שרת האוצר של צרפת: "יוון לא זקוקה לסיוע כספי"
אף שהשבוע אמורים שרי האוצר של גוש היורו להתכנס במטרה לדון במתן סיוע ליוון, בצרפת ובגרמניה מתנגדים לכך. השרה כריסטין לגארד: "יוון הצליחה לעמוד ביעדי הקטנת הגירעון שהוצבו בפניה - ולכן אינה זקוקה לסיוע כספי מיידי"
את הדברים אמרה השרה הצרפתיה רגע לפני מפגש שרי האוצר של האיחוד, שצפוי להתקיים במהלך השבוע הקרוב, ואשר יעסוק באפשרות לסייע ליוון ולמדינות נוספות שנקלעו למשברים פיננסיים. הדברים נאמרו אף שהמתח הפנימי ביוון הולך ומחריף, כשברקע גל שביתות נגד תוכנית הגזירות הכלכליות, שמלווה את חיי היום-יום בבירה אתונה ובערים מרכזיות נוספות.
בשיחה עם וול סטריט ג'ורנל אמרה לגארד: "יוון הצליחה לא רק לעמוד ביעדי הקטנת הגירעון לחודשים ינואר-פברואר - הגירעון אפילו קטן בהרבה מהחזוי". על כן, הסבירה, יוון אינה זקוקה לסיוע כספי מיידי.
את דבריה של השרה הצרפתייה חיזקה גרמניה, שמתנגדת אף היא למתן סיוע ליוון. נציגיה הבהירו בסוף השבוע כי לא יינתן סיוע ליוון בשלב זה. בנוסף, משרד האוצר הגרמני אף הכחיש את הידיעה בעיתון גארדיאן הבריטי, כי האיחוד האירופי מקיים דיונים על מתן סיוע כספי של 25 מיליארד יורו ליוון.

בתוך כך, דיווח משרד האוצר היווני כי הודות להעלאת המסים והקיצוץ בהוצאות הממשלה, הגירעון
בתקציב בחודשיים הראשונים של השנה הסתכם ב903- מיליון יורו בלבד. סכום זה מהווה ירידה של 77% בגירעון, שהסתכם באותה תקופה בשנה
לדברי משרד האוצר היווני, "ביצוע הקיצוצים הנוספים המתוכננים, במיוחד בשכר ובהטבות לעובדי המגזר הציבורי, יחסכו עוד 4.8 מיליארד יורו לקופת המדינה ויקטינו עוד יותר את הגירעון".
בינתיים, גורמים באירופה תוקפים את ההטבות לעובדי המגזר הציבורי, ומעבירים עליהן ביקורת. הניו יורק טיימס דיווח כי יוון נהגה במשך שנים לספק הסדרי פנסיה מרחיקי לכת. על פי הסדרים אלו, רבים ביוון יכולים לצאת לפנסיה כבר בגיל .50 הסדר פנסיה זה חל על ספריות, אינסטלטורים, עובדים בחומרים מסוכנים ועוד.
אחד השינויים שאותם מתכוונת יוון להנחיל במדינה היא העלאת גיל הפרישה. בכוונת ממשלת יוון להעלות את גיל היציאה לפנסיה מ61- ל,63- ולהחיל זאת על חלק גדול מהאוכלוסייה כדי לחסוך סכומים גדולים לקופת המדינה. העלאת גיל הפנסיה היא בין הגורמים לגל השביתות והמחאות המחריפות בימים האחרונים.