החל מינואר: דמי הקישוריות יופתחו ב-73% ל-6.87 אגורות
דמי הקישוריות יירדו בכל שנה עד ל-2014, אז יעמוד המחיר על 5.5 אגורות לדקה. כחלון: "חברות התקשורת לא נתנו את כל הנתונים. הן עשו מיליארדים מחוסר שקיפות"
"חברות הסלולר טענו לאחרונה על חוסר שקיפות והצהירו כי יפנו לבית המשפט", אמר כחלון והוסיף כי "חשוב לציין שהתבצע שימוע ושמענו אותם שעות רבות. אני באופן אישי שמעתי את הטענות שלהם. הם ניסו לערער את האמינות של NERA, לא נתנו את כל הנתונים שהתבקשו לתת ושיתוף הפעולה היה מאוד חלקי". עם זאת, שר התקשורת ציין כי "רק חברה אחת הייתה בסדר", אולם סירב למסור את שמה.
"לא ראיתי טענה אחת ש-NERA טענה לטובתן. כל הטענות היו לרעתן. איפה שהיה להן נוח הן שיתפו פעולה ואיפה שלא - אז לא", המשיך כחלון במתקפה על החברות. "הן עשו קריירה ומיליארדים על חשבוננו בגלל חוסר השקיפות. אני לא יודע כמה אנשים במדינת ישראל מבינים את חשבונות הסלולרי שלהם, זה לא במקרה. כשהם מדברים על שקיפות הייתי מציע להם קצת צניעות. פעלנו מתוך אחריות ציבורית, אין לנו כוונה למוטט אף חברה".
לדברי השר, ההפחתה בדמי הקישוריות תחסוך לציבור כמיליארד שקל מדי שנה, תפחית באופן ניכר את מחיר השיחה מטלפון נייח לסלולרי, ותגביר את התחרות בכך שתאפשר כניסת מתחרים חדשים לתחום כבר בחודשים הקרובים".

דמי הקישוריות הן המחיר שגובות חברות הסלולר ממי שמתקשר למנוי שלהן מרשת אחרת, דבר המייקר מאוד את השיחות למי שמתקשר למנוי סלולרי מרשת סלולרית אחרת וטלפון נייח. כיום עומד תעריף דמי הקישוריות על 25 אג' לדקה.
ההכרזה על הורדת התעריפים
נציין, כי דמי הקישוריות שנקבעו במשרד התקשורת גבוהים מאלה שתוכננו במקור. בתחילה, המליצה חברת הייעוץ להפחית בהדרגה את דמי הקישוריות ל4.14- אג', ועד שנת 2014 ל-2.57 אג'. אולם כעת, בעקבות התיקונים שהתקבלו בימים האחרונים מ-NERA, החליט כאמור משרד התקשורת להפחית את דמי הקישוריות, אבל עד לשיעור של כ-5 אג'.
הסיבה העיקרית לכך היא המאבק שניהלו חברות הסלולר נגד ההפחתה בטענה כי היא צפויה לגרום להם להפסד הכנסות של מאות מיליוני שקלים ולעלייה בתעריפי הסלולר. בזמנו אף טענו החברות כי בבדיקה של NERA התגלו טעויות גדולותבמלאכת החישוב, וחברת הייעוץ התבקשה לבחון מחדש את עבודתה.

חברות הסלולר העריכו בזמנו כי הפגיעה שתיגרם להם בעקבות הפחתת דמי הקישוריות נאמדת ב-420 מיליון שקל ב-EBITDA. על פי ההערכות, 3 חברות הסלולר (פלאפון, סלקום ופרטנר) יפרסמו בשעות הקרובות הערכה מחודשת באשר לגובה הפגיעה המקסימלית ב-EBITDA וברווח הנקי.
ליאת גלזר, אנליסטית sell side של אקסלנס, העריכה היום כי בעקבות העדכון שהיה נמוך מההורדה המקורית, החברות ידווחו על הערכות נמוכות יותר. עם זאת, בבית ההשקעות מזכירים, כי הנתונים אינם כוללים את ניסיונות הפיצוי של חברות הסלולר, כדוגמת העלאת תעריפים והקטנת סבסוד, אשר צפויים להקטין את הפגיעה בהן.
במשרד התקשורת טענו היום כי למרות הורדת תעריפי דמי הקישוריות במהלך מדורג בין השנים 2005 ל-2008, רווחיות החברות לא נפגעה, ואף גדלה ב-2 מיליארד שקל בקירוב ברווחיות התפעולית, והרווח הנקי של כלל חברות הסלולר בישראל הוכפל.