נמשך המאבק על דמי הקישוריות: סלקום ופרטנר עתרו לבג"ץ
מחר צפויה פלאפון להצטרף לעותרים; חברות הסלולר דורשות מבג"ץ להוציא צו זמני שימנע הפחתת דמי הקישוריות ולהורות למשרד התקשורת לשקול מחדש את המהלך
על פי החלטת שר התקשורת, נדרשות חברות התקשורת להפחית ב-70% את המחיר שהן גובות תמורת קישור מנוייהן עם מנויים מרשתות תקשורת אחרות. ההפחתה, שאמורה להיכנס לתוקף בתחילת השנה הבאה, צפויה להקטין במאות מיליוני שקלים את הכנסות חברות התקשורת מדמי קישוריות. מי שמרוויח ממהלך זה הם מנויי רשתות תקשורת נייחות המתקשרים למנויים סלולריים.
בעתירותיהן טוענות פרטנר וסלקום כי הפחתת דמי הקישוריות נעשתה על פי הערכת מחירים בלתי מציאותית שהזמין משרד התקשורת מחברת הייעוץ הבינלאומית נרה. החברות טוענות כי שיטת ההערכה של נרה התבססה על מודל תיאורטי של עלויות, וכי היא לא בחנה את עלויות השירות בפועל בחברות הסלולריות.
סלקום טוענת כי כחלון אינו רשאי לקבל החלטה זו רק על סמך בדיקתה של נרה, שכן הוא רשאי להפחית את דמי הקישוריות רק על סמך בדיקת העלות בפועל למפעילים. פרטנר מכנה את החלטתו של משרד התקשורת "בלתי חוקתית ופוגעת בקניינה של החברה". היא מאשימה את שר התקשורת באפליה פסולה של החברה לעומת חברות התקשורת הנייחת, בזק והוט, וטוענת כי הוא פועל תוך ניגוד עניינים מוסדי.
לדברי חברות הסלולר, משרד התקשורת
את סלקום מייצגים בהליך ברק טל ממשרד יגאל ארנון ועו"ד צבי אגמון. את פרטנר מייצגים משרדי גורניצקי ורון גזית.
נציין כי על אף שבעבר כפה משרד התקשורת פעמיים את הפחתת דמי הקישוריות, זוהי הפעם הראשונה שהחברה עותרות לבג"ץ נגד ההחלטה. בענף התקשורת מעריכים שהסיבה לעתירה היא ההפחתה החדה יחסית שדורש כחלון כמו גם העובדה שלהפחתה צפויות להיות משמעויות רחבות יותר.
משרד התקשורת מתכוון לבסס על מחיר דמי הקישוריות גם את התעריף שיוכלו חברות הסלולר לגבות ממפעילים וירטואליים שישתמשו בתשתיות שלהן כדי לספק שירותים מתחרים, כמו גם את דמי השימוש שיוכלו החברות לגבות ממפעילים חדשים שיעשו שימוש זמני ברשת האנטנות של המפעילים הותיקים.
במשרד התקשורת לא הופתעו מהפניה לבג"ץ, שכן חברות הסלולר הכריזו בעבר על כוונתן לעתור נגד הההחלטה. במשרד מעריכים כי סיכויי החברות לזכות בעתירה נמוכים, וכי מטרתה העיקרית של העתירה היא לדחות ככל האפשר את ההפחתה. כל יום של דחיה שווה לחברות הסללר הכנסה של כ-3 מיליון שקל.