משרד החקלאות: מחירי הדגים לא יעלו לקראת החג

מחיר מומלץ לדג אמנון: ‭28-24‬ שקל לק"ג. כ‭1,000-‬ טון קרפיונים יימכרו בחג. הישראלי הממוצע צורך בחודש כ‭800-‬ גרם דגים, בהשוואה לצריכה של ‭1,400‬ גרם לאדם - בשבוע הפסח בלבד

דליה מזורי | 23/3/2010 8:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חדשות טובות לקראת הפסח: מחירי הדגים לא יעלו לקראת החג - כך עולה מנתוני משרד החקלאות וארגון מגדלי הדגים. המחיר המומלץ לדג האמנון ינוע בין ‭28-24‬ שקל לק"ג (בגדלים קטן עד ענק‭;(‬ המחיר המומלץ לדגי קרפיון ינוע בין ‭24-22‬ שקל לק"ג, נמוך במעט ממחירי השנה הקודמת; והמחיר המומלץ לדגי בורי ינוע בין ‭36-26‬ שקל (בגדלים קטן עד ג'מבו‭.(‬

על פי נתוני משרד החקלאות, הישראלי הממוצע צורך בחודש כ‭800-‬ גרם דגים, בהשוואה לצריכה של ‭1,400‬ גרם לאדם - בשבוע הפסח בלבד. מדובר בעלייה של ‭75%‬ לעומת שאר חודשי השנה. בעיקר ניכרת העלייה בצריכת דגי הקרפיון - הקופצת בזמן החג פי שניים.

השנה צפויים להימכר בפסח כ‭1,000-‬ טון קרפיונים, כ‭750-‬ טון אמנונים וכ‭300-‬ טון בורי, בדומה לצריכה בשנה הקודמת. נוסף על כך, ישווקו בפסח הקרוב גם כ‭400-‬ טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית.

הצריכה המקומית לנפש בישראל נמוכה מאוד
לעומת הצריכה במדינות אחרות: הממוצע השנתי לנפש עומד בישראל על 10 ק"ג דגים; במדינות הים התיכון ‭20-40 -‬ ק"ג לנפש; וביפן 60 ק"ג לנפש.

עוד עולה מהנתונים, כי ב‭2008-‬ צרכו בישראל כ‭71-‬ אלף טון דגים, מהם כ‭25-‬ אלף טון מייצור מקומי וכ‭46-‬ אלף טון מייבוא (ברובו קפוא‭.(‬ הייצור המקומי של הענף נחלק ל‭3-‬ מקורות: חקלאות מים (מדגה) - כ‭20-‬ אלף טון, דייג - כ‭2,500-‬ טון וחקלאות ימית - כ‭2,500-‬ טון.

מרבית הישראלים מעדיפים דגי אמנון (כ‭8,000-‬ טון לשנה‭;(‬ במקום השני נמצא הקרפיון (כ‭6,800-‬ טון לשנה‭;(‬ אחריו הדניס (כ‭2,200-‬ טון‭,(‬ הבורי (כ‭2,160-‬ טון‭,(‬ הכסיף (כ‭1,250-‬ טון‭,(‬ סרדין הכנרת (כ‭440-‬ טון‭,(‬ הפורל (כ‭430-‬ טון) והבאס (כ‭150-‬ טון).
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צרכנות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים