מועדים לשמחה: הוצאות החג תופחות

סל הקניות הביתי עולה בתקופת החגים ב-27.5% בממוצע. סעיף המזון והמכולת עולה בכ-43%

נורית קדוש | 1/9/2010 7:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הצמידות בין החופש הגדול, הקניות לקראת החזרה ללימודים שהעלו בכשליש את הוצאות המשפחה, וחגי תשרי, מקשים כלכלית על משפחות רבות. היערכות המשפחות לתקופת החגים הכוללת מתנות, חופשות, ביגוד והנעלה וסעודות החג - מכבידה על הכיסים.

על פי נתוני חברת יבולים, אשר אימנה כלכלית במהלך העשור האחרון אלפי משפחות, סל הקניות הביתי בקרב משפחות חילוניות עולה בתקופת החגים בממוצע ב-27.5%, כאשר סעיף המזון והמכולת עולה בכ-43% ל-2,646 שקל.

רוב המשפחות מוציאות קרוב ל-1,000 שקל נוספים על אירוח, הוצאות הדלק עולות ב-50% וההוצאה על בילויים עולה ב-177%. בקרב משפחות דתיות העלייה בהוצאות היא אף חדה יותר ומגיעה ל-35%. הפער הזה מוסבר על ידי מוצרים ייחודיים למגזר, כמו מקומות בבית כנסת, תרומות, כפרות, סוכה, ארבעת המינים ועוד, אשר מסתכמים בכ-2,000 שקל בממוצע.

על פי נתוני חברת סליקת שוברי האשראי גמא ניהול וסליקה, החל מה-26 באוגוסט הגדיל ציבור הצרכנים את היקפי קניותיו בחנויות ב-20% לעומת ימי הקניות הרגילים של אוגוסט. בגמא מייחסים עלייה זאת להיערכות הציבור לחג, אך לא מן הנמנע כי מדובר בהוצאות המיוחסות לסוף החופש הגדול והבילויים היקרים שנועדו לסיימו בתחושה נעימה. 
אווירת המיתון מורגשת

עד 24 באוגוסט סלקה גמא כ-100 אלף קניות ביום, שתמורתן שולמה בכרטיס אשראי, ואילו מה-25 באוגוסט עלה ההיקף ל-120 אלף שקל קניות ביום. גובה הקנייה הממוצעת בכרטיס אשראי עלה עלייה מזערית - מ-524 שקל עד ה-24 באוגוסט ל-531 שקל מה-26 באוגוסט, אולם מחזור הקניות הגדול הוא שהגדיל את פדיון בתי העסק בכ-25% מ-53 מיליון שקל ביום ל-64 מיליון שקל ביום.

למרות העלייה שנרשמה, אווירת המיתון עדיין מורגשת, שכן גובה הקנייה הממוצעת נמוך מהשנים שלפני המשבר. גובה הקנייה הממוצע ערב חגי תשרי תשע"א עומד על 531 שקל. מדובר בסכום הגבוה מזה של ערב חגי תשרי תש"ע, 520 שקל, וקרוב לזה של חגי תשרי בתשס"ד, שהיו עדיין בתקופת מיתון, 527 שקל. עם זאת מדובר בנתון נמוך משמעותית מחגי תשרי בשנים קודמות: 605 שקל בתשס"ה, 695 שקל בתשס"ו, 681 שקל בתשס"ז, 633 שקל בתשס"ח ובתשס"ט - 561 שקל.

להערכת איגוד לשכות המסחר, צפוי גידול של 7%

במכירות הרשתות בחודש החגים. הגידול הבולט ביותר, המסתכם בכ-89%, מיוחס למכירות כלי בית ומטבח. הסקירה שערך האיגוד בחנה את מדדי המכירות של רשתות השיווק בשנים 2009-2003.

מהניתוח עולה כי ב-7 השנים האחרונות הייתה עלייה ממוצעת של כ-7% בסך כל המכירות ברשתות השיווק בתקופת החגים, בהשוואה לחודש שקדם לה, וירידה ממוצעת במכירות של כ-8% בחודש שאחרי החגים.

באותן שנים נרשמה עלייה ממוצעת של כ-9% במכירות המזון בחודש החגים, לעומת ירידה של 8% בחודש שלאחר החג. במכירות טקסטיל והלבשה נרשמה עלייה ממוצעת של 11% בחודש החגים, לעומת ירידה ממוצעת של 2% בחודש שלאחר החג.

מכירות ההנעלה רשמו עלייה של כ-12% בממוצע לעומת ירידה של 6% בחודש שלאחריו, במכירות מוצרים בני קיימא דוגמת מוצרי חשמל לבית נרשמה בחודש החגים עלייה של 9% בהשוואה לחודש הקודם. לעומת זאת, נרשמה ירידה של כ-14% במכירות בחודש שלאחר תקופת החגים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צרכנות''

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/consumerism/ -->