וול סטריט השבוע: במפתיע מוצאים המשקיעים סימנים חיובים
מבול הדוחות נמשך. המתח שבין התוצאות הטובות של החברות ונתוני הכלכלה הלא אופטימיים עדיין אוחז בוול סטריט. השבוע יפורסמו נתוני צמיחת התמ"ג בקצב שנתי לרבעון השני ואלו צפויים להצביע על תיקון ההערכות כלפי מטה
תוצאות מבחני העמידות ("מבחני לחץ") של הבנקים באירופה הפתיעו בסוף השבוע האחרון את המערכת הפיננסית בעולם: רק 7 מתוך 91 בנקים ב20- מדינות האיחוד האירופי נכשלו במבחני הלחץ.
ועדת הפיקוח האירופית על הבנקים, שפרסמה את הנתונים וערכה את המבחנים, הבהירה כי הבנקים שנכשלו יידרשו לגייס כעת הון נוסף בהיקף של כ3.5- מיליארד יורו. תוצאות המבחנים הפתיעו את האנליסטים, שצפו כי בנקים רבים ייכשלו במבחני הלחץ ויידרשו לגייס הון נוסף של 30-90 מיליארד יורו. יש לציין כי נשמעו טענות כלפי אמינות המבדקים ובעיקר על רקע הממצאים המקלים יחסית, והמונגדים כאמור, לציפיות.
עם סיום מבחני העמידות באירופה, המשקיעים צפויים להפנות את תשומת לבם למה שעורר את שוק המניות לקראת סוף השבוע הקודם: עלייה בשיעור של 42% בתוצאות החברות ממדד ה-S&P 500 שדיווחו על הרבעון האחרון עד כה, ובנוסף ההערות הזהירות אך האופטימיות מצד המנהלים שעתידים לדווח בקרוב.
חברות הנפט הגדולות ידווחו השבוע על תוצאותיהן לרבעון, ביניהן גם BP ואקסון-מובייל.
כמו כן, 24% מהחברות המרכיבות את מדד ה-S&P 500 ידווחו השבוע וביניהן Aflac, ענקית התעופה בואינג, חברת התעשייה DuPont וחברת כרטיסי האשראי ויזה. טבע תדווח השבוע ביום שלישי והדויטשה בנק גם כן.
"לדעתי המסר שעולה מהתוצאות עד כה הוא חזק מאוד", אמר בארי קנאפ מברקליס והוסיף: "ראינו את הנתונים של חברות התחבורה, חברות המשלוחים, כמו UPS, חברת הרכבות כדוגמת UNP וחברות התעופה אשר דיווחו על גידול חד בהכנסות. התשקיף הוא חיובי. התחזיות של החברות הופכות לאופטימיות יותר, ואין סימן של האטה ברבעון הבא".
למעלה משליש מחברות שבמדד ה-S&P 500 פירסמו את תוצאותיהן עד כה. 78% מהן עקפו את תחזיות הרווחים המוקדמות, ו-67% עקפו את התחזיות המוקדמות באשר להכנסה התפעולית. עם זאת, גל זה של תוצאות חיוביות יאלץ להיאבק בנתונים הכלכליים שיתפרסמו השבוע וככל הנראה יהיו לא מרשימים במיוחד.
השבוע שחלף היה השבוע השני הכי טוב בשנה האחרונה מבחינת שוק ההון בארצות הברית. הדאו ג'ונס עלה בסיכום שבועי 3.2% ל-10,424 נקודות, ה-S&P 500 הוסיף 3.6% לרמת ה-1,102 נקודות והנאסד"ק קפץ ב-4.2% ל-2,269.
כלכלן חברת גולדמן זאקס, אנדרו טילטון, מוסר כי הנתונים שכדאי לעקוב אחריהם השבוע הם פרסום נתוני התמ"ג בקצב שנתי על פי רבעון השני, הצפוי להתפרסם ביום שישי, ובמיוחד נתוני המוצרים בני הקיימא של חודש יוני שיפורסמו ברביעי (הרחבה בהמשך).
"באופן כולל ישנם פרסומים רבים של נתונים תעשייתיים בשבוע הקרוב, ומידת החיוביות שלהם תראה האם המגמה תמשיך להיות מגמת התרחבות, או האם ההתאוששות שנראתה במדד ה-ISM היא קצרת טווח", לדבריו של טילטון. מדד ISM (העוקב אחר פעילות הייצור בארצות הברית כולה) איכזב בתוצאותיו בתחילת החודש עם 56.2 נקודות.
התחזיות לגבי צמיחת ה-GDP ברבעון השני ירדו לאחרונה בעקבות הנתונים הלא מעודדים.
גולדמן זאקס הוריד את הערכתו לגבי צמיחת התמ"ג מ-3% ל-2%.
לדברי טילטון, נתוני התמ"ג הקרובים יהיו אינפורמטיביים יותר מהרגיל, משום שהפרסום יכלול תיקונים ההולכים אחרונית עד לשנת 2007. לדבריו, התיקונים עשויים להבהיר את המצב בשוק התעסוקה.
לדברי קנאפ, 13%-12% מהחברות במדד ה-S&P 500 עשויות לדווח על גידול בהכנסותיהן ברבעון החולף, לעומת התחזית שהעריכו כי רק 10% מהן ידווחו על צמיחה והנתון הנוכחי שעומד על 11%.
"רק 8% מחברות האנרגיה דיווחו, וזה יכול להוביל לעלייה נוספת בשיפור שורת ההכנסות... רמה של 13%-12% צמיחה בהכנסות החברות לא מתאימה למבנה של מיתון כפול", הוסיף קנאפ.
מחכים לספר הבז' ומדד מכירות הבתים החדשים
בשני הקרוב יתפרסם מספר מכירות הבתים החדשים לחודש יוני והוא צפוי לעמד על 295 אלף בתים, נתון המהווה ירידה לעומת 300 אלף מחודש מאי. מדד קייס-שילר, העוקב אחר מחירי הבתים ב-20 ערים מרכזיות בארה"ב, יתפרסם ביום שלישי והוא צפוי להצביע על עליית מחירים של 4% במאי.
מדד ביטחון הצרכנים מתפרסם גם הוא ביום שלישי ועל פי הציפיות הוא יצביע על ירידה קלה בחודש יולי ויעמוד על 51 נקודות לעומת 52.9 נקודות ביוני.
ביום רביעי יתפרסמו נתוני הזמנות של המוצרים בני קיימא לחודש יוני והם צפויים לעלות ב-1% לעומת ירידה של 0.6% במאי. ספר הבז', המכיל את סקירתם הכלכלית של 12 הבנקים הפדרלים
המחוזיים בארה"ב, יתפרסם גם הוא ברביעי וירכז סביבו תשומת לב רבה, כרגיל.
ביום חמישי יפורמסו, כבכול שבוע, מספר תביעות האבטלה הראשונות לשבוע החולף ואלו צפויות לרדת ל-450 אלף לעומת נתון קודם של 464 אלף. מספר תביעות האבטלה הכולל צפוי להצביע על 4.55 מיליון תביעות, שזו עלייה לעומת נתון קודם של 4.487 מיליון.
הנתונים ביום שישי יכללו, מלבד ההערכות לצמיחת התוצר, את מדד עלות ההעסקה שיצביע כנראה על עלייה של 0.5% בהמשך לעלייה קודמת של 0.6%, מדד מנהלי הרכש של אזור שיקגו שצפוי לרדת במעט ומדד אמון הצרכנים הסופי של אוניברסטית מישיגן לחודש יולי שיעלה מעט, מ-66.5 ל-67.5.