מחקר חדש מעלה מסקנות מטרידות: רק 1 מכל מאה ישראלים אוכל ארוחת בוקר
דפדף בסטייל
סופר NRG מעריב 8/5/2005 15:25
רק 1% מהישראלים מקפידים לאכול ארוחת בוקר באופן קבוע. הפיחות במעמדה של ארוחת הבוקר נמשך כבר קרוב לעשר שנים, ומביא עימו לירידה שנתית של כ-0.75% בצריכת החלב לנפש. הנתונים עולים ממחקר שערך ד"ר יורם לבנון ביוזמת התאחדות מגדלי הבקר, מועצת החלב ומשרד החקלאות.
על פי ד"ר לבנון, ארוחת הבוקר נועדה לשבור את צום הלילה. "בזמן השינה רמת הסוכר והאנרגיה בגוף יורדת וארוחת בוקר בריאה ומזינה מחזירה לגוף את האנרגיות הדרושות לתפקוד הגוף והמוח, לחילוף חומרים תקין, לפיתוח כושר זיכרון ולריכוז", הוא מסביר.
לבנון טוען כי מהמחקר שערך עולה כי ארוחת בוקר מזינה ועשירה הפכה להיות נחלתם הכמעט בלעדית של נופשים בבתי מלון, על רקע חיי היומיום המהירים ושיקולים כלכליים.