מזל טוב, זומנתם לראיון. עכשיו מה עושים?

מסתבר שההכנות לראיון עבודה דורשות יותר מרק להגיע אליו. קודם כל צריך לגרום למעסיק לרצות להזמין אתכם לפגישה - אחר כך, לגרום לו לרצות שתישארו

שרון שרמן | 6/3/2010 10:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שאלה: איך להתכונן לראיון עבודה?

תשובה: יש כמה דברים שאפשר לעשות לפני הראיון ובמהלכו, שיכולים לעזור לשפר את הסיכוי שלכם לזכות בתפקיד הנחשק.

היו גמישים. ראיתם מודעת דרושים שמעניינת אתכם ושלחתם קורות חיים. כססתם ציפורניים, חיכיתם וציפיתם, ולשמחתכם הרבה התקשרו והזמינו אתכם לראיון. גם לשיחת הקדם-ראיון יש חשיבות. אני ממליצה בחום להשתדל להסכים למועד הפגישה הראשון שהמראיין מציע. גם אם המועד הזה לא מתאים לכם בשום פנים ואופן - לא רצוי להתחיל לנהל עליו מו"מ. ככלל, לא מומלץ לפסול יותר ממועד אחד שהציע המראיין. בקיצור: היו גמישים.

התכוננו מראש. מועד הראיון כבר קבוע - עכשיו כדאי לבוא מוכנים, ובעיקר לדעת בפני מה אתם עומדים. איך עושים זאת? אפשר באמצעות חיפוש באינטרנט. אופציה מצויינת היא פשוט להיכנס לאתר של החברה ולנסות לדלות עליה פרטים. אם לארגון אין אתר, אפשר לחפש עליו מידע באינטרנט ורצוי גם על הענף אליו הוא שייך.

הסתכל בקנקן. רושם ראשוני הוא חשוב מאוד. נכון שאומרים שמה שחשוב הוא הפנימיות, ובכל זאת, להתלבש בהתאם לתפקיד אליו אתם מועמדים בטח לא יזיק. בכל מקרה ההופעה חייבת להיות מסודרת ונקייה, ללא מחשופים מיותרים. כדאי לכסות קעקועים, להתגלח ולא להתאפר בצורה מוגזמת.

הגיעו בזמן. אל תאחרו לראיון העבודה. יותר מכך, הקדימו מעט. איחור מעיד על חוסר דיוק ועל אי-סדר. מה גם שאיחור יכול להתפרש כזלזול בזמנו של המראיין. השתדלו להגיע עם מצב רוח ושמרו על גישה חיובית. מרגע שנכנסתם למקום העבודה אתם נבחנים.

לא הזמן לשיחות. אל תנסו להתחבב על המזכירה או על האנשים במשרד ולפתוח עימם בשיחת חולין. פשוט חכו שיקראו לכם ושימרו על קורקטיות. כמו כן, כבו את הפלאפון גם בזמן ההמתנה לראיון. זה לא מכובד לנהל שיחות אישיות בעת המתנה לראיון וזה בעיקר משדר זלזול. 

שדרו ביטחון. גם אם אתם לחוצים או נרגשים, היכנסו למשרד המראיין בגב זקוף, אל תשכחו לחייך וללחוץ את ידו לחיצה שאינה חזקה מדי, אך גם לא רפה.

שימרו על פוקוס. ענו על שאלותיו של המראיין באופן ממוקד. אל תתפזרו לנושאים אחרים מאלו שנשאלתם עליהם. אם התבקשתם לספר על עצמכם - הכוונה היא מה השכלתכם ומה ניסיונכם. יש לענות על שאלותיו של המראיין בעברית רהוטה ובאופן סימפטי, אך זיכרו, המראיין אינו חבר שלכם, לכן הקפידו לשמור על נימה קורקטית ותכליתית.

לא מדברים על כסף. אל תעלו את נושא השכר לפני שאתם נשאלים לגביו. אם יש לכם ציפיות שכר מוגדרות אמרו מה הן לכשישאלו אתכם. אם אין לכם, אמרו זאת למראיין וציינו טווח שכר בו אתם מעוניינים. מה שכן כדאי לציין (גם אם לא שואלים אתכם), זה את רצונכם להתקבל לתפקיד.

מודעות עצמית. זה יכול להיות מביך כשמראיין שואל על התכונות הפחות טובות שלכם. עם זאת, אם תענו באופן ישיר, זה יעיד עליכם כמרואיינים שמודעים לחסרונות וליתרונות שבכם, ובעיקר על יושרכם.

שלום ולהתראות. סיום הראיון הוא הזמן המתאים לשאול שאלות על התפקיד, על תהליך הגיוס ועל כל מה שמעניין אתכם - חוץ מנושא השכר. כשאתם נפרדים לחצו שוב את ידו של המראיין והיפרדו עם חיוך.

בהצלחה!

הכותבת היא מנכ"ל חברת טופ-ג'וב בע"מ

מחפשים עבודה ללא ההצלחה? לא מבינים מה אתם עושים לא נכון? אתם מוזמנים לשאול את המומחית שלנו - ­topjob@barak.net.il
SXC
טיפ זהב: לא לאחר SXC

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים