בדרך לבקו"ם: איך להשלים ציוד לקראת הגיוס בלי לקרוע את הכיס

לקראת גיוס החורף הקרוב, דווקא ההורים נכנסים לכוננות ורוכשים ציוד במאות ואלפי שקלים. אלא שלרוב מתברר שרוב המוצרים מסופקים על ידי צה"ל והקנייה הגדולה היתה מיותרת. כך תשלחו את ילדכם בשלום ותימנעו מבזבוז

נועה אורון | 4/11/2010 19:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: גיוס לצה"ל
בסוף החודש ובמהלך דצמבר צפויים עשרות אלפי נערים ונערות להצטרף לשורות צה"ל, רובם לתפקידים קרביים, במסגרת אחד מסבבי הגיוס הגדולים בשנה. בשונה משנים עברו, הציוד הבסיסי שמקבלים חיילים כיום איכותי יותר מבעבר.

במקום הקיטבג העתיק מקבל החייל צ'ימידן נוח, הלבשה תחתונה איכותית ונעליים בעלות סוליה גמישה יותר. ובכל זאת, הקניות לקראת הגיוס הפכו לדבר שבשגרה, והורים רבים מוכנים להוציא מאות רבות של שקלים לקראת התאריך המיוחל, לעתים ללא הצדקה.

"חיילים קונים לפעמים ללא שיקול דעת ומתוך לחצים ופחדים", מציינת שלי חודורוב, מנהלת השיווק של קבוצת למטייל וממליצה שלא לרכוש מוצרים מיותרים אשר מחולקים ממילא בצבא. "מומלץ להתאפק, לחכות לתחילת הטירונות, לבדוק באמת מהם הצרכים האמיתיים של החייל ורק אז לבצע את הקנייה" היא מוסיפה. לדבריה, הביגוד המחמם כמו חולצות ומכנסיים תרמיים, גרביים וחולצות כותנה הם המסה הקריטית של הרכישה.

סל קניות ממוצע למתגייסים קרביים בחורף עומד כיום על 1,200 שקל בממוצע, בשל הצורך בציוד ייחודי לאופי השירות שלהם וכן תדירות היציאות שלהם הביתה, בעוד שמתגייסים למערך העורפי ירכשו סל בשווי של 900 שקל בממוצע.

מנתוני הרשתות המובילות בתחום, עולה כי היקף המכירות בשוק המתגייסים בישראל עומד על כ-15 מיליון שקל בשנה. רשתות הציוד למטיילים ולחיילים מציעות מוצרים ברמות איכות ומחיר משתנות, לכן רצוי לבחון מראש האם חייל המתעתד לעבוד במשרד זקוק לציוד זהה לזה שמתגייס לשירות קרבי. כמו כן, מומלץ להתרכז בשלב בראשון במוצרים להם יזדקק החייל בטירונות ולהמתין עם יתר ההצטיידות לאחר המפגש הראשון עם הצבא.
אלי דסה, ראובן קסטרו
חיילים בבקו''ם. אז מה באמת חשוב לקנות? אלי דסה, ראובן קסטרו
רכישה ממוקדת

הציוד הבסיסי לחיילים כולל תרמיל גב, גופיות קצרות וארוכות, גרביים איכותיות ולרוב גם שק כביסה, שעון ושרוול לשק השינה. תרמיל בנפח 75-90 ליטר, כאשר לחיילים קרביים מומלץ לרכוש את הנפח הגדול יותר. התרמילים הפופולריים ביותר לחיילים הם תרמילי פורטר של חברת אאוטדור, המגיעים בנפחים של 90-80 ליטר ומחירם נע בין 379-419 שקל ברשת למטייל.

מחירי התרמילים תוצרת הארץ נעים בין 250-470 שקל, כאשר תרמילי החברות הישראליות מתאימים לשירות עצמו, אך לרוב לא יתאימו לטיול שאחרי הצבא. "אני לא אציע לחייל תיק של תרמילאים ב-800 שקל, זה מיותר" מסביר אבירם בן דוד, מנהל רשת ריקושט, ומוסיף כי התרמילים תוצרת הארץ מתאימים לרוב החיילים. לדבריו, בשוק נמכרים תרמילים ב-140 שקל, אך לדברי בן דוד הם לא   בהכרח משלבים מערכת תמיכה מתאימה לגב החייל ומתבלים בקלות, בעיקר בתנאי שטח.

הצבא מספק למתגייסים מדים, מעילים, סוודרים ואף שכמיות נגד גשם - שכבות רבות שאמנם מחממות בימי החורף אך מקשות על תנועת החיילים בשטח. גופיות קצרות וארוכות מכותנה מספיקות לרוב רמות הפעילות, אך בשנים האחרונות יותר ויותר חיילים קרביים מעדיפים לרכוש ביגוד תרמי.

לבישת גופייה תרמית או פריט תרמי אחר מאפשרת שמירה על חום הגוף, נידוף הזיעה, מניעת הצטברות חיידקים על העור, שמירה על גוף יבש וכן הפחתת הסיכויים להצטננות. עם זאת, יתרונות אלו באים לידי ביטוי במחיר: גופייה ארוכה מכותנה נמכרת ב-35 שקל בממוצע, בעוד שמחירה של חולצה תרמית גבוה פי 6 ועומד על 200 שקל.

גרביים אמנם מהוות פריט לבוש שולי עבור רובנו, אך עבור חיילים מדובר במצרך

מהותי המשפיע על התפקוד במהלך האימונים והשירות. "הגרביים הצבאיות טובות, אולם האזרחיות איכותיות יותר", מסביר ד"ר מתתיהו נוף, אורתופד מנתח ומנהל היחידה לכף רגל וקרסול במרכז הרפואי אסף הרופא.

"הגרב צריכה להיות עבה מספיק לשמש ריפוד להחזקת הרגל. לפעמים חייל נאלץ לגרוב שני זוגות גרביים כדי שהרגל לא תחליק לו בנעל". לדבריו, הנעל הצבאית החדשה אמנם כוללת סוליה מרופדת יחסית שבמידה מסוימת אף בולמת זעזועים, אך עדיין מיוצרת ללא ריפוד בצידי הנעל.

גרבי כותנה פשוטות יספיקו למתגייסים הרגילים, אך לקרביים מומלץ לרכוש גרביים מנדפות זיעה העשויות סיבי כסף או נחושת שמתאימות לפעילות מאומצת וממושכת. גרבי בריג'דייל פופולריות במיוחד בקרב חיילים והן נמכרות תמורת 79.90 שקל לזוג. לדברי נוף, נידוף הזיעה חשוב באזור כפות הרגליים, בהן הסבירות להיווצרות בקטריות וריח רע גבוהה במיוחד לאור היותן סגורות לאורך זמן.

הלבשה תחתונה חשובה לא פחות מאשר הגרביים, כאשר תחתוני בוקסר צמודים מומלצים עבור חיילים קרביים מאחר שלרוב אין בהם תפר במפשעה, הגורם לשפשפות. מותג SNOW DESERT של ריקושט כולל תחתוני לייקרה מבמבוק, ידידותיים לסביבה, בעלות של 27.90 שקל ליחידה.

לחיילים הסובלים משפשפות מומלץ להצטייד גם במשחות לטיפול בשפשפות. ג'ל נגד שפשפות לנקן של חברת מדיטרנד יעלה 49 שקל, כאשר משחות דומות ותכשירים לטיפול ביבלות יעלו 40 שקל לפחות.

קיימים גם תכשירים לטיפול בכאבי שרירים ומאמץ. בתוך כך, תרסיס הג'ל swiss relief של חברת פארמה סוויס מהווה פתרון מהיר לחיילים בשטח ומחירו נע בין 49-69 שקל.

.
טבלת מחירים ציוד לחייל .
פינוק באוהל

פריטים אחרים כמו שעונים או אולרים נחשבים כמוצרי מותרות למתגייסים, אולם הם לרוב משפרים מהותית את ההרגשה בטירונות. שעון יד עמיד לזעזועים עם סטופר שימושי בעיקר עבור חיילים קרביים, כאשר שעון מסוג ג'ישוק של סווטש יעלה כ-300 שקל ברשת ריקושט, אך מחיר שעון מתקדם יותר הכולל מד גובה יגיע ל-1,000 שקל ואף למעלה מכך ברשת למטייל.

את האולר המסורתי ניתן להחליף בויקטורינוקס סוויס כארד - ערכה שגודלה ככרטיס אשראי וכוללת סכין, מספריים, עט, מלקחיים ועוד, שנמכרת ב108- שקל ברשת ריקושט.

עוד מציעות הרשתות שרוול לשק השינה ששומר על חום הגוף ומבודד את העור משק השינה הצבאי (שלרוב כבר עבר מספר ידיים) ומחירו נע בין 88-135 שקל, מחמם צוואר אטום לרוח מבד פליז של אצטק שעולה 69.90 שקל וכן מגבות אנטי-בקטריאליות - שיכולות להיות שימושיות גם בתום השירות הצבאי - ונמכרות בטווח מחירים של 159-80 שקל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צרכנות''

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/consumerism/ -->