ראשי > סטייליסימו > ברקוד
בארכיון האתר
תחושת החמצה קלה
ברקוד: הפלפלונים המוחמצים של בני דרום מוחמצים, אבל הגזר הגמדי בשמן זית דווקא סבבה
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
28/3/2005 9:44
באופן עקרוני, קופסאות שימורים מהלכות עלי אימים. חשיבה מושכלת תגלה כי החשש מאלו הוא מוצדק לחלוטין: אחרי הכל מדובר בחניטה של אוכל, המשומר באמצעים לא בריאים במיוחד. וחוץ מזה, מבחן התוצאה, גם כשמדובר בשימורי פרימיום, אף פעם לא תתעלה לרמות של החווייה הטריה. 

על הרקע הנ"ל, קל להבין את החרדה שאחזה בי למראה קולקציית השימורים החדשה של כד בני דרום, הכוללת פלפלונים מוחמצים וגזר גמדי בחומץ או בשמן זית. ובכל זאת, הפעם הסקרנות ניצחה. 

ראשית נדגמו הפלפלים: למי שאוהב את הגרסה הרומנית והשומית לעניין, מזומנת כאן הפתעה בדמות אנמיות מוחלטת. שכן, שליקה של הפלפלים לא מגלה טעמים מובחנים, אלא תחושה מעורפלת על גבול החמוץ- מתוק. מצד שני, דווקא הפלפלים עצמם אסתטיים להחריד. כפי שמשורר הקומוניקט, הגודל הקוקטי של אלו נוצר בטכנולוגיה מיוחדת, המיועדת להחמצה. עכשיו, כל מה שנשאר לעשות הוא לייצר לחמודים האלו טעם. 

ההפתעה הגדולה הגיעה מכיוון לא צפוי - הגזר הגמדי בשמן זית התגלה לא רק כיפה מרחוק, אלא גם כבעל מרקם מוצק ונגיס עם טעמים חזקים של שמן זית, שום ופלפל חריף. עד כדי כך חיבבתי אותו, שבשעה אחת - והאחרונה לחייו - הוא תפקד גם כנשנוש בריא יחסית מול הטלוויזיה, וגם כמרענן רשמי בארוחת ערב. בקיצור, מדובר בשלאגר, ולא רק יחסית לשימורים. 

מחיר לפלפלונים המוחמצים: 10  ש"ח לצנצנת של 910 גר'; גזר גמדי בשמן זית: 8  ש"ח לצנצנת של 400 גר'. ציון משוקלל לסדרה:
או במילים: 3 מתוך 5
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

ברקוד
ילדים מבשלים (ואפילו די בהצלחה)  
לחובבי הז'אנר  
עוד...