התאחדות התעשיינים: החברות ב-OECD תחסוך לממשלה עשרות מיליוני דולרים
זאת הודות להורדת תשלומי הריבית. ראש אגף סחר החוץ בהתאחדות אומר כי מעתה יקטינו הבנקים הזרים את ההפרשות על מתן הלוואות לישראל, משום שהסיכון הישראלי יקטן
קטריבס, שלפני כ15- שנה יזם את תחילת התהליך של הצטרפות ישראל לארגון הבינלאומי, מוסיף כי מעתה יקטינו הבנקים הזרים את ההפרשות על מתן הלוואות לישראל, משום שהסיכון הישראלי יקטן.
בשנתיים האחרונות הוציאה ישראל בהליך הטיפול בבקשת ההצטרפות לארגון כ20-10- מיליון יורו. גם המעבר לתקנים של איכות הסביבה, המקובלים במדינות ה-,OECD עלה עשרות מיליוני דולרים.
קטריבס, ששימש בעבר כראש האגף הבינלאומי במשרד האוצר, מעריך כי התשלום השנתי של חברות בOECD- לא יהיה גבוה. לדבריו, דמי החברות נקבעים על פי התוצר, ולכן דמי החבר שתשלם ישראל עשוי להגיע לשני מיליון יורו בשנה.
המאבק על הקרדיט ממשיך
בOECD- הרימו השבוע גבה, לאחר ששמעו על המאבק בישראל על הקרדיט עבור זה שהוביל את ישראל לכניסה למועדון היוקרתי. המירוץ על ההישג הוביל להסרה של האמברגו ביחס לפרסום ההחלטה של מועצת הארגון על הזמנת ישראל.
הישראלי היחיד שקיבל שבחים ממזכ"ל הארגון, אנחל גורייה, הוא נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר. מי שגם היה מעורב בקידום המשא
ומתן הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו, עוד כשכיהן כשר האוצר ראה חשיבות בהצטרפות לארגון, ובחן דרכים לקדם את הכניסה למועדון.
שר האוצר, יובל שטייניץ, נכנס לתמונה רק במאי אשתקד, כשהשתתף בפגישת מועצת השרים של הארגון בפריז. עיקר הקשר של שטייניץ היה עם מזכ"ל הארגון גורייה. במשרד האוצר ציינו אתמול כי מי שראוי להכרת תודה הוא קטריבס עצמו.