ראשי > סטייליסימו > ברקוד
בארכיון האתר
הגליל אוהב אותנו
ברקוד: סדרת פרימיום חדשה כוללת ארבעה סוגים של שמן זית, כולל אחד אורגני ומעולה ביותר
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
רותי קדוש
8/5/2005 11:04
באחד המבנים הישנים של יקב כרמל בזכרון יעקב ניצבים מכלי ענק שצבעם צהוב-ירקרק, הממוספרים מ-1 עד 33. המכלים העתיקים הללו, שבעבר שימשו להכנת יין, עברו תהליך ניקוי וצביעה מיוחד, הותקנו להם צינורות מתאימים, וכיום הם מאחסנים בתוכם כ-600 אלף ליטר של שמן זית, כשבכל מכל מאוחסן שמן שונה, בהתאם לזן הזיתים שממנו הוא עשוי ולאזור הגידול של הזיתים.

מזל צדיק-ברקו, טכנלוגית המזון והאחראית על תחום השמנים והחומצים ביקבי כרמל, מסבירה כי אין קשר בין צבע השמן לאיכותו. צבע השמן נובע מזן הזיתים וממועד המסיק.

משנות התשעים של המאה ה-20, במקביל להתפתחותה המהירה של תרבות היין והגורמה בארץ, מתפתחת כאן גם תעשיית שמן הזית האיכותי. כיום מגלגל שוק שמן הזית בישראל כ-120 מיליון שקל בשנה. צריכת שמן הזית הממוצעת בישראל נאמדת בכשלושה וחצי מיליון ליטר בשנה, והצריכה הממוצע לנפש עומדת על קילו וחצי בשנה. לשם השוואה, בספרד הצריכה הממוצעת לנפש עומדת על 13 קילו בשנה.

בשנה האחרונה הוכרז על השקתו של מותג חדש לשיווק שמני זית של בתי הבד האיכותיים ביותר של ישראל בשוקי חו"ל הנושא את השם "Handcrafted Olive Oils of Israel". תחת המותג הזה משווקים השמנים של כרמל, גזית, חלוצה, כד בני דרום, צרעה, מכורה ואורי שגיא. "כל הנתונים האלה הביאו את כרמל לרצות להעמיק את פעילותה בתחום שמני הזית", אומר אדם מונטיפיורי, מנהל השיווק של יקבי כרמל, השולטים על כ-20 אחוז מנתח שוק שמן הזית בארץ. בימים אלה משיקה כרמל את "מסיק", סדרת שמני זית פרימיום חדשה המבוססת על זני זיתים הגדלים בישראל. הסדרה כוללת ארבעה סוגי שמן זית:

שמן זית כתית מעולה: מופק מהזנים ברנע ופיקואל מאזורי גידול שונים ואיכותיים. השמן הוכן בכבישה קרה בבית הבד, והוא מאופיין בחמיצות נמוכה ובשילוב מאוזן של טעמי הזיתים הפירותיים המרירים והחריפים.

שמן זית אזורי גליל עליון: שמן מכתית מעולה המופק מהזנים סורי, ברנע ומנזליו הגדלים באזורי גידול ייחודיים בהרי הגליל. השמן הופק בכבישה קרה בבית הבד ללא תהליך כימי, והוא מאופיין בטעם עשיר.

שמן זית זני: שמן זית מכתית מעולה המופק מזיתים מזן סורי הגדלים בישראל. מקורו בזן הגדל באזור צור, הוא עשיר בארומת פרי וטעמו מריר.

שמן זית אורגני: שמן המופק מזן סורי הגדל בכרם זיתים יחידני בראש-פינה שיימכר במעדניות ובחנויות יין. מבין ארבעת השמנים החדשים, לטעמנו, השמן האורגני, שממנו עתידים לייצר 20 אלף ליטר בלבד, הוא הטעים ביותר.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

ברקוד
ילדים מבשלים (ואפילו די בהצלחה)  
לחובבי הז'אנר  
עוד...