גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


חלון, תפוח, מחנה, טירונים

התוכנה המהפכנית BootCamp (בעברית: טירונות), מאפשרת להתקין ווינדוס במחשבי אפל המצוידים במעבדים של אינטל, הופכת את המקינטוש למחשב האישי שהכי מתאים למערכת חלונות

היום ה-5 באפריל, 2006, יזכר כיום מהפכני בתולדות המקינטוש – היום שבו הוציאה חברת אפל את תוכנת BootCamp. למי שאינו מבין את חשיבות האירוע, נסביר כי בעזרת התוכנה הזו ניתן להפעיל את מחשבי מקינטוש החדשים, המצוידים במעבדים מתוצרת חברת אינטל, עם מערכת ההפעלה חלונות XP כאילו נולדו במיוחד למשימה זו.

הסיפור מתחיל כמה חודשים לפני כן, בשעה שמנכ"ל אפל, סטיב ג'ובס, הודיע על מעבר הדרגתי לשימוש במעבדים מתוצרת אינטל במחשבי החברה. עולם משתמשי המקינטוש געש כמרקחה. מבחינת רבים מהמשתמשים, אינטל מזוהה עם מיקרוסופט ושתיהן אינן אהובות במיוחד על עדת מאמיני המקינטוש, אם לנקוט לשון המעטה.

תחילה הופיעו מחשבי iMac בעלי לב מתוצרת אינטל. המעבד החדש, שפותח כאן בישראל, מכונה Core Duo ומכיל "ליבה כפולה" – והודות לכך הוא ניחן בביצועים חזקים במיוחד. במקביל הופיעו המחשבים הניידים MacBook Pro, שגם בקרבם פועם מנוע דומה, ולאחרונה הופיע גם מחשב הכניסה לעולם המקינטוש, המק-מיני, כשבלבו המוצר של אינטל.

עם הופעתם של המחשבים החדשים הוכרז שיוענק פרס מצטבר, המורכב מתרומות, לראשון שיצליח להפעיל את המחשבים עם מערכת ההפעלה חלונות – כלומר, שבעת הדלקת המחשב ניתן יהיה לבחור באיזו מערכת הפעלה יעלה המחשב. הפרס הצטבר עד ל-14 אלף דולר, והיה מי שגרף אותו ופרסם את תהליך הטמעת מערכת ההפעלה חלונות במחשב מקינטוש בעל מעבד אינטל.

התהליך מורכב למדי ומצריך הבנה לא מבוטלת ברזי מערכת ההפעלה של המקינטוש. לא זאת בלבד, יש גם צורך בהכנת גרסה מיוחדת של תקליטור ההתקנה של מערכת ההפעלה חלונות XP, פעולה שחוקיותה מוטלת בספק.
MacBook Pro. מק עם צ'יפ אינטל, שרץ במהירות מדהימה. צילום: יחצנות
MacBook Pro. מק עם צ'יפ אינטל, שרץ במהירות מדהימה. צילום: יחצנות איי.פי
ההתקנה המהירה ביותר

בשלב זה נכנסה לפעולה חברת אפל, ולאחר כשבוע היא הוציאה את הגרסה שלה לפתרון הבעיה: תוכנת BootCamp. התוכנה (שמה בעברית: טירונות) "עושה בית-ספר" לכל מה שקשור בהתקנות מערכות הפעלה על גבי מחשבים: ההתקנה הופכת להיות פשוטה ומובנת לכל. להתקנה כמה שלבים שנעשים כולם בלחיצות עכבר פשוטות, ללא צורך בקורס או בהכשרה מיוחדת.

לאחר הכנה של תקליטור עם תוספות – שמתאימות את מערכת ההפעלה חלונות למנעמי המקינטוש – יש להתקין את מערכת ההפעלה על המחיצה שהוכנה לשם כך (כלול בתהליך המופעל

מ-BootCamp). ההתקנה נמשכת כעשרים דקות , ויש המדווחים על פחות מכך. בקיצור, ההתקנה המהירה ביותר של חלונות על גבי מחשב כלשהו.

לאחר ההתקנה, בעת הפעלה מחדש של מחשב המקינטוש, ניתן לבחור בין מערכת ההפעלה "עשר" של מקינטוש לבין חלונות של מיקרוסופט. לצורך הכתבה נבדק מחשב מסוג iMac בעל מסך בגודל עשרים אינץ' וזיכרון בנפח גיגה-בייט. הכיף האמיתי מתחיל במסך: אם כבר להריץ את מערכת ההפעלה חלונות, אז לפחות שזה יהיה בצורה הכי טובה – ואין מחשב כמו מקינטוש כדי לעשות זאת.
ג'ובס בכנס מקוורלד בסן-פרנסיסקו. צילום: AP
ג'ובס בכנס מקוורלד בסן-פרנסיסקו. צילום: AP AP

המסך עושה את ההבדל

ראשית ניצב, כאמור, המסך. ה-iMac שבחנו מצויד במסך שטוח בגודל עשרים אינץ'. הוא חד ובהיר כמו שרק אפל יכולה להציע, ודי במסך לבדו כדי לעשות את ההבדל. מדהים כמה מסך איכותי יכול לשנות את השימוש במחשב. ניתן לפתוח עד שני עמודי A4 כשהם פרושים למלוא אורכם, וגם כמה תפריטים של תוכנה, וכל זאת בנוחות ובחדות שאינן מוכרות למרבית משתמשי הפי-סי.

באשר למהירות העבודה עם התוכנות – פתיחתן, הגישה לקבצים והשמירה: ההרגשה היא שמדובר במחשב האישי מהיר יותר מכל מה שהכרנו עד כה. התקנת אופיס של מיקרוסופט נמשכת דקות ספורות. כאשר עולים ממערכת ההפעלה עשר, ניתן לגשת בקלות לכל שטחי הדיסק – גם למחיצות המפורמטות למערכת ההפעלה חלונות – ולדלות משם קבצים. מי שמעוניין בדרך ההפוכה יכול להתקין במערכת חלונות כל מיני תוספות, שמסוגלות לקרוא את מערכת הקבצים של מקינטוש.

הגלישה באתרים שהיו שמורים רק למשתמשי אקספלורר בגרסאות של חלונות אפשרית ופועלת במהירות וביעילות. תוכנות כבדות לעיבוד תמונה (כגון פוטושופ) ולעריכת וידיאו (Adobe Premiere) פועלות במהירות גבוהה במיוחד. גם תוכנות ההורדה הפופולריות והתוכנות לצפייה בפורמט DivX פועלות במהירות ראויה לציון.

תקליטור ההתאמות שמגיע עם BootCamp מאפשר למערכת ההפעלה חלונות לעשות שימוש בשקעי התקשורת: USB ,FireWire, תקשורת אלחוטית (המצויה בכל המחשבים החדשים כברירת מחדל) והתקני בלוטות' כגון עכבר ומקלדת אלחוטיים מתוצרת אפל. יוצאת דופן היא המצלמה המובנית בדגמי ה-iMac, שעדיין אינה פועלת כראוי עם חלונות. מצלמות אחרות פועלות היטב, ונקל לשער כי בגרסאות מתקדמות יותר של BootCamp הדבר יטופל ויתוקן.

במילים פשוטות: המחשב האישי שהכי מתאים להרצת חלונות הוא כנראה מקינטוש. ניתן לעבור לשימוש במערכת ההפעלה המקינטושאית על-ידי שימוש ב"לוח בקרה" שהותקן מבעוד מועד ושמו Startup Disk, בדומה להעדפת מערכת שנמצאת במערכת עשר.

כאשר מעלים את המחשב במערכת ההפעלה עשר, מגלים כי המעבר לשימוש במעבדי אינטל עשה למחשב רק טוב: המערכת עולה במהירות מדהימה. התוכנות המותאמות למעבד פועלת במהירות ובזריזות שלא נודעו עד כה.

כמו כן, נעים להשתמש ב-FrontRow – שלט-רחוק המוצמד בצורה מגנטית לצדו של המחשב, ובעזרתו הופך המחשב למרכז בידור ביתי מעולה. בדקנו צפייה בסרט DVD, והודות למסך המשובח איכות הצפייה היתה מעולה. גם הכתוביות בעברית פועלות ללא רבב.

לוגו BootCamp
לוגו BootCamp ללא

חלון בתוך חלון

במבחן תוכנה שערך הירחון MacWorld – אשר השווה בין המחשב הנייד החדש של אפל, MacBook Pro, לבין מחשבים ניידים אחרים של HP ודל בעלי מעבדים זהים – ניצח המקינטוש שהריץ חלונות XP ברוב המבחנים.

אנליסטים בתחום המחשוב האישי בעולם צופים, שנתח השוק של אפל יגדל בעד 50% בתחום המחשוב האישי בעקבות הפצת התוכנה הזאת. הדבר נכון בעיקר עבור משתמשי חלונות השוקלים לרכוש מחשב חדש, ודחו את אופציית המקינטוש רק משום שהמחשב הזה לא מסוגל להריץ את התוכנה החביבה עליהם בחלונות.

משתמשי המקינטוש הוותיקים צריכים פתרון שונה במקצת. הללו משתמשים בדרך כלל במערכת ההפעלה עשר, ולעתים נדרשת מהם עבודה קצרת-מועד ביישום חלונות כלשהו. הפתרון שהוצע לעיל דורש מהם לאתחל את המחשב ולבחור במערכת ההפעלה חלונות – פעולות שפוגעות בתהליך העבודה.

ג'ובס עם iPod בכנס מקוורלד. צילום: AP
ג'ובס עם iPod בכנס מקוורלד. צילום: AP פול סאקומה, AP

מה זה ווירטואליזציה?

כאן באה לעזרתם חברת פרללס ומציעה דרך להפעיל את חלונות בתוך חלון של מערכת ההפעלה עשר במקינטוש. את התוכנה הזו, שבעת כתיבת שורות אלה נמצאת בשלב בטה נסיוני, ניתן להוריד בחינם מאתר החברה.

הפעם אין צורך לאתחל מחדש את מערכת ההפעלה בכל פעם שרוצים לבחור באחד משני העולמות, וניתן ליהנות משניהם בעת ובעונה אחת. מהירותה של מערכת חלונות כאשר היא פועלת במקביל (כלומר בתוך חלון) למערכת ההפעלה עשר נשארה גבוהה, וחוויית השימוש טובה למדי.

התוכנה של פרללס עושה שימוש בטכנולוגיה שמכונה "וירטואליזציה". מהנדסי אינטל שבנו את המעבד Core Duo הוסיפו לו כמה יכולות ותכונות, המאפשרות להריץ כמה מערכות הפעלה במקביל.
בעבר נהגו משתמשי המקינטוש להשתמש בטכנולוגיה הנקראת "אמולציה", על-מנת לדמות את מעבדי אינטל על מחשביהם ולהריץ את תוכנת חלונות. האמולציה אמנם פעלה (בעיקר עם תוכנות כגון VirtualPC), אולם האיטיות שלה לא איפשרה שימוש נאות בטכנולוגיה זו.

טכנולוגיית הווירטואליזציה לא צריכה לדמות את המעבד משום שהוא כבר קיים בקרבי המחשב, וניתן לעשות בו שימוש ולקרוא דרור לכוח האצור בו. טכנולוגיה זו מאפשרת גם להריץ יותר משתי מערכות הפעלה במקביל. כך, למשל, יוכלו מפתחי תוכנה לפתח תוכנה עבור מקינטוש, חלונות ולינוקס, ולבדוק את התוצרים במכונת בדיקה אחת.

חברת VMWARE, ששולטת בתחום הווירטואליזציה בעולם ה-PC, עשויה להיכנס אף היא לזירת המקינטוש. אם היא תציע אפשרות להריץ את חלונות או כל מערכת הפעלה אחרת במחשבי מקינטוש המבוססים על מעבדי אינטל, יש לצפות שתעשה זאת בצורה טובה.

אגב, נודע כי גם מיקרוסופט עצמה תציע כנראה גרסה משופרת של VirtualPC, שתאפשר להריץ את חלונות במהירות וביעילות במקביל למערכת ההפעלה עשר. נחכה ונראה.

מק מיני. צילום: יחצנות
מק מיני. צילום: יחצנות אי-פי

מכונת החלומות

אם היו מי שפקפקו ביכולתה של אפל לעשות מעבר מלהיב לשימוש במעבדי אינטל, הרי שהם קיבלו שיעור מאלף. הופעת BootCamp ותוכנות דומות גורמת למקינטוש להיות הברירה המועדפת בעת בחירת מחשב אישי חדש. מצד אחד, ניתן ליהנות ממחשב מעולה בעל מערכת ההפעלה הטובה בעולם וסדרת תוכנות iLife, שמאפשרות יצירתיות מתפרצת; מאידך, ניתן לבנות את "מכונת החלומות" להרצת מערכת ההפעלה חלונות ותוכנות שמותאמות אליה – וכל זה במחשב אחד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים