 |
מחר (יום ד') ייפתח במשכנות שאננים בירושלים אחד האירועים הגסטרונומיים המעניינים של השנה: "טעם ים תיכוני", כנס שפים בין לאומי, שיעסוק באוכל האזורי, על הקשריו התרבותיים, והדיאלוג הקולינרי שבין ארצות. בנוסף, ייבחנו במהלך ההרצאות שיטות בישול, מאפיינים לאוכל ים תיכוני, והדגמות בישול.
מלבד הנושא, המעניין לכשעצמו, רשימת האורחים המכובדים באירוע מסקרנת לא פחות. מפאת קוצר המקום, נאזכר רק את הבולטים ביותר: השף, הסופרת וחוקרת האוכל קלודיה רודן; קרלו פטריני, מייסד ומנכ"ל "Slow Food", איטליה; ושף פאטימה הל, ממסעדת מנסוריה שצרפת.
הנבחרת שהורכבה לאירוע מהצד הישראלי כוללת השף ויקטור גלוגר (למסעדת קלואליס), השף עזרא קדם (לארקדיה), ארז קומרובסקי (לחם ארז), השף מיקה שרון (למיקה וליברה) הסופרת וכתבת האוכל אן קליינברג, מבקר המסעדות דניאל רוגוב ואחרים.
מבין מגוון ההרצאות שינתנו בשני ימי הכנס, צפויות להיות מעניינות במיוחד אלו של קלודיה רודן, שגם פותחת וסוגרת את הכנס ומובילת הפאנל; קרלו פטריני, שידבר על Slow Food כאקט לשימור זהות ותרבות של עם; פאטימה הל שתדבר על המטבח המשותף של היהודים והמוסלמים במרוקו; וארז קומרובסקי, שידון במהפיכת הלחם שעברה על ישראל.
ביום השני (חמישי) ידבר דניאל רוגוב על גבולות קולינריים, אן קליינברג תסקור את השימושים ברימון מהתנ"ך ועד לימינו, ופרופסור מוחמד שאהין ידבר על המטבח הפלשתינאי המסורתי. בסוף האירוע ייערך דיון מסכם והדגמות בישול על ידי השפים.
מחיר: 400 ש"ח לשני ימי הכנס, 350 ש"ח לסטודנטים ואזרחים ותיקים. הכנס יתקיים במרכז הכנסים ע"ש קונרד אדנאואר, משכנות שאננים, ימין משה, ירושלים.
פרטים והרשמה בטל': 02-6292212 או באי-מייל הזה. לתוכניה המלאה, בדקו את האתר של משכנות שאננים.
|
 |
 |
 |
 |
|
|