"להחזיר את הפיקוח על מחירי המים לכנסת"

כך דורשים חברי ועדת הכספים. באוצר מתנגדים: "גוף מקצועי צריך לטפל במחירי המים". על פי תוכנית העבודה של רשות המים, אמור מחיר המים לעלות ב‭43%-‬ במהלך ‭2011-2010‬ ב‭3-‬ פעימות. השלטון המקומי: "המחירים בפועל עולים בכמעט שמונים אחוז"

רותם סלע | 25/5/2010 8:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מחירי המים יצאו מכלל שליטה, ויש להחזיר את הפיקוח על המחירים לכנסת - כך טענו אתמול (ב') חברי כנסת ונציגי השלטון המקומי בדיון שערכה ועדת הכספים בנושא ההעלאות התכופות במחירי המים.

בפתח הישיבה אמר יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, כי "מחירי המים כיום בלתי נסבלים. בעבר היה פיקוח פרלמנטרי על העלאת המחירים - והוא בוטל. אנו דורשים לשוב לפיקוח של הכנסת על ההחלטה, שמשפיעה על כל אזרח במדינה".

מנכ"ל מרכז השלטון המקומי, שלמה דולברג, הוסיף כי מאז שמחירי המים יצאו מפיקוח הכנסת, אין כל יצוג לנציגות הציבור בנושא המים. לטענתו, מחירי המים מזנקים מעל ומעבר לפרסומים.

"המחיר של המים לגינון הציבורי עלה בלמעלה מ‭- 100%-‬ מ-4 ‬שקלים לקרוב ל‭9.5-‬ שקלים",‬ אמר.
"מחירי המים לצריכה הפרטית הגיעו גם הם לרמה בלתי מתקבלת על הדעת, ואין לאף אחד מנציגי הציבור יצוג במועצת המים".

אולם נציג האוצר, יונתן בר סימן, אמר בדיון כי האוצר מתנגד לכך שוועדת הכספים תפקח על מחיר המים. "מחירי המים צריכים להיות בסמכות ובאחריות של גוף מקצועי שידאג למשק המים",‬ הבהיר. "אם הממשלה רוצה לדאוג לציבור זה או אחר, אפשר לעשות זאת בדרכים אחרות".
מחיר גבוה יותר

על פי תוכנית העבודה של רשות המים, אמור מחיר המים לעלות ב‭43%-‬ במהלך ‭2011-2010‬ ב‭3-‬ פעימות.

בפעימה הראשונה בינואר השנה עלה המחיר ב‭;25%-‬ ביולי הקרוב יעלה ב‭;5%-‬ ובינואר 2011 יעלה ב‭2%-‬ נוספים. יצוין כי על העלאות אלו עשוי להתווסף היטל בצורת, שאותו שוקלת להטיל שוב רשות המים.

אולם העלייה האמיתית במחיר המים לצרכן הפרטי גבוהה הרבה יותר. בשיחה עם מעריב עסקים אמר משה אבנון, מרכז תחום מים וביוב במרכז השלטון המקומי, כי מחירי המים בפועל עלו בכ‭.80%-40%-‬

לדבריו, בעוד צריכת המים של אזרח ממוצע בישראל עמדה עד היום על 5 קוב, הרי שלפי משטר הצריכה החדש הצריכה עומדת על ‭2.5‬ קוב לנפש, ולכן מחיר המים קופץ בהתאם.

במשטר צריכת המים שלפני ינואר ‭,2010‬ קיבלו הצרכנים מכסת מים

במחיר בסיסי של 15 קוב למשפחה, ו‭3-‬ קוב נוספים לכל בן משפחה בבתים בעלי למעלה מ‭4-‬ נפשות.

עבור מכסה בסיסית שילם הצרכן ‭6.7‬ שקלים לקוב, ומעליה שילם ‭8.15‬ שקלים לקוב. אך אם המכסה מצטמצמת, הרי שהמחיר למים קופץ בהתאם, ואלה שייפגעו יותר מכל הן המשפחות הקטנות.

משפחה בת 3 נפשות הכוללת זוג צעיר וילד, שזכתה בעבר למכסה של 15 קוב, זוכה כיום למכסה בסיסית של ‭7.5‬ קוב בלבד. לדברי אבנון, רק שינוי משטר צריכת המים, מבלי לשנות את המחירים, משמעותו עלייה של 360 שקל בהוצאה השנתית של המשפחה על מים.

אבנון הוסיף כי חלק גדול מהעלייה במחיר המים נובע מתאגידי המים. "כשהטיפול במים היה בעירייה, הוא היה תחת אחריותו של פקיד מדרג בינוני",אמר. "עכשיו יש תאגיד שצריך מנכ"ל, דירקטוריון, מכוניות, מערכת מחשוב ובניין. מי אמור לשלם על זה?".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צרכנות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים