המנהל העשירי עוזב את ביגר
דני פורת צפוי לפרוש ממכתשים אגן. הטלטלות מעלות סימני שאלה: מי הבא בתור, והאם העזיבה היא הזדמנות או סיכון למכתשים
העזיבה של פורת מצטרפת לגל הטלטלות שעובר על מכתשים אגן, ושמעלה לא מעט ביקורת כלפי ביגר, המשמש כיו"ר וכמנכ"ל זמני של חברת הגנריקה למוצרים להגנת הצומח הגדולה בעולם. רק השבוע עזב את החברה אפי קורן, סמנכ"ל הפיתוח והשיווק, והצטרף בכך לשורת מנהלים בכירים שפרשו מהחברה מאז החל ביגר את תפקידו.
הראשונים היו אלי אשרף, סמנכ"ל התפעול ולשעבר סמנכ"ל הכספים, שעזב את החברה יחד עם אילן לויטה, ששימש כמנכ"ל לפני שלמה ינאי. אליהם הצטרפו קורן ואברהם קליינר, מנכ"ל החברה-הבת אגן. בכירים נוספים שעזבו הם שלמה יונס, שהיה אמור להתמנות למנהל הפעילות באירופה לאחר שניהל את חברת מכתשים אגן, אריאל נחמיאס, סגן סמנכ"ל הכספים, ישראל תמיר ומיכה פיקרסקי, ממייסדי אגן, ומייסד נוסף שישב בדירקטוריון, צבי צור. כעת עוזב גם פורת.
בקצב הזה מעניין לדעת מי יישאר עד לדוחות של השנה הבאה, ואם שאול פרידלנד, סמנכ"ל השיווק והמכירות, יהיה הבא בתור.
השינוי האסטרטגי והארגוני שביגר מוביל גורם, כאמור, לא מעט התמרמרות ותסכול בהנהלה הוותיקה, וגם מתחיל להעלות סימני שאלה בשוק ההון, אף שהמניה השלימה זינוק של 32% מתחילת השנה. רק השבוע אמר לעסקים אחד המנהלים שפרשו, כי ביגר לא משתף בקבלת ההחלטות את המנהלים הבכירים ביותר, ואת כל ההחלטות הוא מקבל בעצמו. "הוא לא מתייחס לאנשים עם המון ניסיון שיש להם מחויבות מעל ומעבר. היה בחברה משהו מיוחד, והיום הורגים אותה ביחד עם חברת מקינזי".
ציונים לביגר
בינתיים, על אף גל העזיבות, מוקדם עדיין לחלק ציונים לביגר. לאחר שני רבעונים שחונים הוא הצליח להציג ברבעון הראשון תוצאות יפות במיוחד, שהר ראו עלייה של 15% ברווח ל-66.6 מיליון דולר וגידול של 13% בהכנסות הרבעון ל-559 מיליון דולר. "לזכותו של ביגר ייאמר שהוא פועל ביעילות בכל הקשור לתפעול ולרכש של החברה", אמר מקורב לחברה. הוא מציין גם שהתוכנית האסטרטגית של ביגר יצרה מבנה מעניין מאוד שמספק כוח גדול יותר וסמכויות למנהלים האזוריים, והופך אותם למרכז רווחי ובאותה מידה גם מאפשר להנהלה מרחב תמרון גדול יותר.
עם זאת, השאלה שעולה היא אם לביגר יש האנשים הנכונים למבנה
החדש. בניגוד לתפקיד של סמנכ"ל כספים שקל להחליף (ע"ע רן מידן ואלי אשרף), את הקשרים והידע שיש לקורן ולפורת לא קל להחליף.
"עזיבתו של דני פורת היא בעיה אמיתית, מכיוון שהוא מכיר את החברה פנימה על בוריה", אומר אותו גורם. "יש לי תחושה שמכתשים עשויה להחמיץ את השוק הטוב שצפוי בשנה הבאה. השוק צומח, אך מכתשים לא ממוצבת כל-כך טוב כדי לתפוס את נתח שוק שצריך. צריך לזכור שמדובר בתעשייה שהיקפה הממוצע הוא 32 מיליארד דולר בשנה, ושם המשחק הוא להשיג נתחי שוק ולנצל את המחזוריות. אם ביגר יצליח לאורך זמן לשמור על רווח תפעולי של 18.5% מההכנסות, אוריד בפניו את הכובע".