 |
/images/archive/gallery/129/876.jpg גבינות.
צילום: חיים אזולאי  |
|
|
הסטודנטים במכללת תל חי ילמדו להכין שמן זית, גבינות צאן ודבש |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
יובל לידור 10/4/2005 10:04 |
|
|
|
|
 |
החל משנת הלימודים הבאה ייפתחו במכללת תל-חי חוגים חדשים להכנת שמן זית, גבינות ודבש.
במכללה אמנם נתנו לפקולטה את השם "מטוב הארץ", אבל הסטודנטים כבר קוראים למסלולים החדשים בשם הססגוני יותר, "הפקולטה לחיים הטובים". תלמידי המסלולים ילמדו איך לייצר זיתים ושמן זית, גבינות צאן ועזים. מסלול לימודים נוסף יקנה לסטודנטים מיומנויות בייצור דבש לסוגיו ומסלול אחר יהפוך אותם למומחים בגידול הרימון ומוצריו.
הרעיון לפתוח החוגים החדשים הגיע בעקבות ההצלחה הגדולה שלה זוכה המסלול להתמחות בגידול גפן ובייצור יין שכבר קיים במכללה. "אני צופה שההצלחה של מסלול היין תימשך גם ביתר המסלולים", אמר מנכ"ל המכללה האקדמית תל-חי, איתן גדליזון, והסביר כי המסלולים הם חלק מהשתלבות המכללה באזור: "הגליל הוא מדינת כרמי הזיתים, השמן ובתי הבד, ארץ כרמי הענבים והיין, ולכן החלטנו להקים שם מרכז לימודי שיעסוק בפיתוח מוצרי פירות הארץ".
כדי להכין את תוכנית הלימודים משתפת המכללה פעולה עם מועצת הזיתים, חקלאים מאזור הגליל ועם חברה גדולה המייצרת מוצרי חלב. בימים הקרובים תיפתח ההרשמה לפקולטה החדשה במכללה.
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|