גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


טיסת צ'ארטר לשום מקום

מהי האחריות של חברות התעופה וסוכנויות הנסיעות למול מאות הנוסעים שנתקעו ביממה האחרונה בנתב"ג? nrg מעריב מספק כמה עצות לנוסעים המבולבלים

לירן דנש | 27/8/2007 14:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ביממה האחרונה, בשיא תקופת הלחץ של אלפי נוסעים בנתב"ג, נוצר בשדה התעופה כאוס של ממש עקב השביתה בה פתחו הסבלים ועובדי מנהל התעופה שמאשרים את טיסות הצ'ארטר.

נוסעים רבים שטיסותיהם שאמורות היו לצאת במועדן נאלצו לחכות שעות ארוכות, והם נותרו ללא מענה לפניותיהם ומבלי לדעת אילו זכויות מגיעות להם מחברת התעופה וסוכנות הנסיעות. הבעיה מחמירה כאשר המדובר בטיסות הצ'ארטר, בהן לנוסעים יש זכויות מועטות יותר מאלו הניתנות לנוסעים בטיסות הסדירות.
 
עו"ד עינת ברכה, ראש המחלקה המשפטית בארגון אמון הציבור מסרה ל-nrg מעריב כי "שוב אנו עדים לריטואל הקבוע בו כל אחד מגלגל את האחריות לשני ואלפי צרכנים תמימים ששילמו ממיטב כספם על חופשת קיץ משלמים את המחיר הכלכלי ושל עוגמת הנפש". לדברי ברכה,  עמדת אמון הציבור היא כי חברות התעופה, סוכני הנסיעות ורשות שדות התעופה, כל אחד מהם בתחומו נושאים באחריות כלפי הצרכן וחייבים לספק לו את השירותים המגיעים לו.

ברכה מדגישה, כי לפי אמנת ורשה - בטיסות צ'רטר אחריות סוכן הנסיעות כלפי הצרכנים מוגבלת יותר, אך בהחלט חלה אחריות במקרים בהם לא הוכח כי ננקטו כל האמצעים הדרושים למניעת הנזק לצרכנים. במקרה כזה עליהם לפצות את הצרכנים, והנטל להוכיח העדר רשלנות הינו על הסוכן.

לדבריה, אמנם זכות השביתה היא זכות יסוד, והחוק מגן על השובתים, אולם תנאי לכך הוא שהשביתה היא חוקית ועברה את כל ההליכים החוקיים כנדרש. לטענתה, אחד ההליכים המרכזיים הוא מתן הודעה מראש על הכוונה לשבות, ובמקרה הנוכחי מדובר ככל הנראה בשביתה לא חוקית שאינה פוטרת מאחריות. 

בנוגע לסוגיית הגשת תביעה כנגד חברת התעופה או סוכנות הנסיעות, מציינת ברכה כי המצב הנוכחי בו מעורבים גם גורמים במנהל התעופה הוא מצב מורכב, בו קשה לקבוע מי הוא נושא האחריות העיקרי מול הצרכן. בעבר היו תקדימים בהם פסק בית המשפט לטובת הנוסעים ולחובת חברות התיירות והתעופה, אך גם מקרים בהם הוא הסיר מעליהן את האחריות.

ברכה מדגישה כי גם בנסיבות של סיכול, כלומר גורם חיצוני לצרכן ולעסק המשבש את העסקה ואינו מאפשר לצדדים לקיימה כפי שתכננו - האחריות אינה צריכה ליפול באופן מלא על הצרכן, וחובותן של חברת התעופה וגם של הסוכן הן למנוע ולהקטין ככל שניתן את הנזק שנגרם לצרכן, להעביר לו את מלוא המידע וההסברים באשר לשינוי בתכניות המקוריות, ולהקטין ככל שניתן את אי הנוחות של הצרכן. 

מבחינת הצרכנים: נוסעים אשר הזמינו טיסות המשך, יכולים לנסות לבטל את טיסות ההמשך ולבקש את ההחזר הכספי עליהן. מי שהזמין מלונות, רכב שכור ושירותי תיירות נוספים בחו"ל, מומלץ שיפנה או באופן ישיר או באמצעות סוכן הנסיעות בדרישה שיבטל את ההזמנה ויקבלו את הכסף במלואו.  

בהמשך לדברים אלה, ממליצים במועצה הישראלית לצרכנות כי על הנוסעים להיערך מראש לשינוי אפשרי במועד הטיסה, לרכוש ביטוח מפני ביטול הטיסה מיד עם רכישת הכרטיס ולקבל בכתב בעת ביצוע העסקה את מרווח האיחור האפשרי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''צרכנות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים