משלחת האיחוד האירופי תבחן את היקף סיוע הדרוש לאירלנד

אחרי שהתעקשה כי היא מסוגלת להתמודד עם חובות הבנקים בעצמה, ממשלת אירלנד תאפשר למשלחת לבדוק את ספרי החשבונות של הבנקים. על פי ההערכות, תידרש לחבילת סיוע של 90-60 מיליארד יורו

דוד ליפקין | 18/11/2010 8:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משלחת מומחים מהאיחוד האירופי ומקרן המטבע הבינלאומית תגיע היום לדבלין כדי להתחיל לבדוק את ספרי החשבונות של הבנקים האיריים. זאת, לאחר שהממשלה האירית נסוגה מעמדתה התקיפה כנגד קבלת סיוע חירום מהאיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית והיא הסכימה לבחון אפשרות לקבלת סיוע דחוף לבנקים במדינה שנקלעו להפסדים גדולים.

לאחר דיונים ממושכים שהתנהלו ביומיים האחרונים במועצת שרי האוצר של גוש היורו, הושגה הסכמה לפיה ההערכות של המומחים הן אלו שיקבעו האם אירלנד יכולה לספק לבד את העזרה הפיננסית לבנקים - או שמא תידרש לסיוע.

אולי רהן, הנציב של האיחוד האירופי לעניינים מוניטריים, אמר כי הסקטור הבנקאי האירי צריך להיות שקוף ולחשוף את הנתונים במלואם. לדבריו, הבנקאות האירית תהיה זקוקה לרה-ארגון ולשינויים במבנה שלה. אף גורם לא היה מוכן אתמול להעריך מה גודל חבילת הסיוע שקרן החירום האירופית תצטרך להזרים לבנקים באירלנד, והאומדנים נעו בין 90-60 מיליארד יורו.

גם בריטניה הבהירה כי היא תהיה מוכנה לתת סיוע לאירלנד, ובכך היא נוטשת את מדיניותה להימנע מקשר עם גוש היורו. השינוי ביחס של בריטניה, נובע מהחששות כי המשבר בבנקאות האירית יפגע גם   בבנקים הבריטיים, אשר מחזיקים בקשרים עסקיים באירלנד ולכן הכלכלה הבריטית חשופה להלוואות שנתנה ללקוחות עסקיים במדינה זו.

בריאן לניהאן, שר האוצר של אירלנד, אמר בתום הדיונים בבריסל ששרי האוצר של מדינות גוש היורו הבהירו ש"אם הבעיות הבנקאיות גדולות מכדי שאירלנד תוכל להתמודד איתן, אירופה הבהירה בצורה ברורה שתהיה מוכנה לעזור". קלאוס רגלינג, המנהל את קרן הסיוע, אמר כי האיחוד האירופי יוכל לגייס את הכסף הדרוש לבנקים באירלנד תוך 5-8 ימי עבודה.

גם לאחר שהמשלחת של המומחים תקבע מה מצבם של הבנקים באירלנד, יתקיימו דיונים כיצד אפשר יהיה להזרים את הכסף האירופי לבנקים. רהן ציין כי לא ניתן יהיה להזרים את הכסף ישירות לבנקים, וממשלת   אירלנד תצטרך להציע דרך שתתגבר על הבעיה הזו.

לפי הערכות, משלחת המומחים תידרש לצמצם את מספר הבנקים שנתמכים על ידי המדינה שכיום עומד על 6 בנקים. כמו כן נבחנת אפשרות לכניסה של בנק זר לפעילות באירלנד כדי לבסס את הכלכלה המקומית ולהחדיר סטנדרטים פיננסיים טובים יותר.
המיסוי הנמוך הוביל לקריסה

מתן הסיוע של עשרות מיליארדי יורו לאירלנד יגביר את הביקורת על מדיניותה הכלכלית של אירלנד, שאוכלוסייתה מונה 4 מיליון תושבים. במהלך יותר מעשור, אירלנד שקדה על פיתוח כלכלתה והציגה שיעורי צמיחה גבוהים באמצעות משיכת חברות ענק בינלאומיות, במיוחד בתחום ההיי-טק. נתונים אלו הושגו בעקבות שיעורי מסים נמוכים ומס חברות נמוך של .12%.

במדינות האיחוד האירופי ישנה

ביקורת רבה על המדיניות הזו, שבסופו של דבר גרמה להתמוטטות כלכלת אירלנד בעת המשבר הפיננסי. לכן, הועלתה הדרישה שהסיוע לבנקים של אירלנד יותנה בהעלאה חדה של מס החברות וביטול התמריצים שניתנו למשקיעי חוץ.

בתוך כך, לא ברור האם חבילת הסיוע השלישית ליוון תועבר בדצמבר מאחר שממשלת אוסטריה פועלת בימים אלה לעצירת ההעברה הזו בשל אי עמידת יוון בתנאים שנקבעו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/capital_market/ -->