ראשי > כלכלה > צרכנות > כתבה
בארכיון האתר
פטנט לשימור איכות היין: פקק מיוחד המבטיח שמירה על איכות המשקה
מדובר באטמים מתברגים העשויים אלומיניום ומצופים טפלון דק, ואין להם השפעה על הטעם
לכתבה הקודמת דפדף בכלכלה לכתבה הבאה
נורית קדוש
13/4/2005 9:28
פטנט לשימור איכות היין בבקבוקים יושק על-ידי חברת IBBLS, חברה-בת של קוקה-קולה ישראל, המשווקת את יינות יקב תבור. פקקי "סטלקאפ" מבטיחים את שימור איכות היין בצורה מיטבית לאורך זמן.

מדובר באטמים מתברגים העשויים אלומיניום ומצופים טפלון דק, ואין להם השפעה על הטעם. השימוש בהם משמר את ארומת פרי היין ומונע את תופעת "זיהום TCA", תרכובת כימית המתפתחת בפקקי השעם של בקבוקי היין ופוגמת באיכות המשקה לאחר ביקבוקו. היוזמה באה בעקבות מחקרים מגלים כי 5% מכלל היינות הסגורים בפקק שעם סובלים מזיהום TCA, ורק מומחים ליין מסוגלים לזהות את נוכחות הזיהום. יתר האנשים יניחו שהיין שהוגש להם פשוט לא מוצלח.

השיטה פותחה לפני 30 שנה, אך רק לפני 5 שנים תפסה תאוצה. בתעשיית היין השימוש בה נפוץ בעיקר בארצות-הברית, אוסטרליה, ניו-זילנד וצרפת. סטלקאפ ידידותי למשתמש: הוא יציב ומאפשר סגירה חוזרת נוחה. ביקב תבור החליטו ליישם את סגירת סטלקאפ קודם כל ביינות הלבנים שהם מייצרים. אריה נשר, יינן יקב תבור, מסביר: "בשל אופיים, הפגיעה ביינות הלבנים הארומטיים מורגשת יותר, ולכן החלטנו להקדים וליישם בהם את הפטנט המהפכני ".
תמונות
מינויים
ביטוח
דעות
נתוני בורסה
בארץ
צרכנות
שוק ההון
  מדד הגולשים
הנדל"ן לא מתקרר:...
                  34.64%
לא מורידים את...
                  11.8%
"אנחנו נשתה קולה"
                  9.65%
עוד...

צרכנות
מגהצים יותר: זינוק של 10% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי  
תווי שי - הנחה שעולה ביוקר  
בעקבות המיתון: השי לחג מתכווץ  
עוד...