שלמה בוחבוט: "הממשלה עושקת את האזרחים"
בדיון אתמול בוועדת הכספים של הכנסת על היטל הבצורת אמר יו"ר מרכז השלטון המקומי "אני חושב שכולם יהיו בשוק כשיקבלו המחשה לעושק הגדול בתולדות המדינה, עושק האזרחים על-ידי הממשלה"
הדיון עסק בשינוי שיטת החישוב של מחיר המים שגובה מקורות ובמעבר לגביית מחיר משתנה בהתאם למיקום הגיאוגרפי של הרשות המקומית, שייכנס לתוקפו מ-1 בינואר 2010.
הוועדה דנה גם בהיטל הבצורת שנכנס לתוקפו לפני כחודשיים. היו"ר, ח"כ משה גפני, הביע תקווה שמס הבצורת יבוטל כבר בחורף הקרוב. מנכ"ל רשות המים, אורי שני, אמר כי במקרה של חורף גשום ישמח להמליץ לשרים האחראים על ביטולו.
יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, התייחס לרפורמה הצפויה ואמר: "אני חושב שכולם יהיו בשוק כשיקבלו המחשה לעושק הגדול בתולדות המדינה, עושק האזרחים על-ידי הממשלה".
בוחבוט הציג מחשבון מיוחד לחישוב מחירי המים לצרכן, שאותו פיתחה מחלקת הכלכלה של מרכז השלטון המקומי, כדי להמחיש את משמעות היטל הבצורת וייקור המים המתוכנן.
ח"כ מירי
רגב, שיזמה את הדיון ומתכוונת להגיש הצעת חוק בנושא, אמרה: "המחדל בניהול משק המים לא יכול להיות על גבם של האזרחים".
במהלך הדיון התחייב יו"ר הוועדה כי יקים צוות, בראשות אנשי הוועדה ורשות המים, שיבצע שינויים משמעותיים ברפורמה. "יש לבצע שינויי חקיקה, כדי למנוע נזק לאזרחים רבים", ציין.
במקביל, נתונים של משרד התשתיות מראים כי צריכת המים הארצית צנחה ב-22% בתוך שנתיים וב-17.4% בתוך שנה. באוגוסט אשתקד יצאה רשות המים בקמפיין חיסכון. אך הירידה בהיקף הצריכה היתה קטנה יחסית והסתכמה ב-4.6 מיליון קוב בלבד.
אולם נראה כי בעקבות היטל הבצורת, שנכנס לתוקף ביולי, החיסכון השנה היה פי 2.8 מהחיסכון בשנה שעברה.
במשרד התשתיות הביעו שביעות רצון, ואמרו כי "כשמגיעים לכיס - מסתבר שהצרכן חושב פעמיים לפני השימוש החריג במים".
שר התשתיות הוסיף: "השינוי מוכיח את יעילותו ונחיצותו של ההיטל, על אף אי-הנוחות והקשיים הכרוכים בו".