הקורקינט שפועל על בנזין – לא רכב מנועי
העליון קבע כי הקורקינט המשמש משחק לילדים אינו רכב מנועי לפי חוק הפיצויים. בכך, הוא סלל דרך לפיצוי רוכבים שנפגעו בתאונות

קורקינט ממונע צילום ארכיון: אריק סולטן
משמעות ההחלטה היא שבית המשפט העליון קיבל את ערעורו של נער שנפגע מרכב בעת שנסע בקורקינט מכני, וחברות הביטוח סירבו לפצותו על נזקיו בטענה שמדובר ב"רכב מנועי".
במהלך המשפט טען הנער כי דין הקורקינט המכני צריך להיות כדין הקורקינט החשמלי, שפקודת התעבורה אינה חלה עליו.
"עלול להביא לפגיעה עצמית"
השופטים קבעו כי הכלי אינו "רכב מנועי" משום שאינו מיועד לשמש לתחבורה ציבורית, כפי שדורשת הגדרת "רכב מנועי" בחוק, ומשום שהוא נבנה ונקנה כצעצוע לילדים ובני נוער. בסוף המשפט, הורו שופטי העליון להחזיר את התביעה של הנער נגד חברות הביטוח לבית המשפט המחוזי כדי שיפסוק לגבי הפיצוי המגיע לנער.
"הסיכונים הנובעים מתופעת השימוש האסור בקורקינט המכני הם ברורים על פניהם, בכל הקשור לילדים המשתמשים בו, העלולים להיפגע ממכוניות חולפות", הדגישה השופטת פרוקצ'ה. "השימוש בקורקינט המכני עלול להביא גם
לפגיעה עצמית בילד המשתמש בו, ואף לגרום פגיעות לצדדים שלישיים, אשר אינן מכוסות על ידי חוק הפיצויים, שכן הכלי אינו מוגדר כ"רכב מנועי".
לדבריה, "מציאות זו, על הסיכונים הרבים הטמונים בה, מחייבת הסדרה כוללת בחקיקה, במנגנוני הרישוי, ובאכיפה נאותה. ראוי להסדיר נושא זה באופן כולל – בין על דרך איסור אפקטיבי על הבאתו של הקורקינט המכני והשימוש בו, ובין על ידי התרתו, תוך קביעת תנאי רישוי ויצירת מנגנוני בטחון ראויים שיבטיחו את המשתמשים וצדדים שלישיים מפני פגיעה שעלולה להיות הרת אסון".