כרום ידאג לכם: הרחבה קטנה לדפדפן תמנע דליפת פרטים אישיים מפייסבוק

מפתח שעובד בגוגל הציג הרחבה פשוטה לדפדפן הכרום, אשר חוסמת מעבר נתונים אישיים בעת הגלישה בפייסבוק לאתרים אחרים

רועי לטקה | 21/10/2010 19:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מנגנון האבטחה המסורבל של פייסבוק, המעניק לנו שליטה על הנתונים האישיים שלנו, זכה לאחרונה לפתרון פשוט הרבה יותר. בחור בשם בריאן קניש, שהוא במקרה גם אחד ממפתחיה של גוגל, הציג הרחבה קטנה ופשוטה לדפדפן כרום, שחוסמת את מעבר הנתונים האישיים שלנו לתוכנות הפועלות בשיתוף עם פייסבוק.

הכלי שיצר קניש מופיע כהרחבה ייעודית לדפדפן כרום, החוסמת את מעבר המידע האישי לכלל התוכנות שקיבלו גישה אל פרטיו האישיים. עם זאת, מעבר המידע לפייסבוק נשאר פתוח וזמין. ההרחבה נועדה למנוע מתוכנות צד ג' לעשות שימוש בפרטיו האישיים של המשתמש, ורלוונטית במיוחד בהתחשב ברעש התקשורתי שנוצר לאחרונה סביב העניין.

המפתח טוען כי יצר את הכלי החדש תוך יום, וזאת לאחר שכבר עלה בדעתו למחוק את פרופיל הפייסבוק שלו, שהעניק גישה אל פרטיו האישייים למגוון אתרים שעשו בו שימוש.
צילום אילוסטרציה: אלי דסה
פייסבוק. לבחור את מי לשתף צילום אילוסטרציה: אלי דסה
"לא מייצג את גוגל"

למעלה ממיליון אתרים מאפשרים כיום סנכרון עם שרתי פייסבוק, המעניקים להם מידע שונה על המשתמשים. בעוד פייסבוק משתדלת לייצר כלים שיאפשרו את שליטתו של המשתמש על מעבר המידע, בכל הנוגע לתוכנות צד ג' הבעיה הופכת מורכבת יותר.

פייסבוק אינה מציעה בשלב זה כלי המנתק באופן מוחלט את מעבר המידע, וממשק המשתמש שמציעה החברה על מנת לייצר שליטה על הפרופיל מצריכה התעסקות שאיננה פשוטה לכלל המשתמשים ברשת החברתית.

באופן מעט פרדוקסלי, פרסום ההרחבה באמצעות כלי התקשורת הטכנולוגיים ואזכור פרטיו האישיים של המפתח, יצרו כשלעצמם מצב בעייתי עבור קניש. במרבית הכתבות שעסקו בהרחבה הוזכרו בגלוי פרטיו של המפתח יחד עם העובדה שהוא

עובד בגוגל.

הוא מצדו ניסה להבהיר בכל דרך אפשרית כי פיתוחה של ההרחבה נעשה בזמנו הפרטי, וביקש שלא לקשר בין היותו מפתח בגוגל לבין פיתוחה של ההרחבה: "אני מקווה שנוכל עדיין להיתפס כאינדבידואלים. לא כל מעשה פרטי שאנו בוחרים לעשות משקף את החברה בה אנחנו עובדים, או להיפך".

"פיתחתי את ההרחבה הזו מחוץ לשעות עבודתי בגוגל, בדירה שלי, על המחשב האישי שלי, מבלי ששוחחתי על כך עם אף אחד מחברי לעבודה", הדגיש קניש והוסיף כי הוא עדיין משתמש בפייסבוק ומאמין שלמשתמשים אמורה להיות דרך פשוטה לשלוט על הנתונים האישיים שלהם. "אני מעדיף לשתף את פרטיי אך ורק עם פייסבוק, ולא עם גורמים אחרים שאינני מכיר", אמר.

לחלוק בלי רשות

בהקשר זה נציין כי השבוע הגישו שני ישראלים לבית המשפט המחוזי בירושלים בקשה לאישור תביעה ייצוגית על סך 300 מיליון שקל נגד הרשת החברתית. בבקשה נטען כי פייסבוק חשפה את זהותם של עשרות מיליוני משתמשים, ללא רשותם, לעיני חברות ומפרסמים. את הבקשה הגישו שני אזרחי ישראל, גולן סימני ונזאר טנוס, המשתמשים בפייסבוק.

התובעים, באמצעות עו"ד אופיר כהן ועו"ד האני טנוס, מבססים את בקשתם על ידיעה שפורסמה במגזין האמריקאי "וול סטריט ג'ורנל", שם נטען כי פרטיהם של עשרות מיליוני משתמשים בפייסבוק חשופים לעיני חברות ומפרסמים, וכל זאת ללא קבלת כל רשות מן המשתמשים.

התחקיר של הוול סטריט ג'ורנל, שפורסם השבוע, חשף כי עשרות אפליקציות פופולריות ברשת החברתית מעבירות את מספרי הזיהוי ואת שמותיהם של משתמשי פייסבוק לחברות פרסום ומעקב אינטרנטי.

התחקיר העלה כי מדובר ב-10 האפליקציות הכי פופולריות של פייסבוק, ביניהן: פארמוויל, טקסס הולדם פוקר ומלחמת המאפיה. לדברי העיתון, מסירת המידע אינה קשורה להגדרות הפרטיות של המשתמש, והיא מתרחש גם אצל אנשים שהגדירו את הפרופיל שלהם ברמות האבטחה הגבוהות ביותר.

הכתבה התפרסמה לראשונה באתר ­newsgeek

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/tehnology/ -->