משרד החקלאות: מחירי הדגים לא יעלו לקראת החג
מחיר מומלץ לדג אמנון: 28-24 שקל לק"ג. כ1,000- טון קרפיונים יימכרו בחג. הישראלי הממוצע צורך בחודש כ800- גרם דגים, בהשוואה לצריכה של 1,400 גרם לאדם - בשבוע הפסח בלבד
על פי נתוני משרד החקלאות, הישראלי הממוצע צורך בחודש כ800- גרם דגים, בהשוואה לצריכה של 1,400 גרם לאדם - בשבוע הפסח בלבד. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. בעיקר ניכרת העלייה בצריכת דגי הקרפיון - הקופצת בזמן החג פי שניים.
השנה צפויים להימכר בפסח כ1,000- טון קרפיונים, כ750- טון אמנונים וכ300- טון בורי, בדומה לצריכה בשנה הקודמת. נוסף על כך, ישווקו בפסח הקרוב גם כ400- טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית.
הצריכה המקומית לנפש בישראל נמוכה מאוד
לעומת הצריכה במדינות אחרות: הממוצע השנתי לנפש עומד בישראל על 10 ק"ג דגים; במדינות הים התיכון 20-40 - ק"ג לנפש; וביפן 60 ק"ג לנפש.
עוד עולה מהנתונים, כי ב2008- צרכו בישראל כ71- אלף טון דגים, מהם כ25- אלף טון מייצור מקומי וכ46- אלף טון מייבוא (ברובו קפוא.( הייצור המקומי של הענף נחלק ל3- מקורות: חקלאות מים (מדגה) - כ20- אלף טון, דייג - כ2,500- טון וחקלאות ימית - כ2,500- טון.
מרבית הישראלים מעדיפים דגי אמנון (כ8,000- טון לשנה;( במקום השני נמצא הקרפיון (כ6,800- טון לשנה;( אחריו הדניס (כ2,200- טון,( הבורי (כ2,160- טון,( הכסיף (כ1,250- טון,( סרדין הכנרת (כ440- טון,( הפורל (כ430- טון) והבאס (כ150- טון).