 |
המועצה לצרכנות: החלטת ועדת העבודה והרווחה המתירה הוספת מים ל"מוצרי בשר" אינה פותרת הבעיה אלא מחריפה אותה. המועצה לצרכנות תוקפת את החלטת וועדת העבודה והרווחה המתירה הזרקת מים ללא הגבלה לבשר ובלבד שהוא יקרא "בשר מעובד".
מנכ"לית המועצה לצרכנות, גלית אבישי, אמרה כי המועצה מתנגדת באופן נחרץ להתרת הוספת מים לבשר בכל כמות ותחת כל ההגדרה שהיא מאחר והיא לא רק שאינה פותרת את הבעיה, אלא שקיים חשש כבד כי היא תחריף אותה. וועדת העבודה והרווחה אישרה היום לקריאה שניה ושלישית הצעת חוק לתיקון פקודת הבריאות (מזון) - תיקון איסור הזרקת מים וחומרים אחרים לבשר, לפיה תיאסר הוספת כל חומר שהוא, כולל מים, לבשר קפוא, טרי, מצונן, או מיושן. אולם, תותר הוספת מים ללא הגבלת הכמות, וכן, חומרים אחרים (כמו: פוספטים, ניטרטים וצבעי מאכל) המשמשים לעיבוד בשר - למוצרי "בשר מעובד". תיקון החוק קובע עוד כי הפיכת בשר ל"בשר מיושן" ניתן יהיה להשתמש בבשר טרי בלבד ואילו בשר קפוא שיופשר וישווק ככזה, יכונה "בשר מעובד". החוק ייכנס לתוקף לאחר שיאושרו תקנות שיקבע שר הבריאות בהן יפורטו אילו חומרים ניתן יהיה להוסיף ל"בשר מעובד". המועצה לצרכנות טוענת כי הצרכן הממוצע אינו יודע להבחין בין בשר טרי וקפוא לבין בשר מעובד, ולכן, היתר להוספת מים לבשר "מעובד" מעלה חשש כי יצרנים ינצלו את הבלבול הקיים בנושא וימשיכו להחדיר מים גם לבשר טרי ו-או קפוא. המועצה לצרכנות מזכירה כי גם כאשר החוק התיר הוספת מים לבשר בשיעור של 10% "בלבד" יצרנים לא היססו להפר את החוק באופן בוטה ולמשל בבדיקה שערכה המועצה התגלו מוצרי בשר שהכילו אף למעלה מ- 50% מים - כך שתקנות המסתמכות על יכולת אכיפה של משרד הבריאות נדונו לכישלון.
|
 |
 |
 |
 |
|
|