לנגוצקי משיב אש: "לוסקין חושש מהתוצאות של מיזם מגד 5"
הגיאולוג שעומד מאחורי תגליות הגז "תמר" ו"דלית", עונה לטוביה לוסקין שתקף אותו בחריפות במעריב עסקים: "אין גבול לשטויות ולדברי השטנה שלו. אני מציע לו להירגע". לנגוצקי מאשר שהתעניין בחיפוש נפט באזור מגד אך טוען: "לוסקין הוא שרצה להצטרף אליי - בדיוק הפוך מהמעשייה שהמציא"
לנגוצקי , שנחשב לאבי תגליות הגז "תמר" ו"דלית", זועם על דבריו של לוסקין - מראשי גבעות עולם, בעלת הקידוח "מגד 5" שליד ראש העין - אשר פורסמו במעריב עסקים. לוסקין טען בראיונות שקיימנו עימו לאחרונה כי "המדינה עשתה מלנגוצקי מומחה גדול, אך הוא לא יודע מה זה נפט, הוא אף פעם לא ראה נפט. הוא לא עבד בתחום הגיאולוגיה. הוא לכל היותר מנהלן, ומנהלן גרוע".
לנגוצקי, שבעבר יצא נגד הנהלת גבעות וקרא לה להודות בפני המשקיעים כי לא תוכל לעמוד בציפיות, מגיב לדברים החריפים: "סגנונו הנמוך וההזוי של לוסקין מעיד כנראה על חשש גדול מהתוצאות הצפויות של מיזם מגד, אחרת אני מתקשה להבין את מקור השטויות שהוא אומר לגביי, לאחר שהחליט ולא בצדק שאני נלחם בו".
בנוסף הוא טוען: "חובתי לציין שהרעיון המקורי לקידוחי מגד אינו של לוסקין אלא של ד"ר צ'רלי דרוקמן, שמחקרו 'המלצה לקידוח מבנה ראש העין', הלוא הוא מבנה מגד, פורסם כבר ב-1981 במסגרת חברת חיפושי הנפט הלאומית שבראשה עמדתי מספר שנים. גם אם ביצע לוסקין מקצה שיפורים במחקר של דרוקמן, רעיון מגד אינו שלו".
לוסקין טען בראיון כי "כשביקשתי את הרישיון לגבעות ב-1991, אמר לי מי שהיה האחראי באותה תקופה לתחום הנפט והגז, ד"ר משה גולדברג, כי יש אדם נוסף שמתעניין באזור אך עוסק במכירת שמפו". בהתייחסות נוספת ללנגוצקי ציין לוסקין כי הגיאולוג רצה להיות שותף בגבעות עולם, אך "ביום שהלכנו לחתום על חוזה איתו כבר נסענו לתל אביב, כשלפתע החברה שגיבתה אותו כלכלית הכריזה על פשיטת רגל - והוא נאלץ לצאת מהמרוץ".

לנגוצקי מבהיר כי "מעולם לא פניתי ללוסקין בבקשה להצטרף אליו, לא לקידוחי מגד ולא לשום פרויקט אחר". הוא טוען שנעשה לו עוול בהצגת הדברים: "העובדות שמגובות במסמכים הפוכות למעשייה שהמציא לוסקין. ב-1991 פניתי לגולדברג (מסמך הבקשה הרשמי הוצג למעריב עסקים - ר.מ) וביקשתי היתר חיפוש למבנה ראש העין, מה שקרוי היום אתר מגד, הכולל גם את מגד 5. גייסתי בעל הון כנדרש לפי חוק הנפט (מדובר באיש עסקים מראשי ענף המזון ישראל - ר.מ), שיחד איתו הקמנו את חברת בארות נפט".
"ד"ר גולדברג סיפר לי שיש מישהו נוסף שמתעניין. אמרתי לו: טובים השניים מן האחד, במיוחד בחלוקת הסיכונים. לאור זאת התקשר אליי לוסקין ואחר כך שלח לי מכתב בקשה רשמי (גם העתק של מכתב זה, מאוקטובר 1991 בשפה האנגלית מטוביה לוסקין ליוסי לנגוצקי, נמצא בידי מעריב עסקים - ר.מ), שבו הוא מבקש להצטרף אליי לבקשת ההיתר".
עוד טוען לנגוצקי כי לוסקין הציע שבארות נפט תממן את חלקו במשך 5 חודשים, ולאחר מכן תהיה לו אופציה להמשיך כשותף ולהחזיר את חלקו או להצטרף לבארות נפט. "העיסקה לא צלחה מטעמים עסקיים הקשורים בגורם המממן, אבל להגיד עליו שהוא פשט רגל? הוא איש עסקים
על האמירה של לוסקין כי "לנגוצקי אפילו לא היה איש מנהלה, אלא לא יותר ממתווך בין הרשויות לבין בריטיש גז, שכחלק מההתנהלות שלהם מול הרשויות בישראל נדרשו לבצע פעילות נוספת מלבד זו שביצעו מול הרשות הפלסטינית. כיוון שהיה בזמן הנכון במקום הנכון, זכה להעניק לשדות את שמותיהם", אומר לנגוצקי. "לאחר מסע מייגע של חודשים רבים עם עשרות חברות בינלאומיות, שכנעתי את בריטיש גז לבוא לחפש נפט וגז בים העמוק הישראלי, לאור רעיון ומודל גיאולוגי שהעליתי ואכן התממש, לשמחתי, בקידוחי תמר ודלית. בריטיש גז ואנוכי קיבלנו היתרים לחיפושים בים העמוק כבר ב-1999".
לנגוצקי מבהיר כי "הקידוחים שביצעה בריטיש גז החל משנת 2000 בים מול עזה אינם קשורים כלל לפעילות בריטיש גז בים הישראלי, מאחר שחוק הנפט הישראלי אינו חל על הים שמול עזה. מעולם לא התכוונה בריטיש גז לקדוח מול עזה, ושוב אנו רואים שאין גבול לשטויות ולדברי השטנה של טוביה לוסקין. הוא אומר שאני חסר מזל ומסכן? אני יכול להרגיע אותו: אני לא מסכן ואני מאושר ממה שאני עושה ועשיתי. כל מה שאני יכול לומר לו זה שצוחק מי שצוחק אחרון".

לסיכום מציין לנגוצקי: "היחידות שפיקדתי עליהן בצה"ל, כולל קבלת עיטור מופת, הפרויקטים הביטחוניים שבגינם קיבלתי פרס ביטחון ישראל, עשרות קידוחי הנפט שבהם השתתפתי מאז הייתי גיאולוג בשדה חלץ ב-1956; ניהול מספר חברות לחיפושי נפט בארץ, במסגרתן קדחתי עשרות קידוחי גז ונפט מהחולה בצפון ועד הערבה בדרום והשפלה במערב, ובחו"ל, במסגרתן מצאתי שדה נפט ימי בקובה; ייזום והובלת מיזם תגליות הגז בים העמוק, שהיו לאירוע הכלכלי הדרמטי ביותר בישראל מאז הקמתה. עובדות אלו הן התשובה לדבריו המבישים של לוסקין".
על מתחרהו הוא מצהיר כי "לוסקין-שנולד ברוסיה, היגר לקנדה ואחר כך לאוסטרליה, שם 'ראה את האור' והחליט לעלות לארץ - שימש כנראה כגיאו-פיזיקאי בצוות חוקרים, אחד מיני עשרות, בחברות נפט, אך מעולם לא שימש במעמד מפעיל חיפושי נפט. מאז הגיע ארצה נוהג לוסקין להתבטא ביהירות ובביטול על מיטב הגיאולוגים הישראלים. העובדה שחרף שהותו בישראל 30 שנה לא טרח ללמוד עברית, והעובדה שהוא מערב ענייני אמונה דתית בתחום מדעי-טכנולוגי - מעידות אף הן על האיש. לסיכום, הייתי מציע לאיש להירגע ולהתרכז במאמציו להצלחת מיזם מגד".