הסיוט החדש של בתי הקפה - הגולשים

סטודנטים, בלוגרים ועובדים מהבית מגיעים לבית קפה עם הלפטופ ויושבים שעות על חשבון של 8 שקלים בלבד. באירופה ובארצות הברית כבר מצאו דרך להגביל את הגלישה החינמית בבתי הקפה. האם גם בישראל יילקח מאיתנו התענוג?

מורן בר | 1/10/2010 11:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כבר שנים המשפט "תרצה להזמין עוד משהו?" מלווה את כל מי שפתח לפטופ בבית הקפה ולא זז מהכיסא במשך שעות. עבור אותם סטודנטים, למשל, מדובר במקום ממוזג ונעים להעביר בו את כתיבת העבודה הסמינריונית, עבור בעלי בתי הקפה מדובר במטרד לא קטן.

הלקוחות הללו תופסים שולחן אחד במשך שעות - אבל לא מעוניינים להזמין דבר מעבר לכוס קפה ואולי גם קרואסון. "כמי שנוהגת לשבת שעות עם הלפטופ בבית הקפה - מעולם לא הרגשתי נבוכה בשל כך", מספרת איילה, סטודנטית לתקשורת באוניברסיטה העברית.

"אם כבר, אז לא נעים לי רק מזה שרואים שאני לא עובדת. כשאני מתחילה לכתוב עבודה, וכהרגלי מהר מאוד אני עוברת לבדוק את הפייסבוק - אני מסיטה את מסך המחשב כדי שהסביבה תמשיך לחשוב שאני עושה משהו חשוב. העניין הוא שכשאת יושבת בבית קפה, אנשים מרגישים די בנוח להסתכל לך על מסך המחשב. אנשים עוברים לידי, רואים מה אני כותבת בוורד ופשוט מתחילים לדבר איתי על זה".

כמות הסטטוסים היומיים בפייסבוק, או הציוצים בטוויטר שאנו מקבלים מחברים שמחפשים המלצה על בית הקפה האידיאלי לעבוד ממנו, אינה מטעה. מנתונים שהתקבלו מאתר המסעדות 2eat.co.il עולה כי 15% מהקהל היושב בבתי קפה שולף את הלפטופ עוד לפני שהמלצרית מספיקה להציג לו את התפריט.
צילום: נאור רהב
גולשת בבית קפה. ''תופסים שולחן אחד במשך שעות'' צילום: נאור רהב
בריסטה ושקע

אתרי המלצות לא מעטים למסעדות ובתי קפה ידידותיים לאנשי הלפטופים הוקמו בשנה האחרונה לטובת ציבור משתמשי המחשבים הניידים - פרילנסרים, סטודנטים, בלוגרים ואנשים שהבית או המשרד לא מספקים להם השראה לפגישות חשובות.

כמו כן, הקריטריון "רשת אלחוטית" עבור מסעדות ובתי קפה מופיע כבר מזמן באתרי המסעדות, ולא מעט לקוחות בוחרים את בית הקפה או המסעדה בהתאם לנוכחותו של חיבור אינטרנט הנדרש לצורך עבודה עם סמארטפונים ומחשבים ניידים ללא מודם סלולרי.

במבט ראשון, משתמשים אלו רוצים בסך הכל בית קפה נחמד וידידותי, בריסטה מקצועי בשביל קפה משובח, שקע חשמל לרגע שבו הסוללה תתרוקן - רשימה שכל בית קפה שכונתי ישמח לספק. אלא שמשתמשים רבים עשויים לדרוש גם שקע נוסף לחשמל של הטלפון הנייד, קצת יותר חושך כי המסך לא מתאים לעבודה באור, ואם אפשר לעבור לשולחן הגדול כדי שיהיה מקום גם לעיתון ליד, ועוד בקשות שונות ומשונות.

למעלה משני שלישים מבתי הקפה בארץ נענים לאתגר ומעודדים את השלמת השירות למשתמשי המחשבים הניידים, עם חיבור לרשת אלחוטית איכותית לגלישה בחינם, שקעי חשמל מרובים

באזורי הישיבה וכדומה.

לאור כל זה, השאלה המתבקשת הנשאלת כאן היא האם מתן הגישה לאינטרנט לכל דיכפין בחינם באמת משתלם לבתי הקפה? התשובה לכך היא כנראה חלקית. הנתונים שהתקבלו מרשת אילן'ס מראים כי אנשי הלפטופים יכולים להניב בחלק מהסניפים כ-8 שקלים בממוצע על ישיבה של כמה שעות, אך במקומות מסוימים, כמו קניון רמת אביב, מגיע הממוצע לעתים ל-100 שקל לסועד.

מקרה אמיתי שנחזה בבית קפה בשכונה תל-אביבית מתאר מצב לא פשוט: לקוחות שתופסים שולחן גדול ומרכזי במקום, מקיימים סביבו ישיבות במשך חצי יום או יום שלם, מנהלים שיחות טלפון רועשות במשך השהות ואפילו מבקשים להתחבר ישירות לארון החשמל בשל מחסור בשקעים זמינים - למורת רוחם של יושבי המקום והמלצרים הנאלצים לדלג מעל כבלים בצורה מסוכנת.

כמובן שהישיבה גם מגובה בבקשות חוזרות ונשנות מבעלי המקום להתאים את מקום הישיבה לצרכיהם. למרות מפח הנפש לכל יושבי בית הקפה, ולמרות שנראה כי הישיבה הארוכה אינה משתלמת לבעלי בית העסק המפסידים לקוחות אחרים בשעות העומס, אנשים אלו מתקבלים בכל בוקר בחיוך רחב ברוב המקומות.

אין הצדקה כלכלית

בתי הקפה וחלק נכבד מהמסעדות בארץ כבר נכנעו לפני שנים למהפכת הרשתות האלחוטיות. רובם מציעים את השירות בחינם כבר שנים, חלקם ניסו תחילה לווסת את זמן השהות בעסק של לקוחות עם מחשבים ניידים על ידי חלוקת קודי שימוש מוגבלים בזמן בעת הזמנה. מדובר בפתרון טכנולוגי שעלותו גבוהה והוא הוחלף במהרה ברשת פתוחה, כשכל בתי העסק ויתרו על הפנקסנות המחשבת את כדאיות העיסקה בשם רמת השירות שהם רוצים להעניק.

אלא שלמעלה מ-35% מהלקוחות המגיעים עם מחשבים ניידים נמצאים שם זמן רב מהממוצע לארוחה. כולנו יכולים לראות בשעות הבוקר, קצת אחרי שעות העומס של מזמיני ההפוך לדרך, איך בתי הקפה מתמלאים בעובדים היושבים עם כוס קפה אחת או לעתים קפה ומאפה לצד מחשב נייד. בודדים מהם אפשר לאתר עם ארוחת בוקר או הזמנה אחרת, שתספק לבית הקפה הצדקה כלכלית לנוכחותם במקום.

"כדאי להביא בחשבון שבשעות הצהריים ישיבה של בעל לפטופ אחד בשולחן של 4-2 אנשים עלולה לגרום להפסד של מאות שקלים ליום, ואם מדובר במספר שולחנות כאלו-זה כבר משנה את מאזן ההכנסות של בעל המקום בצורה שאי-אפשר להתעלם ממנה", מעריך נעם שקד, מנכ"ל אתר 2eat.co.il.

בסופו של יום, בתי הקפה והמסעדות שבהם אפשר לשבת בנחת, בלי להיאבק על מקום עם לקוחות שנמצאים שם כבר 4-3 שעות , יזכו לרווח כספי גדול בהרבה.

האם זה אומר שבקרוב בתי הקפה ימנעו מאיתנו גלישה חופשית? בניו יורק בתי הקפה החלו כבר בשנה שעברה להגביל את הישיבה עם מחשבים ניידים בשעות הצהריים, מתוך שיקול כלכלי המייחס העדפה ברורה לאורחים המזמינים ארוחות מלאות, ולא תופסים מקום בשביל כוס קפה או מאפה למשך שעות. באירופה הרשתות האלחוטיות של בתי הקפה ממילא חסומות בסיסמה, אם בכלל יש כאלו זמינות, ופתיחתן מחייבת תשלום עבור השירות או הזמנה מינימלית.

למרות זאת, הסטודנטים בישראל יכולים בינתיים לנשום לרווחה. מגמה זו טרם הגיעה לארץ. בתי הקפה מספקים גישה לאינטרנט בחינם כחלק ממדיניות השירות שלהם, ורובם טוענים כי "העלות הכלכלית זניחה אל מול התועלת".

אם יש תקלות והשירות אינו זמין, בתי העסק ממהרים לתקן ולספק באופן רציף חיבור מהיר ונוח. כך למשל טוענת מיכל שטעג, מנהלת השיווק של רשת בתי הקפה אילן'ס: "המדיניות שלנו היא לתת לאורחים להרגיש בבית. במידה וישנן תקלות ברשת אנו מטפלים בהן במהירות האפשרית".

האפשרות של אינטרנט אלחוטי בתשלום ירדה במהרה מהפרק בשל התחרות על הלקוחות, שיעדיפו מקום בו אפשר לשבת ולגלוש בניחותא על פני מקום בו שימוש ברשת האלחוטית יהיה כרוך בתשלום נוסף.

יתרה מכך, ריבוי הרשתות הפתוחות לציבור שאינן מוצפנות באזורים עתירי בתי עסק, כבר תספק ללקוחות חיבור אלחוטי גם אם בית הקפה לא יספק אותו. כמובן שחלק מבעלי המחשבים הניידים מביאים את האינטרנט איתם, אם בצורה של מודם סלולרי או חיבור למכשיר הסלולר שבידם - כך שאם ירצו בכך ואם לא, בעלי הבית לא ממש יכולים להתמחק מאותם לקוחות היושבים שעות על כוס קפה אחת.

רובי קסטרו
האפשרות של אינטרנט אלחוטי בתשלום ירדה במהרה מהפרק רובי קסטרו
מטעינים על הבר

אחד האמצעים המשמשים את בעלי בתי הקפה להתמודד עם התופעה היא הוספת שקעי חשמל רק באזור הבר, בצורה שתמשוך את בעלי המחשבים היושבים לבד למקומות הללו. אפשרות זו אמנם חוסכת שולחן, אך לקוחות רבים פשוט מעדיפים לסמוך על סוללת הנייד לכמה שעות ולהתרווח במקום ישיבה נוח יותר.

תיאורטית, גם בישראל הגיוני שבית קפה יעדיף 4-3 לקוחות משלמים על ארוחות מלאות במשך כמעט שעה על פני 3 שעות שבהן אדם שמזמין קפה ומאפה אך תופס שולחן שלם. למרות זאת, חלק מבתי הקפה, כמו סניף ארומה במרכז G בכפר סבא, לא עומדים בלחץ הלקוחות ומציעים אפילו מחשבים מחוברים על הבר לנוחיות היושבים במקום, וכן שקעים המפוזרים בכל המתחם.

לדברי ליאל אהרוני, מנהל הסניף, אחד המחשבים נגנב לאחרונה, אבל גם עובדה זו לא שינתה את מדיניות הסברת הפנים של המקום ללקוחותיו המקוונים.

אז למה בעצם בעלי בתי הקפה לא מונעים בצורה גורפת ממשתמשי המחשבים הניידים מלשבת בבית העסק שלהם? ראשית, ידוע שכמעט לכל בית קפה או מסעדה יש "שעות מתות", בהן כל לקוח הנכנס בדלתות העסק הוא ברכה. משתמשי הניידים נוטים להגיע מוקדם בבוקר ולהישאר גם בשעות המתות הללו, מה שמושך לקוחות נוספים שתמיד יירתעו מלהיכנס לבית קפה שומם.

מעבר לכך, הביקורת שמותחים המשתמשים ברשתות החברתיות ובבלוגים בכל פעם שהמשתמש זה או אחר נתקל במסעדה שמבקשת ממנו לא לשבת עם מחשב פתוח, עלולה לפגוע בשם המקום ולגרום לכך שמשתמשי הניידים ידירו את רגליהם מהמ ק ום גם בשעות המתות הללו, בהן נוכחותם דווקא תורמת לעסק.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/tehnology/ -->