התמ"ת: "ננקוט בהליכים נגד פרסומים מטעים"
הממונה על הגנת הצרכן: צרכנים מתלוננים כי מחיר ללילה במלון שמוצג בפרסומת לא תואם את המחיר בעת הזמנת החופשה
קמחי דרש לפרסם פרסומים תיירותיים באופן שקוף ותוך גילוי הפרטים המהותיים בעיסקה, וכן לתקן את הפרסומים ואת דפי האינטרנט המטעים. בעקבות זאת הוא הנחה את משרד התמ"ת לנקוט בהליכים נגד פרסומים עתידיים שיטעו את הציבור החל ממרץ 2010.
מתלונות שהתקבלו בלשכת סגנית שר התמ"ת, ח"כ אורית נוקד, עולה כי בפרסומים שונים בנושא תיירות פנים מצוין מחיר ללילה בבית מלון, השונה מהמחיר המוצג במועד הזמנת החופשה. על פי התלונות, כאשר מבקש הצרכן להזמין חופשה מתברר לו כי קיימות דרישות, מגבלות או תנאים מהותיים, שלא הובאו לידיעתו בפרסום. כך למשל, דרישה למינימום לילות שמספרם אינו מצוין במודעה באופן בולט.
"עבירה לכאורה"
קמחי הבהיר כי במקרה כזה הופך המחיר שפורסם במודעה ללא רלוונטי ולמטעה. לדבריו, פרסום מחיר ללילה ללא סייגים ברורים, כאשר לא ניתן לקבל את המחיר שפורסם ללילה בודד, מטעה לכאורה את הצרכן לגבי המחיר בניגוד לחוק. עוד הוסיף קמחי כי הדבר מהווה עבירה גם על הדרישה בחוק לפרסום המחיר הכולל של השירות.
ח"כ נוקד, האחראית על תחום הצרכנות במשרד התמ"ת, הוסיפה כי בכוונת הממונה על הגנת הצרכן "למנוע את הפער הקיים, לכאורה, בין הפרטים המופיעים במודעה
לבין אלו הניתנים לצרכן, כאשר הוא מתקשר לסוכנות הנסיעות ולבתי המלון".
מהתאחדות בתי המלון נמסר בתגובה כי "התאחדות המלונות שבה ועדכנה את חבריה, כבכל שנה, על חשיבות ההקפדה לציין בבהירות התניות, אם ישנן לאורך שהות מינימלי נדרש. בהתאחדות לא נתקבלה ולו תלונה אחת בעניין זה, אך ייתכן שמדובר בתלונות בגין עיסקאות שנעשו באמצעות תיווך (להן אחראי הגורם המפרסם ולא המלון). היה ויועברו לעיונינו תלונות, כתמיד נתייחס אליהן במלוא הרצינות".