 |
בימים של תחילת חורף משיקה בישראל חברת OCHA (אוֹצַ'ה - תה ביפנית) את סדרת "אומנות התה" - חליטות גורמה לאניני טעם. החליטות של אוֹצַ'ה מבוססות על עלים, פרחים, ותבלינים אקזוטיים מן המזרח הרחוק ואפריקה, המוגשים בתפזורת טבעית, ללא שימוש בשקיקי תה. בשלב ראשון, משווק התה בכ-30 נקודות מכירה פרטיות ברחבי הארץ ובהן בתי טבע ומעדניות בצד מסעדות ובתי קפה ביניהם: בראסרי, מול ים, אורנה ואלה, טאצה ד'אורו, ליברה (מיקה), אידלסון ועוד. בעלי ומנהלי החברה אלון איתן ואינה מרטין אומרים כי בדעתם להגיע עד סוף השנה לנוכחות בלא יותר מ-100 נקודות מכירה סלקטיביות ההולמות את המיצוב של תה אוֹצַ'ה. אינה מרטין, מבעלי אוֹצַ'ה מסבירה: "אנחנו שואפים לבצע מהפכה בתרבות התה בישראל, בדומה למהפכה שכבר חלה בתרבות הקפה. תוך מספר חודשים מהגעתו לארץ, התה שלנו נכנס למסעדות ובתי הקפה והעלה את מכירות התה בעשרות אחוזים. זה מוכיח שיש בארץ קהל לתה, ואם נותנים לו תה גורמה הוא יודע להעריך אותו". סדרת אומנות התה של אוֹצַ'ה כוללת את שלושת סוגי התה הבסיסיים: ירוק, שחור ואוּלוֹנג. החליטות מורכבות מעלי תה צעירים, ללא שימוש באבקות תה ושאריות ייצור, המשמשות למילוי שקיקים. מחיר מומלץ לצרכן: 47-49 שקלים לאריזת 100 גרם, המספיקה להכנת 40 ספלים. צריכת התה בישראל נמצאת במגמת עלייה חדה בשנים האחרונות, אך עדיין נמוכה יחסית למדינות אחרות בעולם. הצריכה מוערכת בכ-200 גרם תה לנפש לשנה, כלומר, הישראלי שותה בממוצע רק ספל תה אחד בשלושה ימים. במגזר הרוסי בישראל, הנתונים הם שונים לחלוטין – במגזר זה צורכים כקילו תה לנפש, כלומר 2 ספלים בממוצע ליום. לשם השוואה, צריכת התה במדינות כמו אנגליה או תורכיה עומדת על למעלה מ-2 ק"ג תה לנפש לשנה, שהם 3-4 ספלי תה ליום לאדם. המדינה המובילה בעולם בצריכת תה לנפש היא אירלנד עם 3 ק"ג תה לנפש לאדם, שהם למעלה מ-5 ספלי תה ביום לאדם.
|
 |
 |
 |
 |
|
|