 |
/images/archive/gallery/285/164.jpg השף צ'רלי טרוטר.
צילום: מתוך האתר  |
|
עוד ניצחון למתנגדי הפיטום |
|
השף צ'ארלי טרוטר, שהתפרסם במתכוני כבד אווז ראוותניים, הודיע כי יפסיק להשתמש במעדן |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 5/4/2005 15:02 |
|
|
|
|
 |
סערה בארה"ב: הסלבריטי שף צ'ארלי טרוטר יוצא בגלוי נגד תופעת פיטום האווזים. אחרי שהתפרסם בזכות מתכונים הכוללים שימוש נרחב בכבד אווז, נעלם לפתע המרכיב המעודן הזה מהתפריט שלו, דבר שגרם ללא מעט לחשושים ורחשים בקרב הקולגות והמעריצים.
טרוטר סירב לדבר עד כה על המניעים שהביאו לסילוק הכבד מהתפריט, אולם השבוע יצא בהצהרה ראשונה בנושא, לפיה התוודעותו לנזקי טכניקת הפיטום והסבל הרב שהתהליך גורם לעופות היא שהביאה אותו להחלטה המצערת.
ההצהרה של טרוטר באה על רקע המאבק לזכויות בעלי החיים, הפולש אט אט אפילו למקדשי הקולינריה האמריקאים. אחרי מאבקו המוצלח של ארנולד שוורצנגר לאסור פיטום אווזים בקליפורניה, והצעד הנוכחי של טרוטר, חוששים מסעדנים רבים בארה"ב מהתפשטות התופעה.
נכון לרגע זה, טרוטר הוא השף האמריקאי הבכיר היחיד שהעז לצאת כנגד פיטום האווזים. רבים מהקולגות של טרוטר טוענים כי מדובר במהלך צבוע, כמו גם בתרגיל זול של יחסי ציבור. בכל מקרה, אפשר להמר שקולות דומים לאלו של טרוטר יישמעו יותר ויותר בתקופה הקרובה. כאן אצלנו הודיעו לא מעט בשלנים בכירים, ביניהם אייל שני, ארז קומורובסקי וחיים כהן, שכבד אווז לא יוגש אצלם. עד לאן יגיע המאבק? כנראה שנגלה בקרוב. מה שבטוח, יהיה אקשן.
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|