יוניליוור תעביר את בייגל בייגל לקו הירוק

כבר שנתיים מנסה החברה למכור את חלקה בבייגל בייגל. הסיבה: המפעל ממוקם באזור התעשייה ברקן שנמצא בשטחים - מה שגורם לקונצרן הרבה צרות בעולם. בימים האחרונים סיכמה יוניליוור על רכישת שאר המניות ביצרנית החטיפים - וכעת תעביר את המפעל בחזרה לתחומי הקו הירוק

יהודה שרוני ונורית קדוש | 12/10/2010 7:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יוניליוור ישראל סיכמה על רכישת חלקה של משפחת בייגל בחברה בייגל בייגל. בשנתיים האחרונות ניסתה יוניליוור העולמית למכור את חלקה ביצרנית החטיפים המלוחים - אך ללא הצלחה.

ניסיונות המכירה באו גם בשל שיקולים פוליטיים: מפעל בייגל בייגל ממוקם באזור התעשייה ברקן שבשומרון, סמוך לעיר אריאל, בעוד שבשנים האחרונות נמנעות חברות בינלאומיות לרכוש או להחזיק בחברות שבבעלותן מפעלים בשטחים. זאת בשל לחצים של רשתות וצרכנים בחו"ל שלא מעוניינים לרכוש מוצרים שיוצרו בשטחים.

על פי ההערכות, עם השלמת העיסקה לרכישת מלוא הבעלות, תפעל יוניליוור ישראל במסגרת לוח זמנים מואץ במטרה להחזיר את מפעל החברה על 140 עובדיו לתחומי הקו הירוק. חוגים עסקיים העריכו שעל מנת להימנע מאי-נעימות פוליטית, חלק משיווק מוצרי המפעל כבר נעשה באמצעות צד ג'.
אלי דסה
מפעל בייגל בייגל בברקן. לא רוצים מוצרים שיוצרו בשטחים אלי דסה
שולטת בענף

משפחת בייגל החזיקה ב-49% ממניות בייגל בייגל, ואילו יוניליוור ישראל שמחזיקה ביתרת ה-51%, החליטה לרכוש את מלוא הבעלות לאחר שניסיונותיה למכירת אחזקותיה לצד ג' לא עלו יפה. בשנתיים האחרונות ניהלה יוניליוור מגעים עם קבוצות שטראוס, ויסוצקי ודיפלומט ואחרות.



מוטי קרן, ששימש עד לאחרונה כמנהל העסקים הראשי של החברה, דגל בגישה שלפיה אין למכור חברות בנות בכל מחיר. קרן נקט בגישה זו גם בעיסקאות אחרות שיוניליוור ניסתה לבצע ולא קיבלה מחיר ראוי. כעת, החברה משנה כיוון ורוכשת את אחזקות המיעוט בבייגל בייגל.

תצמח גם בחו"ל

את חוסר ההצלחה במכירת בייגל בייגל ניתן להסביר גם באמביוולנטיות שאפיינה את ההחלטה למכור. מצד אחד, מדובר במותג מוביל המחזיק בלמעלה מ-60% משוק הבייגלה בישראל ובפעילות רווחית שעל-פי ההערכות מגלגלת כ-90 מיליון שקל בשנה.

אלא שלצד השליטה בענף, מחזור המכירות והרווחיות הגבוהה, מחזיקה בייגל בייגל במה שנתפס בעולם כקופת שרצים: מפעל באזור התעשייה ברקן הממוקם מעבר לקו הירוק. בעוד שמרבית הישראלים אדישים לעניין, כאשר מדובר בצרכנים ברחבי העולם, התגובות הרבה פחות סבלניות.

יוניליוור העולמית, העוסקת בהפצה ושיווק של מגוון רחב של מוצרים בתחומי הקוסמטיקה, המזון והדטרגנטים, רצתה מאד להתנער מה'גיבנת' בברקן אבל סירבה להתפשר על התמורה שתקבל עבורה. כך נתקע המשא ומתן עם ויסוצקי, דיפלומט ושטראוס, שקיוו לגזור קופון על הלחץ של יוניליוור.

יוניליוור השתכנעה להשאיר בידיה את בייגל בייגל גם בגלל ההבנה שאם שטראוס היתה רוכשת את המותג, גם היא היתה מעבירה אותו מאזור התעשייה ברקן. זאת בגלל ששותפתה של שטראוס בתחום החטיפים המלוחים, פפסיקו העולמית, לא היתה מאפשרת לשותפתה הישראלית "לחבל" במצבה בעולם. יוניליוור הבינה שכדאי לה להשאיר את בייגל בייגל בידה - ולהעביר בעצמה את המפעל.

מחליפו של המנכ"ל קרן יאלץ להתמודד עם ההחלטה לרכוש את מלוא הבעלות על החברה, ויפעל להעתקת המפעל לעברו השני של הקו הירוק - ניתן להניח כי ביוניליוור העולמית יקצו משאבים לתמיכה במהלך.

לאחר העתקת המפעל לתחומי הקו הירוק, פוטנציאל הצמיחה של בייגל בייגל יוכל להתחיל להתממש גם בחו"ל: עם מותג הפועל בתחומי ישראל, על פי ראיית מדינות העולם, תוכל יוניליוור להרחיב את הפצת המוצר לשווקים חדשים בהם פועל הקונצרן.

על פי ההערכות, שווי בייגל בייגל לצורך ביצוע העיסקה נאמד ב-120 מיליון שקל. חלקה של משפחת בייגל בניכוי פרמיית השליטה נאמד ב-55 מיליון שקל.

רויטרס
הפגנות נגד ישראל בברצלונה רויטרס
17% משוק החטיפים

להעברת מלוא הבעלות במפעל ליוניליוור ישראל לא יהיו משמעויות עיסקיות - מלבד הפרישה הצפויה של בני משפחת בייגל מדירקטוריון החברה. כמו כן, אין כוונה לשנות את שם החברה שהינה מותג רב שנים.

לפי ההערכות, בייגל בייגל מחזיקה 17% משוק החטיפים ו-63% מתעשיית החטיפים המלוחים. עד 1988 פעלה בייגל בייגל שבניהול יעקב בייגל מאזור התעשייה בחולון והחליטה לעבור לברקן בעיקר משיקולים של חוק עידוד השקעות הון ותמריצי מס.

מחברת יוניליוור נמסר בתגובה: "מכירת בייגל בייגל נמצאת עדיין בתהליך ואין ברצוננו להתייחס באופן פרטני לפרטים מעל גבי העיתון".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/economy/ -->