האם צריכת יין היא תרופה למניעת סוכרת?

מחקר ענק שנערך במשך 18 שנה על אזרחים בדנמרק מצא קשר ישיר בין צריכה מתונה של יין לעמידות הגוף בפני מחלת הסוכרת. על פי מומחים, מדובר במידע חשוב מאד

אסף גולן | 31/7/2017 11:04
רוצים להקטין את הסיכוי שלכם לחלות בסוכרת? כדאי לכם לצרוך כוס יין ליום. כך עולה ממחקר ענק שנערך במשך 18 שנה על 70 אלף איש בדנמרק. המחקר בדק 28,704 גברים ו-41,847 נשים, כשמתוך הקבוצה הזו חלו בסוכרת בסופו של דבר 859 גברים ו-887 נשים.
 
צילום: שאטרסטוק
יין אדום צילום: שאטרסטוק

כשהחוקרים נתחו את סגנון החיים והרגלי האכילה של האנשים האלו התברר כי אלו שצרכו אלכוהול באופן מתון לאורך השבוע היו בסיכון הנמוך ביותר ללקות במחלה.

באופן סטטיסטי 14 מנות יין בשבוע לגברים ו-9 מנות יין בשבוע לנשים הניבו את התוצאות הטובות ביותר מבחינת ההגנה מהמחלה. בקרב הגברים צריכה כזו הקטינה את הסיכון למחלה ב-43 אחוז ובקרב הנשים ב-58 אחוז.

כמו כן גברים שצרכו בשבוע בין בקבוק בירה לשישה בקבוקים בשבוע, הקטינו את הסיכויים שלהם לחלות ב-21 אחוז. מעניין לציין כי בירה לא השפיעה על נשים באופן דומה. בכל מקרה מבחינה סטטיסטית גברים ונשים שצרכו שבע כוסות יין בשבוע, היו ברמת סיכון פחותה של 25 אחוז ו-30 אחוז בהתאמה ללקות במחלה הקשה.

היתרון הגדול של המחקר הנוכחי הוא בכך שהוא בחן את מצבם של המשתתפים בו לאורך של כמעט 20 שנה כשהוא מייצר בסיס נתונים רחב ביותר לחוקרים. "מצאנו כי צריכה מתונה של יין מסייעת לגוף להימנע מסוכרת וכן מגנה על הלב" מסרו החוקרים מאוניברסיטת ורג'יניה באמסטרדם.
 
קיי-אר-טי
אשה לוגמת יין קיי-אר-טי

פתרון לפרדוקס הצרפתי
תוצאות המחקר הנוכחי מחזקות את הגישה הרפואית למה שנקרא בחקר הרפואה האירופית הפרדוקס הצרפתי. הצרפתיים הם צרכנים כבדים מאד של מאכלים עם שומן רווי כמו גבינות שמנות מאד, כבד אווז ומאכלים אחרים שמסכנים מאד את הבריאות.

למרות זאת שיעור התחלואה במחלות לב ושומן בצרפת וכן בסוכרת הוא נמוך מאד יחסית. החוקרים כבר שנים מעריכים כי ככל הנראה יש קשר בין הרגלי השתייה של הצרפתים לבין היכולות של הגוף שלהם להתמודד עם כמות השומן המסוכן שהם אוכלים וכעת המחקר הזה מייצר עוד נתונים שמאששים את החשיבה הזו.

ד"ר ויליאם ט צ'פלו, מנהל המחקר הרפואי הראשי של האגודה האמריקנית הלאומית לסוכרת אומר בהקשר למחקר כי "החשיבות של מחקר מהסוג הזה היא בעוצמה שלו, בכמות הגדולה של האנשים שלוקחים ולקחו בו חלק.

עם זאת צריך לדעת שיש בו את החסרונות הקבועים שיש במחקרי אורך מהסוג הזה. כלומר הוא לא נעשה במעבדה ואי אפשר באמת לשלוט על כלל הנתונים כמו דיאטות שאנשים עשו במשך השנים והתמודדויות אחרות עם הבעיות הרפואיות שלהם. לכן אני לא ממליץ לחולי סוכרת להתחיל לצרוך יין, אבל אני כן ממליץ לאנשים בריאים לצרוך יין באופן מתון כחלק מהתפריט השבוע שלהם".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים