גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


הסחורות מסוכנות מדי לנמל - אבל לא לכביש

נמל אשדוד לא עומד בדרישות - והמשרד להגנת הסביבה אוסר על פריקת סחורות בשטחו. המשמעות: אלפי משאיות עמוסות בחומרים מסוכנים יעשו את דרכן לחיפה בכבישי ישראל. וגם - עליות המחירים כבר בדרך

רונית מורגנשטרן ואביב לוי | 8/7/2008 8:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עדיין לא נרגעו הרוחות מפרשת העיכוב בנמלים של עובדי משרד הבריאות - במחאה על האשמת חלק מהם בפרשת “רמדיה” - וכבר נושא חדש הקשור בסכסוך שבין הרגולטור לנמלים מעורר סערה בקרב היבואנים והיצואנים.

מחלוקת בין המשרד להגנת הסביבה לבין משרד התחבורה אינה מאפשרת לפרוק או לטעון צוברים בנמל אשדוד.

צבי פלדה, יו"ר ועדת התובלה בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל גמא אלומיניום, מסר למעריב עסקים כי ב-1 ביולי, בעקבות אי-קבלת אישור להארכת ההיתר מהמשרד להגנת הסביבה, הופסקה פריקת הצוברים בנמל אשדוד.

מאחר שהמשאיות אינן יכולות לפרוק בנמל אשדוד, מאות משאיות (מתוכן כ-200 משאיות עמוסות באלפי טונות חומר מסוכן של חברת חיפה כימיקלים) החלו לנוע מאתמול על כבישי ישראל, מאזור הדרום ועד נמל חיפה.
הנמל ויתר על הציוד הירוק

חברת נמל אשדוד מפעילה שני רציפים חדשים לצוברים, שבהם אמורה להתקיים פריקה של גרעינים, גופרית, חרסית, אגרגט, מלט, גלוטן, פסולת ברזלים וכו‭.’‬ כל פריקה של אונייה משאירה כ-10 טון של חומרים על הרציפים, וכן כמות לא מבוטלת של חומרים שנשפכים ישירות לים.

כבר בהיתר ההזרמה הראשון שניתן לרציפים החדשים, במרס ‭,2004‬ נדרשה רשות הנמלים להתקין מתקני פריקה וטעינה חדישים ונקיים מבחינה תפעולית. באותה שנה ניתנו אמות המידה שעל-פיהן רשות הנמלים היתה אמורה להיערך.

על-פי החוק, זו חובתו של כל מי שמזרים שפכים לים. אלא שעד היום הרציפים החדשים מופעלים על-ידי חברת נמל אשדוד בציוד “רגיל” - עגורן, חופן ומשפך, שאינם מונעים זיהום ים ואוויר.

במרס ‭,2007‬ לאחר דין ודברים רבים ובקשות דחייה חוזרות

ונשנות, הגיעו הוועדה להיתרי הזרמה וחברת נמל אשדוד להסכם על תוכנית הצטיידות - הנמל התחייב להתקין שני משפכים “ירוקים” באוקטובר 2007 ובמרס ‭.2008‬

והנה, בחודש מאי השנה הודיעה חברת הנמל כי ביטלה את תוכנית ההצטיידות שלה במשפכים ירוקים. הוועדה להיתרי הזרמה לים הודיעה בתגובה, כי תוקף ההיתר פג ב-30 ביוני. הוועדה מתכנסת שוב בסוף החודש, וחברת נמל אשדוד תנסה אז לשכנע את הוועדה להעניק לה היתר זמני נוסף.

נראה כי נמל אשדוד הצליח לגייס את התעשיינים למאבקם במשרד איכות הסביבה. “האוניות מגיעות לנמל חיפה והחיטה נוסעת לדרום. כל 1 טונה גרעיני חיטה שמשונעת מחיפה לדרום פירושה ייקור הסחורה ב-100 שקל. את התוצאה נראה בקרוב, כשהקמח יתייקר - ואחריו הלחם‭.”‬

יו”ר איגוד המשתמשים בהובלה הימית, גד שפר, פנה במכתב חריף לשר להגנת הסביבה, גדעון עזרא, וטען כי “אני מצפה מאנשי משרדך שיגלו הבנה מינימלית לפחות בתחום עיסוקם וימנעו את סכנות זיהום הסביבה שגורמות מהמכליות הרבות שנעות בכבישים. האם אנחנו מחכים לאסון כדי להגיע לפתרון‭.”!?‬

ראובן צוק, נשיא לשכת הספנות הישראלית, יצא גם הוא נגד ההחלטה וטען כי נמל חיפה וממגורות דגון אינם ערוכים לקח ליטת כמות כה גדולה של גרעינים ולהח מתנות של אוניות.

מנמל אשדוד נמסר כי “אנו רואים בהחלטת הוועדה שלא להאריך את היתר ההזרמה בחודשיים החלטה תמוהה. זאת בייחוד על רקע יציאתה של החברה למכרז הצטיידות ב-3 כלים פניאומטיים וההתקדמות שהציגה במציאת פתרונות בפריקת המטענים הנוספים. המכרז, שהיקפו עשרות מיליוני שקלים, הינו חלק מפרויקט הדגל של הנמל לשנה הקרובה - הקמת מסוף גרעינים חדש בנמל בהיקף של 153 מיליון שקל".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים