בנק הפועלים מגמיש את תנאי קבלת הבונוסים של העובדים
למעריב עסקים נודע כי אחרי שנתיים שבהן לא זכו עובדי הבנק לתגמול, אישר הדירקטוריון להפחית ב-1% את תשואת המינימום המזכה בקבלת בונוס. התשואה, שתעמוד כעת על 7.5% בלבד, נחשבת נמוכה יחסית לבנקים אחרים
עד כה תשואת המינימום שזיכתה את העובדים בקבלת בונוס עמדה על 8.5%. לפי ההצעה החדשה, תשואת המינימום תרד ל-7.5%, וכך תגדיל משמעותית את ההסתברות לכך שהעובדים ייהנו מבונוסים כבר במאזנים השנתיים ל-2010, שיפורסמו בעוד כחצי שנה.
במקביל אושרה העלאתו של היקף הבונוס שיחולק במדרגות התשואה השונות, כך שהתגמול הפוטנציאלי לעובד יגדל בכל אחת מהמדרגות. מדרגות התגמול עצמן עודכנו כך שיעמדו ביעדי התשואה בשנים הקרובות.
על פי טבלאות הבונוסים, התשואה המרבית על ההון המזכה בבונוס עומדת על 20%. חלק מהבונוס יהיה קבוע, וחלקו יהיה דיפרנציאלי וייקבע לפי תרומתו האישית של העובד על פי המלצת מנהלו. הסכמי השכר הנוכחיים עם עובדי הבנק יהיו בתוקף עד 2012, אך למרות זאת הוחלט לעדכן את נוסחת הבונוסים כבר כעת ולא להמתין לסוף ההסכם.

על פי ההערכות, העלויות הכרוכות בתשלום הנוסף כבר חושבו במאזני הבנק, ובונוס בגובה משכורת אחת נאמד בהוצאה כספית של 140 מיליון שקל.
בבנק הפועלים מסבירים כי המציאות המאקרו-כלכלית שנוצרה בעקבות המשבר האחרון הביאה לשינויים, המשפיעים לרעה על שיעורי התשואה בבנקים בישראל. שינויים אלה כוללים סביבת ריבית נמוכה באופן חסר תקדים, דרישה להגדיל את רמות ההון שהבנק מחזיק, וכן שינויים בניהול הסיכונים של הבנק.
לאור זאת הוחלט על שינוי הנוסחה, כדי שלמרות כל הקשיים יוכל הבנק להמשיך
עובדי בנק הפועלים הם היחידים במערכת הבנקאית בישראל שלא נהנו ב-2009 וכן ב-2008 משום בונוס. בנק לאומי, המתחרה העיקרי של הפועלים, פינק את עובדיו ב-2009 בבונוס ממוצע של 1.5 משכורות בסכום כולל של 220 מיליון שקל.
נזכיר כי עובדי בנק הפועלים ויתרו במהלך 2009 על תוספות שכר, הסכימו לקיצוץ בתנאי העסקתם וכאמור לא קיבלו בונוס. בתחילת 2010 נמנעה מהם תוספת שכר של 2.5%, שהגיעה להם לפי הסכם השכר הנוכחי.
באפריל 2010 הופעלה תוכניות אופציות חדשה לעובדים לשנים 2012-2010 בהיקף 12.25 מיליון אופציות, הניתנות להמרה ל-0.34% מהון הבנק. האופציות חולקו ב-3 מנות. ההטבה בגינן, לפי מחיר של 16 שקל למנית בנק הפועלים, הסתכמה ב-164 מיליון שקל.