אריסון בוול סטריט: "המשק הישראלי הפך אטרקטיבי למשקיעים מהעולם"
אשת העסקים פתחה את "יום ישראל" בבורסות בניו יורק, ושטחה את משנתה העיסקית: "אני מאמינה בעסקים שלא רק השורה התחתונה ברווח והפסד נמצאת בראש מעייניהם, אלא גם עתיד ילדינו וכדור הארץ". על ישראל: "תיק השקעות מגוון כהלכה חייב מידה של חשיפה לישראל ולשוקי ההון שלה"
"אני גאה מאוד לעמוד כאן היום", אמרה אריסון והודתה לליגה לידידות אמריקה-ישראל שהעניקה לה את הפרס "שותפים לדמוקרטיה" על תרומתה לקידום הקשרים הכלכליים בין ארצות הברית וישראל.
אריסון דיברה על הבורסה הישראלית ואמרה: "הבורסה נוסדה בשנת 1953, ומאז גדלנו כאומה וכמדינה - מדינה שבכלכלתה, כך אני מאמינה, יכולים אנו להיות גאים כיום. עמדנו בהצלחה במשבר כלכלי חמור, שפגע בעולם כולו, ונחלצנו ממנו באופן ראוי לשבח".
"עובדה זו משתקפת בשני הישגים גדולים במהלך השנה החולפת: בחודש שעבר צורפה ישראל באופן רשמי ל-OECD, ש-33 המדינות החברות בו מייצגות את המשקים המפותחים ביותר בעולם. ובמאי השנה שודרגה ישראל למעמד של "שוק מפותח" במדד העולמי MSCI בו כלולים שוקי ההון המובילים בעולם".
"כאמריקנית שנולדה וגדלה כאן, בארה"ב, ואשר בוחרת לחיות את חיי ולנהל את עסקי ופעילותי הפילנתרופית בישראל, אני מאמינה כי המשק הישראלי ימשיך לצמוח ולמשוך משקיעים זרים, בהתבסס על הפוטנציאל העצום והיתרון היחסי שלו", הוסיפה אריסון.
לדבריה, "ישראל מיצבה את עצמה כאחד המרכזים הגדולים ביותר לפיתוח יוזמות במגוון רחב של תחומים: מים, אנרגיות מתחדשות, טכנולוגיה, פתרונות סביבתיים, בנייה ותשתיות בהתאם לעקרון הקיימות, ביו-טק ומוסדות פיננסיים אחראיים. אלה הן רק מעט מן הדוגמאות הבולטות למגזרים אשר לדעתי הינם גורליים לעתידנו. כיום, המשק ושוקי ההון של ישראל הגיעו לרמת בשלות ההופכת אותם אטרקטיביים למשקיעים מן העולם כולו".
בעלת השליטה בבנק הפועלים סיפרה כי היא מאמינה שכל תיק השקעות מגוון כהלכה חייב מידה של חשיפה לישראל ולשוקי ההון שלה. "ישראל מציעה הזדמנויות השקעה נפלאות, ואני אומרת זאת בתור משקיעה משמעותית בשוק הישראלי באמצעות קבוצת אריסון, קבוצה עסקית ופילנתרופית".

אריסון דיברה על שניים מהעסקים שלה, הנסחרים בבורסה בתל אביב: בנק הפועלים וקבוצת שיכון ובינוי - שניהם לדבריה מעמודי התווך של הכלכלה הישראלית. "הם נוסדו לפני קרוב למאה שנה, והם מעסיקים כיום כ-15 אלף עובדים, ומסייעים באופן זה לעצב את מרקם החברה הישראלית".
"בנק הפועלים, הבנק המוביל בישראל, נוסד ב-1921. כאחד מן המוסדות הפיננסיים היהודיים הראשונים בארץ, הוא תמך בגישת הבנייה של מדינת ישראל מן המסד ועד הטפחות, ובפיתוח הארץ באמצעות החקלאות. כיום יש לבנק בסיס הון איתן, והוא תופס עמדה דומיננטית, בהוותו כשליש מכלל המגזר הבנקאי בישראל".
"בנק הפועלים פעיל בכל התחומים של בנקאות גלובלית, ויש לו סניפים, חברות-בת ומשרדי ייצוג בצפון אמריקה, אמריקה הלטינית, אירופה, טורקיה, המזרח הרחוק ואוסטרליה. מניית בנק הפועלים, שלראשונה נרשמה למסחר בבורסה של תל אביב בשנת 1963, הינה בין הסחירות ביותר בבורסה".
"לשיכון ובינוי וחברת-הבת שלה, סולל בונה, שנוסדה עוד ב-1924, יש היסטוריה מפוארת, כמי שמילאה תפקיד מפתח בבנייתה של מדינת ישראל. החברה ביצעה את עבודת הבנייה של הכנסת - הפרלמנט של ישראל, וסייעה בבניית "יד ושם", המרכז הלאומי להנצחת זכר השואה בירושלים, כמו גם בפרויקטים רבים וחיוניים של תשתית, כולל הכבישים הראשיים ברחבי המדינה".
"לאחרונה השלימה שיכון ובינוי את בניית מפעל התפלת המים הגדול ביותר מסוגו בעולם, בחדרה שעל חוף הים התיכון. מניית
"אני מאמינה כי כל עסק מוצלח מתחיל בחזון, יצירתיות, תשוקה ורוח יזמית חדשנית", אמרה אריסון והוסיפה כי "רוח יזמית היא הדרך הישראלית: בבסיסם של רבות מההצלחות הכלכליות של ישראל, וסיפורי ההצלחות של חברות רב-לאומיות ישראליות מובילות, עומדת הרוח היזמית. רבים מספור הם סיפורי ההצלחה של חברות ישראליות, שהשיגו השפעה והכרה כלל-עולמית".
לדבריה, "בישראל מושקע יותר הון סיכון לנפש מאשר בכל מקום אחר בעולם, והוא הדין לגבי מספר הפטנטים לנפש ומדדים אחרים המשקפים את המקוריות, החיוניות והמוחות האנושיים החדשניים".
לסיכום, סיפרה אריסון על החזון העיסקי שלה: "עבורי, עסקים ופילנתרופיה הם בסיס, פלטפורמה, לעשיית הטוב, להפיכת עולמנו למקום טוב יותר לחיות בו. אני שואפת לעשות את הטוב בכל יוזמה שאני חלק ממנה – להשיג תשואות כספיות גבוהות יחד עם צוות מנהלים ועובדים, הפועל בהתאם לסטנדרטים האתיים והמקצועיים הגבוהים ביותר. זהו צוות אשר לצד הרווח מקדיש תשומת-לב לבני אדם, לחברה ולסביבה".
"אני מאמינה בעסקים שלא רק השורה התחתונה ברווח והפסד נמצאת בראש מעייניהם, אלא גם עתיד ילדינו וכדור הארץ. זו היא הדרך ליצור עולם טוב יותר – עולם עם כלכלה איתנה, ועם ערכים מוסריים איתנים לא פחות. עשיית הטוב היא עשיית עסקים טובים".

באירוע השתתפו גם שר המסחר והתעשייה בנימין בן אליעזר, יו"ר ומנכ"ל אריסון השקעות אפרת פלד, יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי, מנכ"ל הבנק ציון קינן, יו"ר הנהלת הליגה לידידות אמריקה ישראל קנת ביאלקין, יו"ר הנהלת הליגה בישראל דני גילרמן, נשיא לשכת המסחר ישראל אמריקה חמי פרס, ומנכ"לית הבורסה בתל אביב אסתר לבנון.
הפרס ותואר הכבוד יוענקו לאריסון הלילה, באירוע חגיגי במלון פלאזה בניו יורק, בנוכחות בכירים בכלכלה הישראלית והאמריקאית. תואר הכבד יוענק גם לבנק הפועלים ולנובל אנרג'י.
עם המברכים את אריסון על קבלת הפרס נמנה נשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון. בברכת וידיאו אמר קלינטון: "שרי, הערב כולנו חולקים לך כבוד. מפעלך הטביע חותם עמוק וחיובי בעולם, ונגע בחי אדם בכל מקום. תודה על כל מה שאת מוסיפה לעשות. את ראויה לפרס הזה".