השלב הבא במכרז השוק הסיטונאי: מגדלי הדירות
בקבוצת "הסוהו של תל אביב", שנבחרה כמציעה המועדפת במכרז למכירת כשליש ממתחם השוק הסיטונאי, נערכים לשלב הבא שנחשב למכרה הזהב האמיתי - ארבעה מגדלי המגורים. בעלי הקרקע הודיעו: המחיר לא יפחת מ-1.4 מיליארד שקל

אולם גם לנבחרת השוק וגם לבעלי הקרקע ברור כי מדובר רק ב"פעימה הראשונה" בדרך למכרה הזהב האמיתי - ארבעה מגדלי המגורים המתוכננים להיבנות במרכז השכונה ושאינם מהווים חלק מהמכרז.
בעלי המתחם - חברת תנובה (60%), עיריית תל אביב (25%), סוחרי השוק הסיטונאי (9%) ועו"ד שרגא בירן (6%) - ביקשו להפריד את המגדלים הנחשקים מהמכרז, ולדון בהם בנפרד עם הקבוצה הזוכה או עם גורמים אחרים.
במכתב שהעבירו בעלי הקרקע למתמודדים, עוד בטרם הגשת ההצעות, הודיעו הבעלים כי לא ימכרו את הקרקע להקמת המגדלים בפחות מ-6,840 שקל למ"ר. הסכום משקף לקרקע שווי מינימלי של כ-1.4 מיליארד שקל.
מדובר בארבעה מגדלים שיתנשאו לגובה 40 קומות ויכללו כ-1,300 דירות בשטח בנוי כולל של כ-200 אלף מ"ר, בשכונה החדשה והיוקרתית (וכנראה גם האחרונה) שתוקם במרכז העיר. היקף שטחי המגורים במגדלים הוא יותר מכפול משטחי המגורים הכלולים במכרז הנוכחי העומדים על 85 אלף מ"ר. רכישת הקרקע לבניית המגדלים תחייב את הקבוצה להעמיד סכום לא מבוטל נוסף המוערך ב- 1.5־1.7 מיליארד שקל.
לבעלי הקרקע אין אמנם
אולם גם המעורבים במכרז מודים, כי אם תתקבל הצעה סבירה מצד קבוצת ה"סוהו" לרכישת יתר הזכויות בקרקע, הרי שיהיה זה פתרון עדיף מבחינה תכנונית, הנדסית ועסקית, שיקל על רציפות הבנייה ויחסוך בעיות תיאום בהקמת השכונה החדשה.
מבחינה זו, בקבוצת ה"סוהו" לא הסתירו לכל האורך הדרך את רצונם לרכוש, לתכנן ולהקים את כל השכונה כמקשה אחת. הדבר עלה גם בשיחות לאורך תהליך המכרז, ולמרות שבעלי המתחם מצהירים כי לא יתפשרו על מחיר הקרקע, הרי שגם המוכר וגם הקונה חותרים להגיע לנקודה שתיטיב עם שני הצדדים - קבוצה אחת שתקים את כל השכונה ותעמיד סכום שיספק את המוכרים.
"השבועות הקרובים הם קריטיים," טוען גורם מטעם בעלי הקרקע. "מעבר למשא ומתן ולסגירה של המחיר הסופי לשלב הזה של המכרז יעלה נושא המגדלים הגבוהים לדיון. אם הקבוצה תציג מחיר שיגלם גם את ההשבחה העתידית של הקרקע בעקבות הקמת השכונה החדשה וייחתם הסכם גם לגבי המגדלים - היא תוכל להתחיל לבנות אותם במקביל לאלמנטים הנוספים כמו מבני ציבור, מוזיאון והקאנטרי קלאב. אם המחיר יהיה בעייתי מבחינה עסקית, קיימת בהחלט אפשרות לנהל משא ומתן עם גורמים אחרים."
חברי הקבוצה הרוכשת נמצאים בתקופת המתנה מתוחה לקראת הסגירה הסופית, כאשר ברקע כבר חושבים על שיווק הדירות במתחם - גם אם יהיו אלה רק 500 הדירות שייבנו במסגרת בניית המעטפת, בבניינים בני 12 קומות.
"למרות שמדובר בפרויקט במרכז תל אביב שנחשב יוקרתי, הכוונה היא למשוך הנה משפחות ולמכור דירות במחירים של כ-5,000 דולר למ"ר," מסביר גורם בקבוצה. אבל עד שזה יקרה צפוי לקבוצה תהליך משא ומתן נוסף ולא פשוט, ולאחריו תקופת חפירות אינטנסיבית שתשאיר עוד זמן רב את שכונת "הסוהו של תל אביב" כהדמיית מחשב.