 |
/images/archive/gallery/299/632.jpg צלעות טלה עם חומוס, בצל ולימונים כבושים.
צילום: מיכל לנרט  |
|
|
העובדה שאתם מנפנפים על אי-תנועה לא אומרת שאי אפשר לעשות את זה בסטייל. ליקטנו לכם מתכוני מנגל עם קלאסה |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 11/5/2005 11:46 |
|
|
|
|
 |
ממש לא צריך להסביר לישראלי את המשמעויות הגסטרונומיות של יום העצמאות. למעשה, ברוב המקרים המשוואה מסתכמת בכמה פרמטרים: חומוס, סלט, גריל מעשן, גולדסטאר והרבה הרבה בשר. הוסיפו לאלו את פיסת הקרטון המיתולוגית, אי תנועה ואיזה גופיית סבא וקיבלתם יום עצמאות ישראלי קלאסי.
השנה, החלטנו לעשות את הדברים קצת אחרת. אפילו אעיז להשתמש כאן במילה סטייל, למרות שזו אינה מתקשרת באופן
אוטומטי לאורגיית הבשרים של החג. ליום העצמאות הזה חיפשנו מתכונים אלגנטיים יותר, כאלו שמשתמשים במנגל האהוב, אבל לא נדחפים בסוף התהליך לתוך פיתה עם חומוס. התוצאה: פיקניק צהריים אלגנטי ליום העצמאות, שלא היה מבייש שום מסעדה איכותית. עדיין, המתכונים פשוטים להכנה, הבשר מקבל את המקום הראוי לו וכרגיל - עושים כבוד לגריל. תוסיפו לאלו קצת בירה קרה ויין לבן, והסתדרתם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
טרטר סלמון
|
 |
|
 |
 |
 |
|
של שף קלודין קנדינוף, מסעדת "קלודין"
מתכון קליל שמתאים כפתיח לפני הבשר, או כאלטרנטיבה למי שלא בא לו בשר ביום העצמאות.
המצרכים: 250 ג"ר פילה סלמון נקי 1 אבוקדו בשל (150 ג"ר) 1 פלפל אדום קלוי 1 לימון סחוט 2 כפות שמן זית מלח לפי טעם
ההכנה: קוצצים את כל החומרים לקוביות קטנות ומערבבים היטב. כמה דקות לפני ההגשה מוסיפים לתערובת שמן זית, לימון ומלח.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
קוט דה-בף
|
 |
|
 |
 |
 |
|
של טל הרשקוביץ', ממסעדת "סבסטיאן" בהרצליה פיתוח
קוט דה בף היא מנת בשר שכל קרניבור ירייר עליה. מדובר בנתח גדול מימדים (בין 700 ל-1100 גרם) של נתח אנטרקוט שלם עם העצם (ולא רק העין שאותה אנחנו בדרך כלל מקבלים). וכדאי לבדוק אותה - היא שווה כל רגע.
המצרכים (ל-2 מנות): נתח אנטרקוט עם העצם שתי כפות חרדל דיז'ון גרגירים כ-50 גרם חמאה מומסת מלח, פלפל רוזמרין
ההכנה: מושחים את הנתח בחרדל, חמאה מומסת, פלפל שחור ומלח גס. תוקעים פנימה כמה ענפים קטנים של רוזמרין ושום. אופים על הגריל ל-15-20 דקות (תלוי בגודל הנתח).
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
חצילים שרופים
|
|
 |
 |
 |
 |
|
חצילים שרופים בכוסברה ושמן זית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מאת שף רונן דברת בלוך ממסעדות ג'ולסון ולורנס בקומפלקס המלונות "הרודס" באילת
רשות הדיבור לדברת בלוך: "זה סלט פשוט להכנה, גם בפיקניק עצמו, שאני מעדיף לאכול הרבה יותר מבשר".
המצרכים (ל-4 מנות): 2 חצילים בינוניים צרור כוסברה כ-4 כפות שמן זית איכותי קורט מלח ים אופציה: יוגורט מחלב באפלו
ההכנה: שורפים את החצילים על הגריל עד שהם הופכים רכים. מחלצים בזהירות את הבשר הלבן (זהירות, זה חם!) ומתבלים בכוסברה, מלח ים והרבה שמן זית. מזליפים יוגורט, ומגישים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
קבביסימו
|
|
 |
 |
 |
 |
|
קבב אוריינטלי מבשר כבש ותבלינים מזרחיים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
של אייל וקנין, השף של גלינה המצרכים: 1/2 ק"ג שומן כבש אליה 3 ק"ג בשר כבש 1/2 ק"ג בצל קצוץ 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק 3 ציפורן 1/2 כף בהרט 1/2 כף זרעי כוסברה טחון 1/2 כף פלפל שחור טחון 1/2 כף זרעי כמון טחון 3 פולי הל 130 מ"ל שמן 40 גרם מלח
ההכנה: מעבדים את כל המרכיבים ביחד למשך חצי שעה. מגלגלים לצורה הרצויה, שמים במקרר למשך 3 שעות לפני השימוש. יוצרים קבבים מהתערובת, ומניחים על הגריל החם. צולים בעדינות מכל הצדדים, ומגישים לשולחן.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
צלעות חזיר ברוטב ברביקיו
|
 |
|
 |
 |
 |
|
של השף אבי שקרל, ממסעדת בליני
למתכון זה מומלץ להשתמש בחזיר, או בצלעות עגל או בקר. חובה להכין סיר גדול (של כ-8 ליטר) להכנת הרוטב, או להכין כמות קטנה יותר. המצרכים לרוטב הברביקיו הסודי של שקרל: 300 גר' בייקון או חזה אווז 3 כוסות מלאות פלפל ירוק, קצוץ דק 3 כוסות מלאות בצל, קצוץ דק 10 שיני שום קלופות 3 כפות צ'ילי כף גדושה כמון 3 כפות גדושות פפריקה מתוקה 3 כפות מלח 2 כפיות שטוחות פלפל שאטה חריף גרוס 3 כוסות רסק עגבניות 1 ק"ג עגבניות בשלות מקולפות ומרוסקות או 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות ליטר חומץ 5% 3 כוסות מולסה (דבשה - להשיג במעדניות) כוס דבש 1/4 כוס רוטב וורצ'סטר 1/4 כוס רוטב סויה 2 כוסות סוכר חום 1/2 כוס חרדל דיז'ון חריף 5 לימונים על קליפתם, שטופים וחצויים ליטר חומץ מיושן ליטר מים כוס ג'ק דניאלס
אופן ההכנה: 1. קוצצים את הבייקון או חזה האווז במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה. 2. בסיר גדול, מטגנים את הבייקון או חזה האווז עד להשחמה, מוסיפים את הפלפל והבצל וממשיכים לבשל עד שהנוזלים כמעט נעלמים. 3. מוסיפים את שיני השום ואת כל רשימת התבלינים, ומערבבים היטב. 4. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים למניעת היווצרות גושים, ובמהירות מוסיפים את החומץ (הפעולה הזו משחררת את כל הטעמים מתחתית הסיר). מערבבים היטב עם כף עץ. 5. מוסיפים את כל יתר המוצרים למעט הבורבון, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. 6. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על האש נמוכה כ-8 עד 10 שעות. מדי פעם מערבבים. 7. אחרי שעתיים של בישול, מוציאים את קליפות הלימון. 8. כשעה לפני סיום הבישול מוסיפים את הג'ק דניאלס. המצרכים לצלעות: 10-12 צלעות חזיר, עגל או בקר ליטר חומץ מיושן לא מסונן בצל שטוף לא מקולף חתוך לרבעים 2 גזרים 10 ליטר מים 3 כפות מלח גס 4 עלי דפנה אופן ההכנה: 1. בסיר גדול, מביאים לרתיחה את כל המוצרים למעט הצלעות. 2. כשהתערובת רותחת, מוסיפים פנימה את הצלעות ומבשלים עד שהבשר נסוג מקצה העצם בכשני ס"מ - בערך אחרי ארבעים דקות. 3. את הצלעות המוכנות טובלים ברוטב הברביקיו, מכל צידיהן. 4. מניחים את הצלעות המתובלות על גריל חם, למספר דקות. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|