מנכ"ל מירס: "ביטול הפטור - גזר דין מוות לתחרות בענף"
אברהם בורשטיין למעריב עסקים: "אם הפטור מרישוי להקמת אנטנות סלולריות יבוטל - לא נוכל לגשת למכרז התדרים להקמת רשת רביעית". המנכ"ל שיגר מכתב לראש הממשלה ותקף גם את המתחרים: "חברות הסלולר שותקות כי הן מעוניינות שהפטור יבוטל ומי שמנסה להגביר את התחרות ייכשל"
בעקבות החלטת היועץ המשפטי לממשלה, להוציא צו שיקפיא את מתן הפטורים מהגשת תוכניות בנייה להקמת אנטנות סלולריות, כתב בורשטיין כי "הגיעו מים עד נפש." לדבריו, "זהו גזר דין מוות לתחרות בענף הסלולר. אין תחרות ללא פריסת רשת חדשה."
על פי המצב כיום, חברות הסלולר הקימו כ-2,500 אנטנות בפריסה ארצית כל אחת. בעוד פלאפון, סלקום ואורנג' סיימו לפרוס את הרשתות וזקוקות בעיקר לשדרוגים ולתיקונים, חברת מירס תצטרך להשקיע כסף רב בהקמת 1,100 אנטנות.
מירס מעוניינת להתמודד במכרז של משרד התקשורת על הקצאת תדר סלולרי למפעיל רביעי, ולכן מעוניינת לבצע את המהלך. כשליש מן האנטנות של מירס אמורות להיכלל תחת הפטור המוענק כיום להקמת אנטנות, כיוון שגודלן הוא עד 80 סנטימטר. משמעות הפטור היא שלמעט אישורי המשרד לאיכות הסביבה מירס לא זקוקה לאישורי ועדות התכנון והבנייה המקומיות בפריסת אותן אנטנות.
בורשטיין טוען, כי בזמן שצוות בין-משרדי (ממשרדי האוצר, התקשורת והגנת הסביבה) דן בסוגיה, הודיע נציג היועץ המשפטי לבג"ץ, שדן בעתירת מספר רשויות מקומיות בנושא, כי עד לקבלת החלטת הצוות הוא יכול להורות על הקפאת הפטורים.
"שר התקשורת בדעה שאסור לשנות את הכללים ולבטל את הפטור," אמר בורשטיין למעריב עסקים. "הוא מבין את זה בהיבט של התרומה לשוק התקשורת. ברגע שמשרד התקשורת יפרסם את מכרז התדרים, אנחנו יכולים במירס להתחיל להקים מיד אנטנות. אבל אם אנחנו לא נזכה לעבוד תחת הפטור הקיים, אז זה פשוט לא מעשי ולא כלכלי. אנחנו לא ניגש למכרז התדרים ללא הפטור. כל התקנת אנטנה תצריך דיונים של 12־18 חודשים בוועדת תכנון ובנייה, וזה ייקח 3־5 שנים לפני שנוכל להקים את הרשת," הוא מוסיף.
"אין סכנה בריאותית"
בורשטיין מפנה אצבע מאשימה גם כלפי חברות הסלולר האחרות. "לחברות הסלולר יש עניין שהפטור יבוטל ושמי שמנסה להגביר את התחרות ייכשל," אמר, "ולכן הן שותקות בנושא הזה."
לדבריו, לא קיימת כיום שום הוכחה שהקמת האנטנות פוגעת בבריאות. "התקנות של המשרד להגנת הסביבה חמורות פי 10 מהסטנדרט המקובל בעולם, וממילא ככל שיש יותר אתרים הקרינה הנובעת מן המכשיר שיש בידו של כל אחד היא פחותה," הסביר. "ככל שהאנטנה רחוקה, המכשיר מתחמם כי הוא מתאמץ לקלוט את השידור."
לאחרונה רכש איש העסקים הצרפתי פטריק דרהי
את מירס, מתוך כוונה להפכה לחלק מקבוצת התקשורת שבבעלותו, הכוללת גם את חברת הכבלים הוט. בורשטיין קיווה שהליך המכירה לדרהי יעניק תנופה גדולה לבניית הרשת הסלולרית הרביעית, אולם אתמול הוא נשמע מתוסכל לנוכח הסיכוי שהצוות הבין-משרדי ישנה את המציאות בשוק.
"לצערי, הפרקליטות בתחום שאינו בגדר מומחיותה ותפקידה, ובניגוד לדעת משרד התקשורת ומשרד האוצר כופה נוסח מאוד מסוים של תקנות (שיבטלו את הפטור - ט.ש)", כתב בורשטיין לראש הממשלה. "התוצאה הבלתי נמנעת של מדיניות הפרקליטות היא שבישראל לא תוקם רשת סלולרית חדשה, ומצב אי-התחרות יונצח."