 |
פטנט לשימור איכות היין בבקבוקים יושק על-ידי חברת IBBLS, חברה-בת של קוקה-קולה ישראל, המשווקת את יינות יקב תבור. פקקי "סטלקאפ" מבטיחים את שימור איכות היין בצורה מיטבית לאורך זמן.
מדובר באטמים מתברגים העשויים אלומיניום ומצופים טפלון דק, ואין להם השפעה על הטעם. השימוש בהם משמר את ארומת פרי היין ומונע את תופעת "זיהום TCA", תרכובת כימית המתפתחת בפקקי השעם של בקבוקי היין ופוגמת באיכות המשקה לאחר ביקבוקו. היוזמה באה בעקבות מחקרים מגלים כי 5% מכלל היינות הסגורים בפקק שעם סובלים מזיהום TCA, ורק מומחים ליין מסוגלים לזהות את נוכחות הזיהום. יתר האנשים יניחו שהיין שהוגש להם פשוט לא מוצלח.
השיטה פותחה לפני 30 שנה, אך רק לפני 5 שנים תפסה תאוצה. בתעשיית היין השימוש בה נפוץ בעיקר בארצות-הברית, אוסטרליה, ניו-זילנד וצרפת. סטלקאפ ידידותי למשתמש: הוא יציב ומאפשר סגירה חוזרת נוחה. ביקב תבור החליטו ליישם את סגירת סטלקאפ קודם כל ביינות הלבנים שהם מייצרים. אריה נשר, יינן יקב תבור, מסביר: "בשל אופיים, הפגיעה ביינות הלבנים הארומטיים מורגשת יותר, ולכן החלטנו להקדים וליישם בהם את הפטנט המהפכני ".
|
 |
 |
 |
 |
|
|