ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
פנקייק או פרנץ' טוסט?
הדיאטנית נאוה רוזנפלד תכריע עבורנו איזה מעדן נוטף שמן עלינו להעדיף
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
נאוה רוזנפלד
28/3/2005 15:22
בארוחת בוקר בשבת או בארוחות ערב במהלך השבוע, יופיעו לפעמים בתפריט הביתי פרנץ' טוסט (לחם מטוגן), לעתים מלוח, לעתים מתוק, או פנקייקים עם מבחר תוספות: סירופ מייפל, שוקולד, אגוזים קצוצים,
אבקת סוכר, גלידה, יוגורט, ריבה, פירות טריים או משומרים, דבש ועוד ועוד כיד הדמיון. שני המאכלים מככבים בספרי בישול של ילדים, אך גם מבוגרים אוהבים להכין אותם ואף יותר - לאכול אותם.
הנבדקים
לחם מטוגן, עם סוכר: אנרגיה, 180 קלוריות; פחמימות, 15 גרם; חלבון, 6 גרם; שומן, 10 גרם.

פנקייק, עם סירופ מייפל ואגוזים קצוצים: אנרגיה, 120 קלוריות; פחמימות, 12 גרם; חלבון, 4 גרם; שומן, 12 גרם.
המרכיבים
בשני המקרים מדובר במזונות בעלי חומרי גלם משותפים: קמח לבן, ביצה, חלב וחמאה או שמן לטיגון. שינויים קטנים יכולים לשדרג מאוד את איכות המנות. ראשית, שימוש בלחם מלא בטוסט ובקמח מלא בפנקייק.

כיוון שלתוספות יש חלק דומיננטי בטעם, למה לא לשפר את איכות הלחם, שממילא טעמו זניח? הרווח התזונתי הוא גדול: תוספת של ויטמינים מקבוצה B, סיבים תזונתיים ומינרלים. העדפה של חלב מועשר (בחלבון ובסידן) על-פני חלב רגיל תתרום אף היא להשבחת המנות.

התרומה העיקרית להעשרת המנה, ולא בהכרח בקלוריות, היא התוספת. בטוסט יהיה קשה יותר, כי בדרך כלל הוא יהיה עם מעט מלח ופלפל או ממותק בסוכר. לעומת זאת, בפנקייק האפשרויות רבות ומגוונות. סירופ מייפל מסורתי יספק קלוריות בלבד; לעומת זאת, האגוזים יוסיפו חלבון ומינרלים כמו אבץ ומגנזיום, וגבינה ממותקת בריבה או בדבש תוסיף חלבון וסידן. אפשר להשתמש גם בגבינת ריקוטה דלה בשומן 5% ועתירה בסידן (בריקוטה פי ארבעה עד שישה יותר סידן מבכל גבינת 5% אחרת). פירות טריים ומיובשים מומלצים, משומרים - ממש לא. גלידה מהווה מקור לסידן, אך תורמת הרבה שומן וקלוריות.
השורה התחתונה
אם אוכלים את הטוסט מלוח או עם כפית סוכר ואת הפנקייק עם סירופ מייפל או שוקולד - יש עדיפות לטוסט. הוא יכיל יותר ביצה שחשובה לתפריט, בעיקר בגלל החלבון האיכותי שלה. אם הפנקייק כולל תוספות מזינות כמו גבינה, יוגורט, אגוזים ו/או פירות טריים, אז נוטה הכף לכיוון הפנקייק. כאמור, אפשר בקלות להעלות את ערכם התזונתי של שני מזונות אלה, נצלו זאת. 

נאוה רוזנפלד היא דיאטנית קלינית, מנהלת המכון לתזונה נכונה.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...