סוחרי ירושלים: הרכבת הקלה פוגעת לנו בהכנסות
בשעה זו, מפגינים הסוחרים בבירה נגד בניית הרכבת הקלה וסגירת רחוב יפו המרכזי בשנתיים האחרונות. "נמאס לנו לשלם על החלטות החלם של העירייה. הורגים אותנו ואת העבודה שלנו"
לטענתם, במשך שנים, חלה פגיעה מתמשכת בעסקים שלהם כתוצאה מבניית הרכבת ובעיקר מהעובדה כי רחוב יפו המרכזי בעיר נסגר לתנועה. "כל יום אני מקבל שיחה מהבנק שלי שמאיים לקחת לי את הבית ולסגור לי את החשבון", אמר אחד הסוחרים. "פגעו לי בהכנסה ולא עוזרים לי".

לדבריהם, אם תכנון הרכבת הקלה היה "חכם יותר ומכובד יותר", העוול שלהם היה נמנע ופגיעתם הייתה קטנה בהרבה.
"המינימום היה לתת לנו הקלות בארנונה ובמיסים אחרים, אך בעירייה כנראה לא חושבים שאנחנו מספיק חשובים כדי לבוא לקראתנו. עיר בלי סוחרים היא עיר בלי חיים - ומישהו צריך לתת לנו דין וחשבון. הורגים אותנו ואת העבודה שלנו", אמרו הסוחרים.
"אם נצטרך לעלות על בריקדות אז אנחנו נעלה. אם צריך לשרוף צמיגים – נשרוף. נמאס לנו מהעירייה, נמאס לנו לשלם על החלטות החלם שלה", צעקו הסוחרים והוסיפו כי "לא יכול להיות שסוגרים למשך שנתיים את יפו. 4 שנים שאנו מתריעים על הבעיה ומתעלמים מאיתנו. יש להחזיר את התחבורה הציבורית לתושבי ירושלים ולהחזיר את השפיות לכבישים ולבעלי העסקים".
"את ההפגנה הזאת ארגנו ב-3 ימים. שיהיו בטוחים שבפעם הבאה כשנתארגן חודש מראש, ההפגנה תיראה אחרת לגמרי", אמר מלכאן כיומס מוועד הסוחרים והוסיף, כי הוא לא
"לא נהיה אדישים, לא נוותר ולא נשכח את המאבק כי אין לנו אופציה כזאת. אנחנו לא מחפשים הון אלא פרנסה ואוכל לילדים, ובמאבק הזה אי אפשר ואסור לנו להפסיד", סיכם.
עיריית י-ם מסרה בתגובה כי "למרבה הצער ביטלו יו"ר ועד סוחרי מרכז העיר והשוק אלי לוי ואלי מזרחי, פגישה שנקבעה עם ראש העיר ומנכ"ל העירייה. העירייה מצרה על כך שגורמים פוליטיים החליטו להפוך הנושא למאבק פוליטי, נוכח מערכת הבחירות המתקיימת בימים אלה".
עוד מסרה העירייה כי דרשה להוריד הארנונה לסוחרי מרכז העיר, אך נענתה עד כה בשלילה ממשרד הפנים. כמו כן מציינת העירייה כי בנתה חניוני "חנה וסע" במחיר סמלי והיא מתכוונת לערוך אירועים במקום במטרה למשוך קהל רב יותר לאיזור.
הסוחרים מצידם טוענים כי במכתב שקיבלו מהשר מאיר שטרית הוא נענה לבקשתם להוריד את הארנונה, אך התנה זאת באישורה של העירייה.