ראשי > כלכלה > כלכלה בארץ > כתבה
בארכיון האתר
17.5% מהעסקים בסכנת סגירה
D&B: רמת הסיכון העסקי ממשיכה לרדת לאחר שעלתה במשך שנת 2004. כ-60% מהמסעדות ומהפאבים - בסכנת סגירה
לכתבה הקודמת דפדף בכלכלה לכתבה הבאה
שמוליק שלח
23/2/2005 12:22
רמת הסיכון העסקי חוזרת לרדת. שיעור החברות בסיכון עסקי גבוה מאוד, כלומר, בסכנת סגירה, עומד בחודש פברואר על17.5% לעומת 17.8% בינואר ו-18.3% בדצמבר 2004. יצויין כי ב-11 החודשים הקודמים למדד ינואר (פברואר עד דצמבר 2004) גדלו שיעורי הסיכון העסקי מדי חודש או לפחות נותרו ללא שינוי. כל עולה מנתוני B&D - דן אנד ברדסטריט ישראל.
 
את רשימת הענפים המסוכנים במשק הישראלי ממשיך להוביל ענף המזון. ענף המסעדות והפאבים ממשיך להיות הענף המסוכן ביותר מבין הענפים שנסקרו עם 60.3% מהחברות הנמצאות בסכנת סגירה לעומת 60.1% מהחברות בינואר. אחריו בתחום המזון – מכולות ורשתות מזון עם 46.1% לעומת 45.9% בינואר. הענף שני, מבחינת רמת הסיכון ממשיך להיות ענף הנדל"ן, אם כי החודש נרשם שיפור קל כמעט בכל תתי הענפים.
 
לדברי מנכ"ל דן אנד ברדסטריט, ראובן קובנט, מצב החברות במשק ימשיך וישתפר במהלך 2005 לאור האווירה החיובית בזירה הפוליטית, סביבת האינפלציה הנמוכה , העלייה ביצוא והגידול בצריכה הפרטית.
 
עם זאת, טוען קובנט, כי על אף השיפור במצב החברות עדיין מדובר בשיעור גבוה של חברות בסכנת סגירה. "בחודשים הקרובים ניתן להעריך כי תהיינה פשיטות רגל נוספות של חברות ועסקים, בעיקר עסקים קטנים ובינוניים", אומר קובנט.
תמונות
מינויים
ביטוח
דעות
נתוני בורסה
בארץ
צרכנות
שוק ההון
  מדד הגולשים
הנדל"ן לא מתקרר:...
                  34.64%
לא מורידים את...
                  11.8%
"אנחנו נשתה קולה"
                  9.65%
עוד...

בארץ
פסיקה עקרונית: תושבי המושב הם בעלי הקרקע  
אגד לא תעסיק יותר נהגים בחוזה אישי  
אחרי 3 רבעונים רצופים של ירידות - ענף הנדל"ן מתייצב  
עוד...