המסעדה שלכם נקלעה למשבר? חזקו את הקשר עם הלקוחות
המיתון במשק פגע בענף המסעדנות והאירועים והביא לפיטורי עובדים ולסגירתם של בתי עסק רבים. הבעלים של בית האירועים פרלה בהרצליה פיתוח, מייעץ כיצד לצלוח את המשבר בענף
סאני סאן, הבעלים של בית האירועים "פרלה" בהרצליה פיתוח, מספר מה הפעולות הדרושות כדי לתחזק בית אירועים בעת משבר.
הערכת סיכונים: יש להעריך ולהכיר את הסיכונים המצויים. ברגע שנדע את הסיכונים הקיימים נוכל להיערך עם תוכניות עבודה שייתנו מענה לבעיות הקיימות. מומלץ לקבוע תוכניות עבודה לתקופה של 12 חודשים קדימה, לאור הסיכונים הקיימים, ומידי חודש לבחון אם אנו נוקטים בצעדים הנכונים לנוכח הסיכונים. כמו כן, חשוב להכין תוכניות חלופיות לניהול הסיכונים מראש, מה שנקרא תוכניות מגירה.
שימור עובדים: העובדים הם המערך החשוב ביותר מכיוון שהם הפנים של המסעדה. קיצוץ בעובדים או החלפת עובדים יכולה להיות הרסנית לאין שיעור, מכיוון שאין תחליף לעובד שיש לו ניסיון ומכיר את המערכת, בין אם הוא מלצר, טבח או אחראי משמרת. עם זאת, כמובן שלא כל עובד הוא נכס.
חיזוק הקשר עם הלקוחות: שימור הלקוחות הוא צעד חשוב להווה ולעתיד. בהווה, הלקוחות מרגישים חלק מהבית והמקום, עובדה המתבטאת אפילו בכך שהם מתקשרים ישירות לנייד וקובעים תאריכים לאירועים; בעתיד - מועדון הלקוחות ישתדרג ויגדל - והלקוחות יחזרו אם יאהבו את המקום ואף יספרו לחבריהם.
בבית האירועים "פרלה", הקמנו מועדון לקוחות איכותי שמקבל יחס חם ואישי, אם זה בהודעות ישירות לנייד, לגבי אירועים, הטבות ומבצעים.
יצירתיות: קיפאון ושיגרה הם פרמטרים מסוכנים. אף שהלקוחות יכולים להרגיש חלק מהבית, צריך לאתגר אותם ועל כן צריך לחשוב מחוץ לקופסא.
במצב הכלכלי ובעקבות ריבוי אולמות האירועים והמסעדות והתחרות, יש לחשוב בצורה יצירתית כדי להיות אטרקטיבי ולמשוך את הלקוחות. הדבר יכול לבוא לידי ביטוי על ידי רענון של מתכונים והמנות, עריכת שינויים באופן ההגשה של המנות, בסידורי הישיבה ואפילו לגוון את סגנון האירועים הקיימים. הכל בהתאם לייחודיות המקום וללא חריגה בהוצאות.
זהירות מהרפתקאות: בזמנים אלה יש לבחון באופן מקיף כל הזדמנות חדשה, לעתים הזדמנות כלשהי יכולה להיות פתרון לבעיות שונות, אך יש להיזהר מרכישת "חתול בשק". מסיבה זו מומלץ לבחון את כל המשאבים ההכרחיים, עלות מול תועלת, יחס להצלחה או כישלון. לעתים יש לוותר על הצלחה עתידית שאינה ודאית.
קידום ושיווק: יש הרואים בפרסום, או ביחסי הציבור כמותרות שאפשר לוותר עליהן. מאידך, יש שיגידו שדווקא בתקופת משבר כלכלי יש להגביר את המודעות בקרב הציבור. על כל פנים, חייבים לשמור על בולטות מסוימת גם בתקופה קשה, זאת בתנאי שלא נכנסים להוצאות כבדות מידי.
חשוב מאד לשמור על עיניים פתוחות ולשים לב לכל פרט ופרט, לא להילחץ ולא לקחת החלטות פזיזות. אף
שלא מעט אנשים מאמינים שהעסק שלהם הוא פרי יצירתם ובכך מעיד עליהם הינו עניין טכני לכל דבר וההחלטות חייבות להילקח ממקום זה בלבד וככל שהתמונה תהיה ברורה ויהיו לנו יותר נתונים טכניים ונבחן את העסק לעומק, נוכל לקחת החלטות טובות יותר.
אם עשיתם את כל זה, כנראה שעשיתם את הבחירות הנכונות והמשבר יחלוף מבלי לפגוע בכם בצורה משמעותית.