נמצאה הדרך להפוך שוקולד חלב לבריא יותר
אחת המוסכמות המקובלות בעולם התזונה היא ששוקולד מריר בריא יותר משוקולד חלב, כיון שהוא מכיל נוגדי חמצון. כעת מדענים הצליחו למצוא שיטה להשיב לשוקולד החלבי את נוגדי החמצון, שנלקחו ממנו בתהליך הראשוני
שוקולד חלב נתפס כפחות בריא משוקולד מריר בגלל שאין את נוגדי החמצון שיש בשוקולד המריר. נוגדי החמצון האלו נחשבים לבריאים יותר אך הם מוצאים במסגרת התהליך של ייצור השוקולד החלבי. אולם בפועל לשוקולד חלב יש שוק גדול ברחבי העולם ורבים אוהבים את טעמו.
קוביות שוקולד
צילום: שאטרסטוק
זו הסיבה מדוע מדענים חיפשו נוסחה שבה יקבל השוקולד החלבי את היתרונות התזונתיים של השוקולד המריר וזאת מבלי לפגוע בטעמו. תהליך הבדיקה הזה הינו מורכב כיון שלא פעם הוספה של חומר יצרה שינוי בטעם הסופי האהוב על הצרכנים.
לאחרונה נמצאה פריצת הדרך שהובילה לייצור שוקולד חלב עם היתרונות התזונתיים שיש בשוקולד המריר מבחינת נוגדי החמצון וזאת מבלי שהורגש כלל שינוי בטעם של המוצר הסופי. החומר שנמצא מתאים ושהוסיף לתערובות את נוגדי החמצון מבלי לפגוע במרקם או בטעם היה קליפת בוטנים.

מוס שוקולד דובדבן אלגנטי
אפרת ליכטנשטט
מסתבר כי הקליפה הפנימית שעוטפת את הבוטנים הוסיפה לשוקולד את נוגדי החמצון הנדרשים מבלי לייצר טעם לוואי או לפגוע במרקם הסופי של התערובת. כך נמצאה הדרך להפוך את השוקולד החלבי לבעל התכונות הבריאותיות שקיימות בשוקולד המריר וזאת מבלי כמעט לחולל בו שינוי או לפגוע בטעמו ומרקמו.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg