 |
כדי לחיות חיים ארוכים כמו תושבי אגם צ'אד באפריקה אולי כדאי שנשלב בתזונה שלנו את הספירולינה - אצה כחולה-ירוקה הנחשבת לאחד הצמחים העשירים ביותר מבחינה תזונתית. הספירולינה, שמכונה כך בשל צורת הספירלה של תאיה, עשירה מאוד בחלבון - פי 1.5 יותר מאשר בסויה, בברזל - פי 50 יותר מאשר מאשר בתרד, ובוויטמין B12 - פי 3 יותר מאשר בכבד, כלומר אכילת ספירולינה משולה לאכילת הרבה מאוד כבד אם כי בלי הסיכונים הכרוכים באכילת רעלים הנוטים להצטבר בכבד ובלי השומן שבו. תוסף מצוין ויעיל לצמחונים. חלבון הספירולינה מכיל את תשעת חומצות האמינו ההכרחיות והוא זמין לעיכול בקלות, מבחינה זו ערכו התזונתי גבוה בערך פי שניים מערכו התזונתי של חלבון הסויה. הספירולינה גם עשירה ביסודות רבים נוספים כמו סידן (פי 10 יותר מאשר בחלב), נתרן, אשלגן, נחושת, מנגן, אבץ, חנקן, סלניום וויטמינים רבים כמו בטא-קרוטן, חומצה לינולנית, חומצה ארכידונית, כולינאסטראז, מניטול ופנולים. בעצם, אתם מוזמנים לחשוב על ספירולינה כעל מקור מרוכז מאוד, עשיר ומאוזן של כל אבני הבניין לפעילות, בנייה ובריאות של גוף האדם. ואם כל זה לא מספיק, ספירולינה ניחנה גם ביכולת אנטי אייג'ינג: היא מעכבת הזדקנות, מסייעת בהרזייה, מסייעת להתגבר על מצבי חולשה וגם עוזרת בהתמודדות עם מגוון מחלות כמו אנמיה, סוכרת, כיבי קיבה, בעיות זיכרון, הרזיה ומחלות לב. יש שטוענים שמסכת פנים עם ספירולינה תהפוך את עור הפנים לרך וחלק מאי פעם. קישורים נוספים: ספירולינה משפרת תיפקודי מוח
ספירולינה משפרת את המערכת החיסונית
J Med Food. 2002, 5(2), 91-96 Fitoterapia. 2004, 75(1), 24-31
|
 |
 |
 |
 |
|
|