עובדי "ויטה פרי גליל" החלו במאבק: הפגינו מול הנהלות הבנקים
העובדים קיימו הפגנה סוערת מול הבנקים לאומי ודיסקונט בתל אביב, מחשש לסגירת המפעל. יו"ר הוועד: "סגירת הפעילות משמעותה חורבן עבור הרבה משפחות. הממשלה והבנקים כנראה איבדו את הצפון"
- עובדי "ויטה פרי גליל" יוצאים למאבק: יפגינו מול הנהלות הבנקים

הפגנה של עובדי ויטה פרי גליל צילום: יח''צ
במהלך ההפגנה חסמו העובדים את הכביש והתעמתו עם שוטרים. עובד אחד אף התעלף ונלקח לטיפול. לאחריה עלו נציגי ההסתדרות והעובדים לפגישה עם נציגי הנהלות הבנקים דיסקונט ולאומי, שתוצאותיה ידווחו בהמשך.
"ההפגנה היום הייתה יריית הפתיחה של מאבק חסר פשרות למען פרנסתם של עובדי "ויטה פרי גליל". יש בקרבנו משפחות במצב קשה מאוד, וסגירת הפעילות משמעותה חורבן עבורם. הממשלה והבנקים כנראה איבדו את הצפון, אנחנו כנראה לא מעניינים אותם", אמר יו"ר ועד העובדים מוטי חזיזה.
לדברי יו"ר מרחב גליל עליון בהסתדרות יונה פרטוק: "קריסת של "ויטה פרי גליל" משמעה קריסת כל חצור הגלילית. זהו מפעל שפרנסת האזור כולו תלויה בו, אני לא רוצה לחשוב מה יהיה אם הוא ייסגר".
העובדים צפויים להמשיך מחר (ג') במאבק ולקיים בשעות הבוקר הפגנה מול משרד האוצר בירושלים.
מפעל "פרי גליל" בחצור הגלילית מעסיק כ-200 עובדים קבועים וכ-400 עובדים עונתיים. לפני כשלושה שבועות הגישו בנק לאומי ודיסקונט בקשה לכינוס נכסים של חברת "ויטה", הבעלים של המפעל, זאת לאחר שהחברה צברה חובות של כ- 160 מליון שקל לבנקים ועוד עשרות מיליונים לספקים ולחקלאים.

הפגנה של עובדי ויטה פרי גליל צילום: יח''צ
בית המשפט מינה מנהל זמני למפעל ובמקביל החל תהליך של איתור רוכש למפעל.
אולם עקב העדר מימון ביניים עד לסיום תהליך הכינוס והמכירה, התעורר חוסר ודאות בקרב העובדים וההסתדרות לגבי המשך פעילות המפעל.
המפעל מימן את פעילותו ממכירת מלאי,
שעלול להסתיים ולגרום להפסקת הפעילות ולפיטורי העובדים.
ההסתדרות והעובדים סבורים כי גם הממשלה וגם הבנקים צריכים להירתם ולדאוג להמשך קיומו של המפעל. מההסתדרות נמסר כי מדובר במפעל רווחי ולכן יש צידוק להצלתו, לפחות באופן זמני.