ראשי > ניו אייג' > תולדות הניו אייג'
בארכיון האתר
האינטרנט האמיתי
מאחורי או לפני מאגר האינפורמציה שבו אתם גולשים כרגע יש מאגר נוסף. קשה מאוד לחדור אליו, בעיקר כי הוא לא קיים במובן המקובל של המילה. אורי לוטן מנסה כבר שנים להבין מה הסיפור של הדו"חות האקאשיים
לכתבה הקודמת דפדף בניו אייג' לכתבה הבאה
אורי לוטן
12/1/2005 10:32
אני לא חושב שצריך דווקא אותי כדי להכריז ברבים שהעולם קצת השתנה מאז שהמחשב נכנס לתמונה. הקלישאה הזאת נאמרת גם כהומאז', שלא לומר מעט חנופה ששכרה בצידה, למחשב
האישי שלי שאני מכור לו בצורה טרמינלית (והוא כמובן מנצל את זה לטובתו כמו כל הפּוּשֶרים) אלא משום שלא מזמן הזדמן לי לראות סרט שנעשה זמן קצר לפני מותו של ד"ר
טימותי לירי, סרט שבו קיים הד"ר הנכבד בפעם הראשונה וידיאו צֶ'ט עם מיודעו משכבר - קן קיזי. השניים, מאושיות המהפכה הקודמת, כשביל גייטס עוד לא נולד, לא הסתירו את התפעלותם מהעובדה, הנראית כיום מובנת מאליה לכל ילד בן חמש, שהם יכולים לראות זה את זה ולשוחח, איש איש בביתו, כאשר יבשת שלמה מפרידה ביניהם. "זה בדיוק מה שחלמנו" היתה מסקנתם של שניים מחשובי המייצגים של הפלג החושב של מהפכת הסיקסטיז.

כיוון שהמחשב גרם למהפכה בדרך שבה אנחנו מבינים זה את זה ונוהגים זה עם זה, הוא עדיין גורם לטרנספורמציה עמוקה בדרך החשיבה שלנו וגם ברגשות שלנו. בין אם מדובר בטכנולוגיה, תחבורה, תקשורת, או בידור, אין חלק מהחברה המודרנית שלא הושפע ממנו. כמות האינפורמציה השמורה בזיכרונות המחשבים השונים וזו הגולשת באוטוסטרדות הווירטואליות של האינטרנט מדי יום היא מעבר לכל הבנה או דמיון של מי שהיה בחיים כאשר היה צריך לשלוח מכתב אם רצית לומר משהו למישהו שגר, נניח ביפן, או ללכת לספרייה כדי לדעת קצת יותר על שייקספיר. 

ובכל זאת בסיס המידע הזה אינו מתקרב אפילו לכוחם המופלא של "הדו"חות האקאשיים", מונח שהפך במשך השנים לאחד השכיחים ביותר בשיח הניו אייג'י. כמעט כל אחד, מהדלאי למה ועד אנדרו כהן, משתמש במונח הזה, אבל מעט מאד אנשים יודעים במה באמת מדובר.
.
המילה הסנסקריטית "אקאשה" פירושה שמים או חלל, או מה שסוקרטס כינה האלמנט החמישי. הדו"חות האקאשיים אמורים להיות האוסף האולטימטיבי של כל החוכמה האצורה בחלל. הם קיימים מאז שקיימת הפלנטה. הדו"חות האקאשיים היו בשימושם של עמים עתיקים משחר ההיסטוריה אצל הטיבטים, המצרים, היוונים הסינים, ואפילו אצל העברים העתיקים ובני המאייה. ישנם פרשנים (לא מהזרם האורתודוקסי מן הסתם) שמצאו אזכורים שלהם בתנ"ך, ועל פי האמונה הכוהנים בהרי ההימלאיה לפני הולדת בודהה ידעו שכל נשמה מתעדת ב"ספר" הזה כל רגע של קיומה. עם הכיוון הנכון אפשר לראות או לקרוא את הספר. במצרים העתיקה, מי שידעו לקרוא את הדו"חות האקאשיים, זכו למעמד גבוה במיוחד, והיו לעתים קרובות יועצים לפרעונים גם בענייני יומיום וגם בפתרון חלומות. מה שמעלה כמובן את השאלה בדבר חלום פרעה המהולל, ואת יוסף שידע לפתור אותו - האם יוסף ידע לקרוא את הדו"חות האקאשיים? זו שאלה ללא תשובה.

בשלב זה אולי כדאי אולי להבהיר שאין מדובר בדו"חות של ממש או במידע בעל קיום מוחשי אלא מדובר בקונספט מטאפיזי, ולמרות שיש ים של ספרות בנושא הדו"חות האקאשיים, גם בספריות של ממש וגם באינטרנט (כ-85 אלף אתרים) קיים כמובן ספק רציני בקרב הקהילה המדעית לגבי קיומם של הדו"חות. יש האומרים שעותקים מהם שמורים בספרייה הסודית של הוואתיקן, אחד המקומות המסתוריים ביותר בעולם שבו טמונים אוצרות חוכמה שהכנסייה הקתולית לא רוצה שנדע, אבל גם זה לא הוכח. בכל מקרה זה מחזיר אותנו לשאלת ההבדל בין אמת ועובדות שכבר דנו בה  בקשר לאושו, שגם הוא אגב הזכיר את הדו"חות האקאשיים לא אחת.

בסין מסופר על ג'נטלמן בשם סוג'וג'ין שהיה זקוק רק לשמו הפרטי של אדם כלשהו כדי להיכנס לאקאשה ולקרוא את ה"ספר". ה
דרואידים בוויילס ואנגליה היו בעלי יכולת להיכנס לספריית האקאשה, והידעוני המפורסם ביותר בעולם נוסטרדאמוס, טוען שהוא משתמש בשיטות השאובות מהאוראקל היווני כדי לקרוא בהם. הרבה סוּפים ואפילו נוצרים ויהודים טענו שיש ביכולתם להיכנס לאקאשה. ביניהם רודולף שטיינר, אליס ביילי, ויותר מכל אדגר קייס.

למרות שנאמר שהדו"חות האקאשיים נמצאים בשימוש משחר ההיסטוריה המונח עצמו התחיל להתגלגל במערב רק במאה ה-19, בעזרת האגודה התיאוסופית, שלמנהיגתה
מאדאם בלבצקי היתה גישה חופשית לדו"חות שעל קיומם למדה בטיבט ועל פיהם אף חזתה את בואו של קרישנמורטי, שיועד להיות הבודהה המודרני, אך סירב, ונשאר  בכל זאת אחד האנשים החכמים ביותר במאה העשרים.
מאדאם בלבצקי. למדה על הדו"חות בטיבט
.
הדו"חות האקאשיים אמורים להיות תיעוד של כל המאורעות והתגובות בקיום האנושי בכל הרבדים. לפיכך כל אדם תורם להם וכל אחד רשאי לעיין בהם. אפשר לומר שזהו האינטרנט הרוחני האולטימטיבי, שבו האתרים הם אתרי אנרגיה לא פיזית, ואפשר לראותם רק כאשר מתכווננים לתדר הנכון. בעיקרון כל אדם יכול להיכנס לדו"חות האקאשיים. טכניקות יוגיות שונות, למשל האסאנה Ardamatseyandrasa (פיתול בישיבה), כשהיא מבוצעת בשלביה הגבוהים ביותר, נחשבת ככלי שביכולתו להוביל את המתרגל למצב הממוקד, הקדם תודעתי הנחוץ כדי להיכנס לאקאשה.

כשכבר נמצאים באקאשה אפשר לראות את העבר ואת העתיד. בהנחה שהזמן הוא שרשרת של פעולות ותגובות, כשרואים את העבר, רואים את כל הפעולות ואת כל התגובות שננקטו. כשרואים את העתיד רואים את הפעולות ואת התגובות הפוטנציאליות. בהסתמך על תגובתו של אינדיבידואל כלשהו לעבר, יכול הקורא בדו"חות האקאשיים לנסות להבין תגובות עתידיות אפשריות, ואף לצפות את התגובות בעלות אפשרות ההתממשות הגבוהה ביותר. כאילו שאנחנו מגלגלים סופים שונים לסרט (כמו בסרט Run LoLa Run), ובוחרים לבסוף את זה שיגרום לאדם למצות את יכולתו הרוחנית בצורה היעילה ביותר. מי שמתמחה בקריאת הדו"חות האקאשיים יכול להגיע למצב של איחוד וטוהר שאפילו תגובות עתידיות נראות בו בבהירות מוחלטת.
האסאנה שמיוחסת לה היכולת להכניס את המתרגל לאקאשה.
.
בתיאוסופיה ובתורות אחרות שאומצו על ידי הניו אייג', הדו"חות האקאשיים נחשבים לתיעוד של כל החוויה האנושית עד לפרט הקטן ביותר. אדגר קייס, אחד ההילֶרים האמריקאיים המיתולוגיים, טען שכל אדם מתעמת לאחר מותו עם הדו"ח האקאשי האישי שלו, או במילים אחרות עם הקארמה הפרטית שלו. במצב הרוחני שבו אתה נמצא לאחר המוות, אתה רואה את החיים שזה אתה סיימת רק בתור עוד טבעת בשרשרת של חיים שעברה נשמתך. מנקודת מבט זו אפשר להעריך לחלוטין את ובהבנה מלאה את התפתחותה הרוחנית של הנשמה, שתפקידה העיקרי הוא ללמוד.

ג'יין רוברטס, בסדרת ספרי
סֶת מביאה רעיון דומה כאשר גיבור הסדרה אומר שהיקום בנוי ביסודו מרעיונות ותודעה, וכל רעיון שאי פעם נֶהֶגָה קיים לנצח. סֶת טען שכל רעיון או מחשבה הם נגישים בידיעה ישירה. ידיעה ישירה דומה או זהה לאינטואיציה, כלומר אינה מותנית במחשבה רציונלית, ומאפשרת את תהליך הידיעה בלי תלות בזמן ובלי צורך להלביש אותו במילים או רעיונות.

הדו"חות האקאשיים אינם קשורים לדת או אמונה כלשהי. אפשר להשוות אותם למחשב העליון של היקום, משהו מעין המחשב הענק ב
מדריך הטרמפיסט לגלקסיה . זהו מאגר האינפורמציה לכל אינדיבידואל שאי פעם חי כאן. ולא מדובר רק באינפורמציה לגבי מאורעות או מעשים. כל מילה, מחשבה וכוונה שאי פעם התרחשו בעולם נמצאים שם. אלא שהדו"חות האקאשיים הם הרבה יותר ממחסן מידע. בדומה לאינטרנט האלקטרוני הם בעלי כוח אינטראקטיבי מכיוון שהם משפיעים על חיי היומיום שלנו, על יחסינו עם הזולת והסביבה, על תחושותינו ומערכת האמונות שלנו, והמציאויות הפוטנציאליות שאנחנו מושכים לעברנו.

הדו"חות האקאשיים מכילים את ההיסטוריה והעתיד של כל נשמה משחר הבריאה. הם מקשרים בינינו, הם מכילים את הגרעין לכל סמל או סיפור מיתולוגי שנגע אי פעם בדפוסי ההתנהגות העמוקים של האדם. הם היוו השראה לחלומות והמצאות, הם מושכים אותנו זה לזה או דוחים אותנו זה מזה, הם מעצבים סגנונות ודפוסי מחשבה, הם השופט וחבר המושבעים המנסים להדריך, לחנך ולגרום לכל אינדיבידואל להגיע למיטב יכולתו. הם מהווים מטריקס משתנה בלי הרף של עתידים, הבאים לידי מימוש כאשר אנחנו בני האנוש, פועלים ביחד ולומדים מהמידע שכבר הועבר אלינו.
אדגר קייס. נחשב למי שהציץ בדו"חות באופן קבוע
.
בתקופה המודרנית, הראשונה שהביאה לידיעת הציבור את דבר קיומם של הדו"חות האקאשיים היתה מדאם הלנה פטרובנה בלאבצקי (1831-1891) מיסטיקנית ילידת רוסיה ומייסדת האגודה התיאוסופית, שטענה שהדו"חות האקאשיים הם יותר מאשר מאגר יבש של מידע אלא כוח המשכי בעל סטימולציה חזקה מאוד על ההווה. רודולף שטיינר, אחד מהוגי הדעות הגדולים של תקופתנו, מי שייסד את האגודה האנתרופוסופית, היה בעל יכולת להבחין באינפורמציה שמעבר לעולם המוחשי. שטיינר טען שהיכולת לראות את העולם ההוא ניתנת ללמידה. בקנה מידה נגיש יותר ומודרני המקור העשיר ביותר ללמידה על הדו"חות האקאשיים הוא אדגר קייס (1877-1845) שהתפרסם בתחילת המאה באנגליה ובאמריקה כהִילֶר ומדיום נערץ. במשך ארבעים ושלוש שנים מחייו היתה לקייס היכולת לשכב, לעצום את עיניו, לשלב את ידיו על בטנו, ולהכניס את עצמו למצב שבו כל אינפורמציה מכל סוג שהוא היתה זמינה לו. מידת הדיוק בדברים שאמר קייס במצבים אלה היא מדהימה, כפי שאפשר להיווכח ממאות ספרים שתיעדו את הפגישות עמו, העוסקות באלפי נושאים שונים.
 
כאשר נשאל קייס למקור הידע שלו, ענה שישנם שניים. הראשון הוא תת ההכרה של האדם השואל אותו, והשני הוא הדו"חות האקאשיים. את המצב שאליו הוא מגיע תיאר קייס כפגישה עם איש זקן, בעיר דמיונית מלאה אנשים ומוזיקה, כאשר הזקן מגיש לו ספר עב כרס, שבו נמצאת התשובה לשאלה שנשאל. כאשר קיבל את הספר היה מסוגל להגיע מיד אל האינפורמציה החשובה לשואל באותו רגע. הקריאות של קייס מרמזות לכך שכל אחד מאיתנו כותב את סיפור חייו באמצעות המחשבות, המעשים ויחסי הגומלין שלנו עם שארית הבריאה. האינפורמציה הזאת משפיעה עלינו כאן ועכשיו. העובדה שאיננו חשים בה, תלויה בנו. עיניים לנו ולא נראה. או כדברי קייס: העולם כפי שאנו רגילים לראותו באופן קולקטיבי אינו אלא צל דק של המציאות.
רודולף שטיינר
חדשות
פותחים ראש
מדיטציה
בודהיזם
אומנות לחימה
הספרייה
אסטרולוגיה
  מדד הגולשים
תשתחרר, בנאדם
                  40.86%
אני הוא זה
                  9.68%
האיש שפתח את הדלת
                  5.38%
עוד...

תולדות הניו אייג'
האושר ועונשו  
עוד...