ראשי > סטייליסימו > בריאות וכושר > כתבה
בארכיון האתר
הבשר מסרטן
מחקר בריטי מקיף מזהיר שצריכת בשר בקר מגדילה את הסיכון ללקות במחלה ב-35%
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
שלומי שטיין (לונדון)
16/6/2005 10:08
מי שאוהב לאכול בשר בקר, טלה, עגל או אפילו חזיר, מתבקש לחשוב פעמיים. מחקר עולמי חדש מגלה כי אכילת בשר אדום עלולה לגרום סרטן המעי. אכילת דגים, לעומת זאת, מפחיתה את הסיכון לחלות במחלה.

המועצה לחקר הסרטן בבריטניה וארגון הבריאות העולמי (IARC) עקבו במשך חמש שנים אחר הרגלי האכילה של חצי מיליון בני אדם בעולם. המסקנות היו חד-משמעיות: מי שאוכל שתי מנות בשר אדום ביום מגדיל את הסיכון לחלות בסרטן המעי ב-35 אחוז, לעומת אלו שאוכלים בשר אדום רק פעם בשבוע. מי שמרבה באכילת סיבים (ירקות, פירות ודגנים) דווקא מפחית את הסיכון, וגם אכילת דגים מוגברת מגדילה את כוחה של המערכת החיסונית.

קבוצת הסיכון הגבוהה ביותר לסרטן המעי אובחנה כאנשים שאוכלים יותר מ-160 גרם בשר אדום ביום. לקבוצה הבטוחה ביותר משתייכים מי שאוכלים לפחות 80 גרם דגים פעם ביומיים, וכך מפחיתים את הסיכון ב-30 אחוז, לעומת מי שאוכל דגים פחות מפעם בשבוע.

"זה אחד המחקרים המקיפים ביותר שנעשו בנושא", אמרה פרופסור שילה בינגהאם, ממחברי המחקר. בעקבות ממצאי המחקר יצא ארגון הבריאות העולמי בקריאה רשמית, לאכול יותר דגים ולהפחית משמעותית בצריכת בשר אדום.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

בריאות וכושר
סלח לי, דוקטור, יש לך אש?  
האופרה העירה חולה מתרדמת  
אז כמה אתם באמת מוציאים על סיגריות?  
עוד...