כך תיראה השביתה: נתב"ג, בתי החולים והרכבות לא יפעלו

שר האוצר ויו"ר ההסתדרות ייפגשו היום בניסיון אחרון למנוע את השביתה עליה הכריזה ההסתדרות בעקבות הסירוב להעלאת שכר העובדים במגזר הציבורי. רשימת השירותים שיושבתו כוללת את בתיה"ח, הרשויות המקומיות, תחבורה ציבורית ונמל התעופה, ואם לא תהיה התפתחות במגעים המדינה צפויה להיות משותקת מחר

יובל גורן | 1/11/2010 14:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מאמצים אחרונים למנוע את השביתה במשק הצפויה במשק. שר האוצר, יובל שטייניץ, ויו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ייפגשו היום (ב') בשעה 16:00 בניסיון למנוע את השביתה במגזר הציבורי הצפויה להתחיל מחר בשש בבוקר. נציין כי ההסתדרות לא הכריזה על שביתה כללית במשק מאז שנת 2007.

לרשימה המלאה של המוסדות המשתתפים בשביתה - לחצו כאן

אתמול (א') הסתיימה פגישתם של עיני, והממונה על השכר במשרד האוצר, אילן לוין, ללא תוצאות, זאת לאחר שהפגישה בין שטייניץ לעיני בשישי בבוקר, הסתיימה גם היא ללא הסכמות. שטייניץ ועיני שנפגשו בארבע עיניים, בלא יועצים או צוותים מקצועיים, במטרה להגיע לעמק השווה בנוגע לגובה תוספות השכר שדורשת ההסתדרות עבור עובדי המגזר הציבורי, לא הצליחו להגיע להסכמות מהותיות בשל פערים גדולים מדי.

הפערים בין דרישות ההסתדרות לבין עמדת משרד האוצר הן על רקע תוספות השכר לעובדי המגזר הציבורי. בעוד שההסתדרות דורשת תוספת שנתית של 3.5% לשנה למשך שלוש שנים (10.5% בסך הכל), באוצר מוכנים בשלב זה, לתוספת של 1.5% בלבד.

במשרד האוצר אמרו בסוף השבוע כי גם הם מבינים את הצורך בעדכון השכר למגזר הציבורי, אולם המחלוקת היא על האופן שבו תועבר התוספת לעובדים בסקטורים השונים. בעוד בהסתדרות מתעקשים על סיכום מראש של היקף תוספת השכר לכלל 750 אלף העובדים במגזר הציבורי, באוצר מעוניינים לסכם על תוספת שכר דיפרנציאלית, כאשר מי שייהנה מתוספות שכר גבוהות יהיו העובדים שמרוויחים שכר נמוך בעיקר מורים ועובדים סוציאליים.
צילום: נאור רהב
עיני ושטייניץ. יצליחו למנוע את השביתה? צילום: נאור רהב
המשק יספוג הפסדים כבדים

כאמור, החל מיום שלישי הקרוב יושבתו הארגונים הבאים: משרדי הממשלה, בתי החולים הממשלתיים, שירותי בריאות כללית, רשות השידור, המוסד לביטוח לאומי, שירות התעסוקה, עובדי כנסת ישראל, שירות המדינה, מרכז השלטון המקומי והרשויות המקומיות, עיריות תל אביב, ירושלים וחיפה, איגודי ערים לכיבוי אש, איגודי ערים לביוב ואיכות סביבה, ועדות תכנון ובנייה, רפא"ל, תעשייה צבאית לישראל, תעשייה אווירית לישראל, חברות הנמלים אשדוד, חיפה, אילת, חברת החשמל, הדואר, רכבת ישראל, בזק, אגד, דן, ויצ"ו, נעמ"ת, רשת עמל ורשת אורט.

בדיקת מעריב עסקים מגלה כי במידה והצדדים לא יגיעו לפשרה, המשק עלול לספוג הפסדים כבדים. כל יום של שביתה יוביל להפסד תוצר של 800 מיליון שקל ולהפסד של 0.5% תוצר בשבוע. בנוסף, השביתה עלולה להחריף את ההאטה הכלכלית ואת הירידה המורגשת ביצוא ובייצור.

נציין כי התוצר המקומי בישראל עומד על 830 מיליארד שקל (3.2 מיליארד

שקל ליום עבודה). היות שחברות ומפעלים במגזר הפרטי לא צפויים לשבות, השביתה במגזר הציבורי תוביל להפסד תוצר של כמיליארד שקל ליום.

חדר המצב של ההסתדרות יהיה מתוגבר מחר בין השעות 6:00-00:00, בטל': 1-700-700-331. במקביל הקימה ההסתדרות ועדת חריגים. פניות יש להעביר בפקס שמספרו: 03-6921101.  

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/economy/ -->