גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


כשהחתול שומר על השמנת

עידן דורפמן לא מבין איך נותנים למנכ"ל בנק הפועלים, לקבוע מה זו אחריות חברתית

עידן דורפמן | 21/9/2007 11:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השבוע התבשרנו כי מנכ"ל בנק הפועלים, צבי זיו, ימונה ליו"ר מעלה, ארגון שאמור לקדם אחריות חברתית של החברות בישראל. בתגובה למינוי הצהיר זיו כי הוא "שמח ליטול על עצמו את התפקיד, כנציג סקטור הבנקאות בישראל בפרט וכנציג שוק ההון המקומי בכלל". זיו ציין כי מזה זמן בנק הפועלים משקיע רבות בפיתוח נוהלי עבודה אשר יבטיחו התנהלות חברתית, סביבתית ואתית כוללת.

מעלה הינו ארגון הגג המקצועי של עסקים - עמיתים, אשר הוקם על מנת לקדם אחריות תאגידית
בישראל. הארגון מוביל תהליכים של פיתוח ויישום אסטרטגיות של אחריות תאגידית - פעילות עסקית המשלבת ערכים חברתיים, סביבתיים ואתיים כגישה עסקית.

אין ספק כי הארגון עושה עבודה מבורכת וחשובה -  בין השאר מתפעל הארגון את דירוג מעלה, המדרג חברות ציבוריות ופרטיות בישראל לפי מאפייני האחריות התאגידית שלהן. הארגון אחראי גם להשקת מדד מעלה, בשיתוף עם הבורסה לניירות ערך, וגם יזם את הקוד לניהול חברתי בעסקים – קווים מנחים לניהול האחריות התאגידית בפירמה.

אבל למרות הפעילות החיובית, יש גם חשיבות למי שעומד בראש הארגון.
האם זיו, מנכ"ל בנק הפועלים המכהן, הוא באמת האדם המתאים לתפקיד? האם החברה שבראשה הוא עומד - בנק הפועלים - היא דוגמה טובה לחברה עם אחריות תאגידית? לא בטוח.

רק החודש התבשרנו שאמיר ברנע -דירקטור חיצוני בבנק הפועלים, שאמור לייצג את האינטרסים של בעלי המניות מהציבור, התפטר מתפקידו לאחר לחץ מצד בעלת השליטה, שרי אריסון.

ההתפטרות הזאת הדליקה נורה אדומה אפילו אצל המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו, שהצהיר כי ההפסד הוא של כולנו. לדבריו, המקרה עלול להוות תקדים מבשר רעות לדירקטורים החיצוניים, שאסור שירגישו מאויימים כאשר הם מבצעים את תפקידם כראוי. האם מעלה בראשותו של מנכ"ל בנק הפועלים יבטיח זאת? ספק רב.

אבל יש עוד בעיה עם המינוי הזה: רק לפני שנתיים עוררו בכירי הבנק: שלמה נחמה, דני דנקנר וצבי זיו - סערה ציבורית, כשקיבלו בונוסים של עשרות מיליוני שקלים. בסוף 2006 הם נאותו להחזיר את הכסף, לאחר המחאה הציבורית. זיו החזיר 13 מיליון שקל מתוך 35 מיליון שקל שקיבל. ובכל זאת, כדאי להזכיר ששכרו הגיע ל-14 מיליון שקל בשנה.

אז מה בדיוק הניע את מעלה למנות לראשותה דווקא אישיות מעוררת מחלוקת כמנכ"ל הבנק הגדול במדינה? האם אישיות ציבורית, אולי שופט בדימוס, או לפחות נציג מהמגזר העיסקי שעבר תקופת צינון מספקת, לא היה מינוי ראוי יותר?

טליה אהרוני, מנכ"ל מעלה, אומרת כי היא משוכנעת שהארגון בהנהגתו של זיו יצליח לקבוע סדר יום כלכלי-חברתי-סביבתי, כחלק בלתי נפרד מסדר היום הפיננסי העיסקי. אחרים אומרים כי המינוי הזה גם יחייב את הבנק לשמור על אחריות חברתית. אבל כפי שהשוק פועל היום, ומהיסטוריית האחריות התאגידית של הפועלים, זה נשמע יותר כעוד תרגיל לא
מוצלח ביחסי ציבור. 

כמה סימבולי שאחד מיעדיה של מעלה לשנה הקרובה הוא להרחיב את תחום ההשקעות האתיות של גופים פיננסיים בישראל, ולדירוג הארגון יתווסף פרק חדש בנושא של ממשל תאגידי. מה יהיה מעמדה של מעלה, ושל האחריות התאגידית בישראל, כשמי שעומד בראש הארגון שבא לקבוע זאת הוא מנכ"ל הבנק הגדול במדינה?
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עידן דורפמן

צילום: אריק סולטן

עידן דורפמן הוא כתב שוק הון ב-nrg מעריב

לכל הטורים של עידן דורפמן
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים