מחקר של מכון ויצמן יסייע לנבחרת הכדורסל לנצח

שחקן רכש חדש לנבחרת הכדורסל הישראלית: מכון ויצמן. המכון יתאים לכל שחקן תפריט מזון מותאם לחיידקי המעי הייחודיים שלו, כדי שהוא יגיע לשיא כושרו במהלך המשחק

אסף גולן | 22/8/2017 16:17
תגיות: מדע,כדורסל,מחקר,תזונה
החיבור בין עולם הספורט לעולם המדע כבר הפך לטריוויאלי בשנים האחרונות. נבחרות כדורגל משתמשות בתוכנות של בינה מלאכותית כדי לנתח משחקים של נבחרות יריבות, שחיינים מעצבים את בגדי הים שלהם בעקבות מחקרים הבוחנים את התנגדות המים לבגד הים ולסוג החומרים וגם אצנים ומרימי משקולות נעזרים במידע רב על מבנה השרירים שלהם וסוגי האוכל המתאימים ביותר לגוף שלהם לפני תחרויות. לכן לא מפתיע שמכון ויצמן ברחובות הודיע כי הוא יסייע לנבחרת ישראל בכדורסל להתכונן באופן מיטבי לתחרויות שלה.
 
ברקאי וולפסון
מכון ויצמן למדע ברקאי וולפסון

המכון ערך מחקר ופותח בתהליך שיסייע לנבחרת לשפר את רמות האנרגיה, הריכוז וערנות השחקנים לקראת תחרויות חשובות. המחקר גילה כי התאמת התזונה של כל אדם לפי הרכב החיידקים שחיים במערכת העיכול שלו מאפשרת לייצב את רמות הסוכר בגוף, שידוע כגורם המשפיע על רמת האנרגיה. לצורך כך החלו מדעני המכון באיסוף דגימות חיידקי מעיים של השחקנים על ידי הסטארטאפ DayTwo, שהוקם על בסיס המחקר של המכון. הבדיקה הייחודית תאפשר להתאים לכל שחקן תזונה אישית לפי הרכב חיידקי המעי שלו ולפי פרמטרים אישיים נוספים. המלצות התזונה יועברו לשחקנים באמצעות אפליקציה המדרגת את המזונות המומלצים לכל משתמש ומתריעה מפני מזונות שיש להיזהר מהם.
 
צילום: אלן שיבר
תזונה לכושר מירבי במשחק. טימור בדרך לליי אפ קל צילום: אלן שיבר

לדברי ליהיא סגל, מנכ"ל DayTwo: "המחקר הוכיח כי מזונות זהים מובילים לתגובות סוכר שונות בין אנשים, בין הגורמים לכך הם חיידקי המעי השונים וייחודיים לכל אדם. למשל אכילת מזון הנתפס כבריא, כמו תפוח, יכולה להוביל לעליה ברמות הסוכר אצל אדם שאינו מגיב טוב לתפוח. בהקשר לספורטאים, אכילה לפני אימון של מאכלים העשויים להוביל לעליה גבוהה ברמות סוכר במהלך האימון, תוביל לירידה ברמת האנרגיה. בעזרת הטכנולוגיה שפותחה במכון ויצמן ניתן לחזות את תגובות הסוכר הייחודיות לכל שחקן והנבחרת צפויה לגלות תוצאות מפתיעות".

לדברי אבי קובלסקי, פיזיולוג ומאמן הכושר של נבחרת ישראל בכדורסל: "שמירה על רמות סוכר מאוזנות היא מרכיב קריטי בביצועים של ספורטאים מקצועניים, המהלך נועד לתרום להעלאת רמת האנרגיה של כל שחקן". המחקר במכון ויצמן למדע בוצע על ידי פרופ' ערן סגל ופרופ׳ ערן אלינב.


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים