סיכום שבועי: שבוע סוער בכנסת
שבוע קצר יחסית היה לנבחרי העם כדי להעביר חוקים והצעות, לעקוץ, להתנגד ולהסעיר את המערכת הפוליטית. אבל מי שבלט השבוע הוא ללא ספק, שר האוצר בר-און
סכסוך העבודה עליו הכריז יו"ר ההסתדרות עופר עיני, בגיבוי פוליטי של מפלגת העבודה וכן של ח"כים מכל סיעות הבית, היווה את שיאו של שבוע נוסף בו משתוללת כלכלת הבחירות במערכת הפוליטית.בשבוע הקצר עקב חג השבועות, נמשכו ההישגים של ח"כים מהאופוזיציה ומהקואליציה, שהצליחו להעביר ולקיים דיונים שונים אודות הצעות חוק להן מתנגד האוצר נחרצות.

באמצע השבוע התקיים דיון ראשון בועדת העבודה והרווחה על הצעת החוק מעוררת המחלוקת של עמיר פרץ – מתן שכר מינימום לחיילים בשירות חובה.
הצעת החוק עברה בקריאה טרומית במושב הקודם של הכנסת, עם תחילת הכרסום בכוחה של קואליציית אולמרט, זאת למרות התנגדותו של יו"ר העבודה אהוד ברק, ולמרות אזהרותיו של שר האוצר רוני בר-און, מנזקיה הכלכליים המוערכים בכמיליארד שקל בשנה.
בדיון שהתקיים השבוע לא נרשמה סערה משמעותית אלא דווקא תמיכה מצד מעט חברי הכנסת שהגיעו
ביום רביעי האחרון עבר בקריאה טרומית החוק להכרה במס לאימהות עובדות. חוק, שח"כים מהליכוד, מהעבודה, מקדימה ומש"ס ניסו להעבירו כבר במושב הקודם ונכשלו.
אך לאור פסק הדין התקדימי שניתן בעניין זה לפני כחודשיים בבית המשפט, ומצבה הרעוע של הקואליציה, הרגישו הח"כים כי קיבלו רוח גבית מחודשת להעלותה שוב במליאה, ולכן על אף התנגדות האוצר והרשות למיסים - החוק עבר.
אבל, "הכוכב" של השבוע היה ללא ספק שר האוצר רוני בר-און. ביום שלישי האחרון פרסם שר האוצר את יעדי התקציב לשנת 2009 שיכלול קיצוץ רחב היקף של מעל ל-10 מיליארד שקל. עם זאת, כלל לא בטוח שהוא וממשלתו יהיו אלה שיאשרו את התקציב, בסופה של הטלטלה הפוליטית.
את מרבית האש ספג בר-און יום לאחר מכן. לאחר שבשבועות האחרונים תקף, השמיץ ועקץ ח"כים מהקואליציה ומהאופוזיציה על הצעות חוק שהעלו כדוגמת הצמדת קצבאות הזקנה לשכר הממוצע במשק, או התמיכה המתגבשת בהעלאת קצבאות ילדים אותה ממנפים בש"ס – ערך מסיבת עיתונאים שהצליחה להפתיע גם את לשכת ראש הממשלה, ובה פרש את התוכנית להטבות במסוי.
התכנית ארוכת הטווח האמורה להסתיים בשנת 2015, ולפגוע בקרנות ההשתלמות של העובדים במשק, הצליחה להכעיס את המערכת הפוליטית שטענה כי "תוכניות ארוכות טווח מציגים בממשלה מתפקדת ולא בממשלת מעבר".
אך עיקר החיצים כלפי בר-און הגיעו מכיוונו של יו"ר הסתדרות העובדים, עופר עיני שאיים בשביתה כללית במשק בעוד כשבועיים. באותו תאריך אגב, בו צפויה להעלות הצעת החוק של ח"כ סילבן שלום לפיזור הכנסת.